Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

@blekitwydaje się, że to nie jest Twoja tęgość. Chyba, że jest jakiś inny powód tak dużej niesymetryczności położenia obłożyn względem siebie. Zastanawiam się, bo w jednych moich butach, nota bene też od herringa występował ten problem, ale tylko w jednym bucie i w nieporównywanie mniejszej skali. 

Opublikowano

@Gocławianin wiem, buty są wygodne, nie obcierają i dobrze trzymają stopę, ale w górnej części cholewki są ewidentnie za wąskie i się strasznie rozłażą. Mam oksfordy na tym samym kopycie i tam wszystko jest w porządku. Najwyraźniej mam za grube kostki dla Anglików ;) 

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
W dniu 17.12.2020 o 11:09, blekit napisał:

@Gocławianin wiem, buty są wygodne, nie obcierają i dobrze trzymają stopę, ale w górnej części cholewki są ewidentnie za wąskie i się strasznie rozłażą. Mam oksfordy na tym samym kopycie i tam wszystko jest w porządku. Najwyraźniej mam za grube kostki dla Anglików ;) 

Mam ten sam model i potwierdzam - moje bardzo chude pęciny (w odróżnieniu od stóp) ledwo jestem w stanie zawiązać na maxa, czego nie mam w żadnych innych trzewikach; faktycznie od kostki w górę ten model jest bardzo wąski. Ale nie ujmuje mu to ani trochę uroku. 

Opublikowano
17 godzin temu, john220 napisał:

@zw1920 Pomijając dopasowanie, jak ogólne wrażenia co do jakości? Samo kopyto wydaje się być bardzo obszerne, szczególnie w palcach.

Kopyto jest obszerne, tak mi się wydaje. Nie mogę wypowiedzieć się w jakiś sposób deklaratywny co do jakości, mam buty dopiero od dwóch miesięcy, ale wydaje mi się że jest przyzwoita. Napiszę tak: kupiłem je, bo wzbudziły moje zaufanie zdjęcia na stronie Morjas. Takie przeczucie. Jak otworzyłem pudełko to zaufanie jeszcze bardziej wzrosło. To są buty, które bardzo szybko rozchodziłem, a obecnie zakładam je przy każdej nadarzającej się okazji. Nawet w święta po domu w nich chadzam? Pasują mi pod każdym względem.

• Like 1