Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Godzinę temu, De Lasalle napisał:

Piękne buty. Naprawdę, nie ma potrzeby dobierania do nich "odważnych" skarpetek, zwłaszcza do stroju biznesowego, bo odważne w tym kontakście równa się odpustowe w oczach wielu; w moich na pewno.

ja chętnie zobaczę jak Ty dobierasz skarpety.

Opublikowano
Godzinę temu, Piotrwawa napisał:

ja chętnie zobaczę jak Ty dobierasz skarpety.

Jeśli chodzi o strój biznesowy to kolega ma rację , w pozostałych przypadkach może być ok , widać tylko spodnie więc ciężko ocenić .   Dla mnie zbyt różowe , moja 3 letnia córka lubi ten kolor ?

Opublikowano
Piękne buty. Naprawdę, nie ma potrzeby dobierania do nich "odważnych" skarpetek, zwłaszcza do stroju biznesowego, bo odważne w tym kontakście równa się odpustowe w oczach wielu; w moich na pewno.
Myślę, że nie o to chodzi w tym wątku by krytykować czyiś gust.
Jest to niesmaczne.
Jest wątek o skarpetkach i tam jest miejsce do wymiany poglądów w takim temacie.
Opublikowano
6 godzin temu, Szydlowsky napisał:

Jeśli chodzi o strój biznesowy to kolega ma rację , w pozostałych przypadkach może być ok , widać tylko spodnie więc ciężko ocenić .   Dla mnie zbyt różowe , moja 3 letnia córka lubi ten kolor ?

To że zgadzasz się z kolegą nie oznacza, iż ma racje:)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
7 godzin temu, Mateo86 napisał:

@audiolab8000s Henry II 

Były w ofercie Herring Shoes z ich linii właśnie pod tą nazwą.

Identyczny model przez ASa był kiedyś dostępny ale w linii Handgrade - model Keats.

Gwoli ścisłości dodam, że mówiąc identyczny można mieć na myśli wygląd cholewki. Zarówno kopyta (109 vs 53,48,19), jak i (najprawdopodobniej) rodzaj podeszwy (otwarty vs zamknięty kanał szycia) i rodzaj dobranej skóry będą się różnić w przypadku Henry II a Keats. To co opisane jako najprawdopodobniej wynika z prostej kalkulacji cen - podczas gdy Henry II to koszt ok. 400 funtów, modele Handgrade są wyceniane przez AS na prawie 800. Musi za tym iść lepsza skóra i wykonanie. 

Opublikowano
2 godziny temu, michau napisał:

Myślę, że nie o to chodzi w tym wątku by krytykować czyiś gust.
Jest to niesmaczne.
Jest wątek o skarpetkach i tam jest miejsce do wymiany poglądów w takim temacie.

A o co chodzi w tym wątku, jeśli nie o reagowanie na zdjęcia użytkowników? 

Niesmaczne. Mocne słowo, jak na użytkownika forum o ciuszkach; proponuję zluzować, skoro jest miejsce na lajki i serduszka, znajdzie się miejsce także na konstruktywną krytykę.

Na marginesie, bo niektórym umyka - moja wypowiedź dotyczy wyłącznie stosowności pewnych elementów stroju biznesowego, nie czyjegoś gustu. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
8 godzin temu, bratdominik napisał:

Gwoli ścisłości dodam, że mówiąc identyczny można mieć na myśli wygląd cholewki. Zarówno kopyta (109 vs 53,48,19), jak i (najprawdopodobniej) rodzaj podeszwy (otwarty vs zamknięty kanał szycia) i rodzaj dobranej skóry będą się różnić w przypadku Henry II a Keats. To co opisane jako najprawdopodobniej wynika z prostej kalkulacji cen - podczas gdy Henry II to koszt ok. 400 funtów, modele Handgrade są wyceniane przez AS na prawie 800. Musi za tym iść lepsza skóra i wykonanie. 

8 godzin temu, bratdominik napisał:

Oczywiście. Mając na myśli „identyczny” miałem na myśli stricte wykrój cholewki. 

W wyższej linii były inne kształty kopyt, tutaj tylko 109 i otwarty kanał szycia. Kilka modeli Keats widziałem ale w kordowanie. 

Poza tym Keats już niedostępne są, AS zaprzestało produkcji linii Handgrade.