Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 13 Luty 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2021 Meermin z koniny w kolorze "rudej wódy na myszach": 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pi_senny Napisano 14 Luty 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2021 Berwick 322 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 W dniu 13.02.2021 o 23:46, Tanatos70 napisał: Meermin z koniny w kolorze "rudej wódy na myszach": Teraz widzę co miałeś na myśli, gdy w wątku o butach z cordowanu z Allegro pisałeś o tym od Aldena. Zupełnie inaczej wyglądają załamania. Rozumiem, że kolor robi swoje, ale te przypominają skórę typu polished. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek. Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 @JDCU Meermina jestem wyjątkowo niezadowolony z jakości kordowanu i ogólnie twardej konstrukcji buta. To Linea Maestro, czyli chyba ich top. Podobnie mam w monkach z wiśniowego kordowanu. Tą partię skóry Meermin pozyskał z Japonii (Shinki Hikaku Shell Cordovan). Jako nowe wyglądają świetnie, bardzo ładny kolor i głębia też niczego sobie. Niestety urok pryska w trakcie użytkowania. Nie porównałbym do skóry lakierowanej, ale łamią się nieciekawie. Inaczej (gorzej) niż konina z Horween. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 54 minuty temu, Tanatos70 napisał: @JDCU Meermina jestem wyjątkowo niezadowolony z jakości kordowanu i ogólnie twardej konstrukcji buta. To Linea Maestro, czyli chyba ich top. Podobnie mam w monkach z wiśniowego kordowanu. Tą partię skóry Meermin pozyskał z Japonii (Shinki Hikaku Shell Cordovan). Jako nowe wyglądają świetnie, bardzo ładny kolor i głębia też niczego sobie. Niestety urok pryska w trakcie użytkowania. Nie porównałbym do skóry lakierowanej, ale łamią się nieciekawie. Inaczej (gorzej) niż konina z Horween. Może porównanie do skóry lakierowanej nie było trafione, ale nie miałem jeszcze okazji widzieć kordowanu na żywo, tym bardziej użytkować. To wniosek jedynie ze zdjęcia. Ale faktycznie te załamania wyglądają mało atrakcyjnie, szczególnie w kontraście z ładnym, gładkim noskiem, obłożynami czy cholewką. Czyli podsumowując, jak kordowan to tylko Horween, a najlepiej w Aldenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 Lepiej bym tego nie ujął 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 11 minut temu, Tanatos70 napisał: Lepiej bym tego nie ujął 🙂 Edit: jeżeli myślimy o pierwszych butach z kordowanu to zdecydowanie najlepiej odpuścić wszelkie półśrodki i dociułać do Aldenów. Jeżeli nam nie odpowiada taki "konkretny" fason tych butów to..... odpuszczamy wszelkie hiszpańskie itp. kordowanowe wynalazki. Szkoda pieniędzy i możemy się zrazić do tej skóry. Można rozważyć renomowanych producentów typu Vass, C&J, Trickers, ale ze świadomością, że może być różnie z jakością materiału. Alden jest doświadczony i można powiedzieć, że na kordowanie "zęby zjadł". Dla innych kordowan to raczej folklor. Jak na razie mogę też zdecydowanie polecić Dinkelackera. No, ale w tej cenie (regularnej) to też raczej nie na pierwsze kordowanowe doświadczenie. Alden nas nie rozczaruje. Dostajemy dokładnie to, za co płacimy- najlepszą jakościowo końską skórę 🙂. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 Udało mi się kupić kiedyś nowe Dinkenlackery z horween whisky cordovanu i przyznam że materiał był świetny, pewnie @kormox coś więcej powie bo je użytkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kormox Napisano 16 Luty 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2021 @eye_lipbuty mają się bardzo dobrze. Wstyd się przyznać, ale przez dwa lata miałem je raptem kilka razy na nogach. Może dlatego, że na zaśnieżonych chodnikach skórzana podeszwa średnio się sprawdza, a mam wrażenie, że zelowanie odbierze im urok. Skóra jest świetna, ale z uwagi na powyższe o jej własnościach użytkowych i starzeniu niewiele mogę jeszcze powiedzieć. Przy okazji spytam, czy to że są wykonane z kurdybanu horween, a nie od innego wytwórcy, oceniasz na podstawie wiedzy i doświadczenia? Czy jest jakiś sposób, aby laik taki jak ja mógł to rozróżnić? 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 16 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2021 Dinkelacker używa tylko kordowanu od Horween. To czasami jednak nie Buday ? Dinkelacker chyba nie ma w trzewikowej ofercie tego koloru. No i fason odrobinę inny. Swoją drogą piękne 🙂 edit: @kormoxmyślę, że laikowi (i nie tylko jemu) trudno będzie zidentyfikować wytwórcę skóry. Pozostają deklaracje manufaktury/producenta butów i, jak masz szczęście, obecność wewnątrz fragmentu charakterystycznego stempla garbarni Horween. W przypadku Aldenów masz niepodszyty język, w przypadku innych producentów jest różnie. Ja mam 4 pary butów z kordowanu Horween i niestety w żadnym stempla nie dostrzegłem 🙂. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 16 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2021 @Tanatos70masz oczywiście rację i dobre oko, to Buday. eyelip prawdopodobnie użył skrótu myślowego - Buday jest chyba poddostawcą Dinkelackera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 16 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2021 To może być, buty wyglądają (konstrukcyjnie) łudząco podobnie 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. dunlop Napisano 17 Luty 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2021 12 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pablocito Napisano 17 Luty 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2021 Nudy ciąg dalszy. Na zewnątrz czarne brogsy -LoakeWewnątrz czarne brogsy - Barker 8 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 17 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2021 @pablocitoBarkery b. ładne. Co to za model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 17 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2021 Nie pamietam. Jak zdejmę, to zrobię zdjęcie wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 17 Luty 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2021 Yanko: 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 17 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2021 Nie pamietam. Jak zdejmę, to zrobię zdjęcie wnętrza.Nic więcej mi o nich nie wiadomo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Napisano 18 Luty 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2021 Pozdrowienia ze słonecznej Dominikany! Gucci 14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. john220 Napisano 19 Luty 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 Alden Indy Boots 18 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 @john220Chromexcel ? Świetne, zazdraszczam 🙂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 @Tanatos70 Yep. Najwygodniejsze buty jakie dotychczas miałem. Niesamowicie dobrze trafiłem również z kombinowaną tęgością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 21 Luty 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2021 C&J Durham na gumie: 14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Midlife-Crisis Napisano 21 Luty 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2021 Nijak się mają do tej ekstraklasy ostatnich postów, ale po naprawie podeszwy (z Dainite na Vibram) i nakremowaniu mogą być bardzo przyjemne. (SP) 15 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi