mayor Napisano 21 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2021 4 godziny temu, JDC napisał: Czy jest jakiś sposób na pozbycia się tych charakterystycznych dla zamszu "przetarć" w miejscu zagięć? Myślałem, że na moich budżetowych chelsea boots to kwestia przeciętnej jakości skóry, ale u Vassa raczej nie o to chodzi. 4 godziny temu, blekit napisał: @JDC moim zdaniem to jest urok zamszu, na każdych butach mam takie ślady (mniej lub bardziej widoczne i pojawiające się po innym "przebiegu", ale są). Moim zdaniem nie jest to urok zamszu tylko niewłaściwa pielęgnacja., Mam sporo butów zamszowych od różnych producentów włoskich, ukejowskich ,muricańskich i w żadnych nie ma takich skaz ,.A buty były mocno chodzone. Tylko nigdy nie pryskałem zamszaków żadnymi silikonowymi świństwami typu nano .,Takie opryski niszczą zamsz sklejają i usztywniają włoski ,które się wykruszają właśnie w tych sektorach gdzie but się zgina i zostają smugi "łysej" skóry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 21 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2021 37 minut temu, mayor napisał: Moim zdaniem nie jest to urok zamszu tylko niewłaściwa pielęgnacja., Mam sporo butów zamszowych od różnych producentów włoskich, ukejowskich ,muricańskich i w żadnych nie ma takich skaz ,.A buty były mocno chodzone. Tylko nigdy nie pryskałem zamszaków żadnymi silikonowymi świństwami typu nano .,Takie opryski niszczą zamsz sklejają i usztywniają włoski ,które się wykruszają właśnie w tych sektorach gdzie but się zgina i zostają smugi "łysej" skóry Psikanie szprejami typu nano czy innymi silikonami działa raczej powierzchniowo na zamsz. Nanoprotektor pozostawia cienką hydrofobową powłokę na powierzchni, która schodzi dość szybko, nie mówiąc już, że pewnie po przejechaniu szczotką z krepy czy mniejszą szczoteczką do zamszu całkowicie ją zdejmuje. Wątpię, więc że w/w ślady to wytarta powierzchnia spowodowana posklejanymi włoskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 21 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2021 3 godziny temu, mayor napisał: Moim zdaniem nie jest to urok zamszu tylko niewłaściwa pielęgnacja., Mam sporo butów zamszowych od różnych producentów włoskich, ukejowskich ,muricańskich i w żadnych nie ma takich skaz ,.A buty były mocno chodzone. Tylko nigdy nie pryskałem zamszaków żadnymi silikonowymi świństwami typu nano .,Takie opryski niszczą zamsz sklejają i usztywniają włoski ,które się wykruszają właśnie w tych sektorach gdzie but się zgina i zostają smugi "łysej" skóry Nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 21 Grudzień 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2021 Dzisiejsze: 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 22 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2021 @mayor to nie jest kwestia nano (raz na jakiś czas stosuję, ale na niektórych butach ślady pojawiły się przed pierwszym użyciem). Poza tym to nie są permanentne ślady - po szczotkowaniu (a nawet zwykłym przejechaniu palcem) stają się praktycznie niewidoczne. Ale wystarczy że trochę się przejdę, but popracuje i wracają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 22 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2021 13 godzin temu, phantom napisał: Dzisiejsze: to KH? Jak oceniasz och linię GW? Są warte ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 22 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2021 21 godzin temu, JDC napisał: to KH? Jak oceniasz och linię GW? Są warte ceny? Cześć, tak. Ostatnia linia GYW z KH jest naprawdę godna polecenia. Właściciel firmy skontaktował się ze mna i zapytał czy nie chciałbym ich wypróbować. Dostałem je w obniżonej cenie, ale za 699 rowniez bym polecił. Jest to już poziom zbliżony do Berwicka, w 2 parach, które miałem (musiałem wymienić rozmiar), nie znalazłem żadnych skaz, co było dla mnie nowością, posiadając wcześniej m.in. Berwicki, Crownhille i Florsheimy z linii Imperial. Skóra jest dobrej jakości, buty przychodza w schludnym kartonie i osobnym woreczkami jak rowniez z woskowanymi sznurowadlami. Trzeba uwazac na rozmiarowke - buty są zaniżone o około 0,5 - 1 rozmiar. Generalnie polecam z czystym sumieniem. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 23 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2021 TLB Mallorca 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 23 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2021 13 godzin temu, phantom napisał: Cześć, tak. Ostatnia linia GYW z KH jest naprawdę godna polecenia. Właściciel firmy skontaktował się ze mna i zapytał czy nie chciałbym ich wypróbować. Dostałem je w obniżonej cenie, ale za 699 rowniez bym polecił. Jest to już poziom zbliżony do Berwicka, w 2 parach, które miałem (musiałem wymienić rozmiar), nie znalazłem żadnych skaz, co było dla mnie nowością, posiadając wcześniej m.in. Berwicki, Crownhille i Florsheimy z linii Imperial. Skóra jest dobrej jakości, buty przychodza w schludnym kartonie i osobnym woreczkami jak rowniez z woskowanymi sznurowadlami. Trzeba uwazac na rozmiarowke - buty są zaniżone o około 0,5 - 1 rozmiar. Generalnie polecam z czystym sumieniem. No i namówił szczególnie, że ostatnio wrzucili zamszowe brogsy. A jak oceniasz tęgość? Berwicki to głównie G, tam noszę 6, a tu chciałem brać 40, bo 39 to chyba jednak mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 23 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2021 3 godziny temu, JDC napisał: No i namówił szczególnie, że ostatnio wrzucili zamszowe brogsy. A jak oceniasz tęgość? Berwicki to głównie G, tam noszę 6, a tu chciałem brać 40, bo 39 to chyba jednak mało. 40 to dobry typ. W Berwickach 3010 i 2509 (czyli tegosc G) noszę 39, te KH mam 39,5. Możesz zamówić, myśle, ze będziecie zadowolony, choć nie testowałem ich zamszowej skóry. Daj znac jak wrazenia po zakupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 23 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2021 Zostałem sam w biurze 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 23 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2021 @kormox nie widać dokładnie, jaka to marka i model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub84 Napisano 23 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2021 27 minut temu, Bartek 00 napisał: @kormox nie widać dokładnie, jaka to marka i model? Nie moje (a szkoda), ale to zdaje się Alfred Sargent (zreszta widać trochę napis) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 23 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2021 37 minut temu, Bartek 00 napisał: @kormox nie widać dokładnie, jaka to marka i model? Tak, to AS. Model Kilbride na kopycie 7WK. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 24 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2021 Wesołych Świąt:) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. WojKow Napisano 25 Grudzień 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2021 Dzisiejsze loafersy! 7 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Avallach Napisano 26 Grudzień 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2021 15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. roter6 Napisano 26 Grudzień 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2021 Belstaff 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 26 Grudzień 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2021 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 26 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2021 Woły robocze i to dosłownie. Stalowy nosek, absorbcja uderzeń, coś tam antypoślizgowe, antyprzebuciowe i konstrukcja GYW. Cuda wianki za grosze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pablocito Napisano 27 Grudzień 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2021 Sanders. Co prawda przerębel zrobiłem kilofem, ale buty też dałyby radę. 14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 27 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2021 Brawo @pablocito - dla mnie Sandersy są jak wózki Heli (robią robotę 😎) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. me.spoke Napisano 28 Grudzień 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2021 15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Koval Napisano 28 Grudzień 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2021 A propos Sanders 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 29 Grudzień 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2021 TLB Mallorca 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi