Skocz do zawartości

Jakie buty mam dziś na sobie

kamil

Rekomendowane odpowiedzi

[mention=7352]Milten[/mention] ładne buty i ładne spodnie! Ale chyba nie powinno się ich łączyć.

Wydaje mi się że do granatowego power suita w prążki, pasują tylko ciemne buty, a najlepiej czarne (ewentualnie jaśniejszy szary kolor). Te spodnie rzeczywiście nie grają najlepiej z butami w kolorze koniakowym, ale w moim odczuciu nie ma aż takiej tragedii, żeby od czasu do czasu połączyć tę parę.
Zastanawiałem się nad kupnem czarnobiałych oxfordów, ale biała skóra też nie pasowałaby do tej tkaniny. Widocznie na lepiej pasujące buty, będę musiał poczekać do jesieni, chętnie wysłucham rownież waszych propozycji ;)

• Odpowiedzi 16,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

1 godzinę temu, Michał Gdańsk napisał:

Zając Poziomka - co to za buty na poprzedniej stronie do sztruksów ? Są niesamowite, mają to "coś". Dobry wybór i świetne dobranie do spodni. Jak nazywa się taki sposób szycia buta?

Dziękuję za miłe słowa. Buty to JM Weston, model Demi Chasse. To obok obok modeli Chasse, Golf oraz  Mocassin 180 najbardziej klasyczny model tej firmy.

Taki typ buta po angielsku nazywa się "split toe derby".

20 godzin temu, Milten napisał:

Zastanawiałem się nad kupnem czarnobiałych oxfordów, ale biała skóra też nie pasowałaby do tej tkaniny. 

Zgadzam się z argumentami @Zajac Poziomka. Flanela jest materiałem na chłodniejsze dni, a jasne oksfordy pasują do cieplejszych. Poza tym, kontrast kolorów mnie mniej razi, ale w praktyce sprawdza się jedynie w pełnym słońcu. W pomieszczeniach zamkniętych np. na konferencjach, czy w teatrze, takie połączenie wygląda bardzo słabo. 

Spektatory i to właśnie czarno-białe byłyby genialne :) choć też jedynie w cieplejszych porach roku (więc nie do flaneli) i raczej na zewnątrz.

• Oceniam pozytywnie 1

2 godziny temu, Whitesnake napisał:

Spektatory i to właśnie czarno-białe byłyby genialne :) choć też jedynie w cieplejszych porach roku (więc nie do flaneli) i raczej na zewnątrz.

Zgadzam się, wyglądałyby rewelacyjnie w połączeniu z tym garniturem. Ale na przykład ja ubrany w ten sposób czułbym się jak w przebraniu. :) 

43 minuty temu, Zajac Poziomka napisał:

Ale na przykład ja ubrany w ten sposób czułbym się jak w przebraniu. :) 

Nie muszę chyba przywoływać przykładów, żeby wykazać jak kruche są takie obawy... ;) i jak szybko przechodzi się w stan "Naprawdę? Ja coś takiego myślałem o ....? (loafersach, krawatach we wzory, różowych koszulach, dwurzędowych marynarkach, itp...)". Warto pamiętać, że dla większości przebraniem jest każdy garnitur, a krawat to zło nawet dla tych w garniturze.

• Oceniam pozytywnie 6