Milten Napisano 23 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2017 [mention=7352]Milten[/mention] ładne buty i ładne spodnie! Ale chyba nie powinno się ich łączyć. Wydaje mi się że do granatowego power suita w prążki, pasują tylko ciemne buty, a najlepiej czarne (ewentualnie jaśniejszy szary kolor). Te spodnie rzeczywiście nie grają najlepiej z butami w kolorze koniakowym, ale w moim odczuciu nie ma aż takiej tragedii, żeby od czasu do czasu połączyć tę parę. Zastanawiałem się nad kupnem czarnobiałych oxfordów, ale biała skóra też nie pasowałaby do tej tkaniny. Widocznie na lepiej pasujące buty, będę musiał poczekać do jesieni, chętnie wysłucham rownież waszych propozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Napisano 23 Luty 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2017 W NYC już wiosna 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 23 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2017 2 minuty temu, Milten napisał: Widocznie na lepiej pasujące buty, będę musiał poczekać do jesieni, chętnie wysłucham rownież waszych propozycji Bordowe powinny ładnie pasować. Np. AS Moore Czarne również, np. C&J Westbourne: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DolceGusto Napisano 23 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2017 2 godziny temu, Milten napisał: Wyczekując wiosny.. Te na prawdę niezbyt pasują. Tak jak kolega pisał powyżej: bordowe, czarne, jeśli ten garnitur jest granatowy to czekoladowe, orzechowe. Czarno-białe oxfordy czy derby to według mnie w ogóle będzie przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gdańsk Napisano 23 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2017 Zając Poziomka - co to za buty na poprzedniej stronie do sztruksów ? Są niesamowite, mają to "coś". Dobry wybór i świetne dobranie do spodni. Jak nazywa się taki sposób szycia buta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 23 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2017 1 godzinę temu, Michał Gdańsk napisał: Zając Poziomka - co to za buty na poprzedniej stronie do sztruksów ? Są niesamowite, mają to "coś". Dobry wybór i świetne dobranie do spodni. Jak nazywa się taki sposób szycia buta? Dziękuję za miłe słowa. Buty to JM Weston, model Demi Chasse. To obok obok modeli Chasse, Golf oraz Mocassin 180 najbardziej klasyczny model tej firmy. Taki typ buta po angielsku nazywa się "split toe derby". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MWojtylak Napisano 23 Luty 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2017 Przyszwa się nie domyka ale nie można mieć wszystkiego. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiaczekm Napisano 23 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2017 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gdańsk Napisano 23 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2017 Zając Poziomka - szkoda, że ten split toe są tak drogie...:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 23 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2017 @misiaczekm co to za spodnie? Pytam z ciekawosci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 @Zajac Poziomka, @Milten, @DolceGusto Dlaczego Waszym zdaniem te koniakowe buty nie pasują do granatowego garnituru? Chodzi Wam o ten konkretny gartur (power suit), czy w ogóle granatowy garnitur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 @Aron chodzi mi zarówno o ten konkretny garnitur jak i o ten konkretny odcień granatu. Moim zdaniem takie jasne buty do granatowego garnituru mogą pasować, ale nie do tak ciemnego i "ciężkiego" (flanela) jak ten ze zdjęcia. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiaczekm Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 12 godzin temu, adamW napisał: @misiaczekm co to za spodnie? Pytam z ciekawosci... Moje domowe jeanso - dresy. Przypominają ogólnie spodnie jeansowe. Jednak są z domieszką lajkry... i ten ściągacz na dole... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 i ten ściągacz na dole... Zrobił robotę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 16 godzin temu, MWojtylak napisał: Przyszwa się nie domyka ale nie można mieć wszystkiego. Mógłbyś podać nazwę producenta i model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWojtylak Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 Shoepassion No. 577, jeden z ładniejszych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 20 godzin temu, Milten napisał: Zastanawiałem się nad kupnem czarnobiałych oxfordów, ale biała skóra też nie pasowałaby do tej tkaniny. Zgadzam się z argumentami @Zajac Poziomka. Flanela jest materiałem na chłodniejsze dni, a jasne oksfordy pasują do cieplejszych. Poza tym, kontrast kolorów mnie mniej razi, ale w praktyce sprawdza się jedynie w pełnym słońcu. W pomieszczeniach zamkniętych np. na konferencjach, czy w teatrze, takie połączenie wygląda bardzo słabo. Spektatory i to właśnie czarno-białe byłyby genialne choć też jedynie w cieplejszych porach roku (więc nie do flaneli) i raczej na zewnątrz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 2 godziny temu, Whitesnake napisał: Spektatory i to właśnie czarno-białe byłyby genialne choć też jedynie w cieplejszych porach roku (więc nie do flaneli) i raczej na zewnątrz. Zgadzam się, wyglądałyby rewelacyjnie w połączeniu z tym garniturem. Ale na przykład ja ubrany w ten sposób czułbym się jak w przebraniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 No to ja dołączam do klubu Taunton'ów Właśnie przyszły do mnie [Edit] zdjęcie zostało usunięte 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 43 minuty temu, Zajac Poziomka napisał: Ale na przykład ja ubrany w ten sposób czułbym się jak w przebraniu. Nie muszę chyba przywoływać przykładów, żeby wykazać jak kruche są takie obawy... i jak szybko przechodzi się w stan "Naprawdę? Ja coś takiego myślałem o ....? (loafersach, krawatach we wzory, różowych koszulach, dwurzędowych marynarkach, itp...)". Warto pamiętać, że dla większości przebraniem jest każdy garnitur, a krawat to zło nawet dla tych w garniturze. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 krawat to zło nawet dla tych w garniturze. Podpisuję się pod tym!Krawat jest najgorszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piquille Napisano 25 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2017 Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Whitesnake Napisano 25 Luty 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2017 Lubię wolne soboty, bo można iść do pracy na luzie... Wiosna! 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 25 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2017 No i po śniegu 😐 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 25 Luty 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2017 Żeby nie było, że tanatos nie ma "pogrzebowych" trzewików (choć nie lubi czarnych butów nawet w cordovanie) : 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi