Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

To chyba kopyto 156 więc potężne podbicie, a kolega na ostatnich dziurkach - to oznacza, że mogłoby być jednak niższe. Stopa głęboko wchodzi w but bo szeroko i wysoko :)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Eee, żadne tam wysokie, ja mam bardzo wysokie podbicie po całości i noszę Berwicki zapięte na najluźniejszą dziurkę, a założenie ich to spory wysiłek (zresztą przez to trochę brzydko się łamią po środku - co widać na moim zdjęciu). Zgadzam się też w pełni z tym, co już nie raz wspomniano o Berwickach, że ich tęgość G to żadne G - te buty są normalnej tęgości, za to mają po prosu zaniżoną rozmiarówkę (że ich 8 to tak naprawdę 9 itp.)

Opublikowano
4 godziny temu, Zajac Poziomka napisał:

image.thumb.jpg.d1ec6a5208bef2eeeb2611d58fa6b367.jpg

Buty, które po kilku latach użytkowania wyglądają o wiele lepiej niż po kilku miesiącach. Podeszwy i wnętrze dzięki niezawodnemu @szewc24.pl, zaś cholewki dzieki upływowi czasu - brzydki żółtopomarańczowy kolor ładnie się spatynował.

A co to?

Opublikowano
Dnia ‎2015‎-‎10‎-‎25 o 18:09, eye_lip napisał:

Ok 275mm. 8.5 pasowały, ale kupiłem 9. Buty na żywo są trochę ciemniejsze niż na moim zdjęciu, ale na pewno nie zbliżają się kolorem do zdjęcia z herringa.

Przymierzam  się do zakupu a że mam podobną długość stopy (jednak wąską ale z wysokim podbiciem) to mam pytanie czy ostatecznie kupiłeś 9 czy 8,5 bo tutaj http://www.wdrugiejskorze.pl/loake-taunton-brouge-jesienny/ pisałeś że pasowały Ci nawet 8 ale kupiłeś 8,5. Generalnie ja nosze z Loake (kopyto Claridge) 8 i nie wiem czy Taunton'y brać też 8 czy lepiej 7,5 skoro to kopyto jest szersze a z drugiej strony 7,5 to mogą być już na długość za małe?