Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
12 minut temu, Kamil1987 napisał:

Są MEGA ! Czy są jakieś porównywalne modele innych producentów ? Byłbym gotów przysiąc, że ktoś wspominał gdzieś Alfred Sargent, albo Yanko ale nie pamiętam kto i gdzie. 

Dzięki, też mi się podobają :)..

Tutaj propozycja kol. @Krzysiek_W zamówienia grupowego (?) bardzo ładnych Yanko:

https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3928-tablica-ogłoszeń-wspólne-zakupy/?do=findComment&comment=274575

Ja już staram się jak najmniej eksperymentować i jestem wierny dwóm markom: Vass i C & J.  Co do split- toe to bardzo fajne ma w ofercie wiele firm, ale moim zdaniem najładniejsze (z tych, które mam przyjemność użytkować) robi Vass:

5a5c75f8a6450_vassx4.jpg.91b9ecec2083dc67b1c6ba102106a27d.jpg5a5c75fb56226_L1120717kopia.thumb.jpg.cfe013b88abd5427d7c4b46f72fe599b.jpg5a5c783b48657_vassszycie.jpg.4e86b267ad1e99b9d0209186a09b07f2.jpg

• Like 3
Opublikowano
Godzinę temu, Zajac Poziomka napisał:

@Tanatos70 świetne buty, gratulacje! Z C&J bardzo ładny jest jeszcze model Hardwick. Natomiast najładniejsze w mojej opinii split toe derby RTW robią Saint Crispin (mod 575 w Russian Calf) oraz Edward Green (Dover). Na trzecim miejscu postawiłbym ex aequo Vass Kaan  oraz J.M. Weston demi-chasse, które akurat dziś mam na sobie:

Dzięki :).

Racja, te które wspomniałeś bardzo ładne, ale nie miałem przyjemności nawet ich przymierzyć, więc nie wiem jak by się na stopach prezentowały. W "rosyjskim" kontekście przypomniał mi się jeszcze jeden model, który kiedyś poważnie rozważałem (jak były jeszcze w 2016 roku w wyprzedażowej ofercie ), ale szczęśliwie (????)  zdrowy rozsądek przeważył.

New and Lingwood- po lewej na zdjęciu. Po prawej- St. Crispin.  

014_zpse41g1usa.thumb.jpg.423068a8987f087ed9deea2cc4820ae9.jpg

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano (edytowane)

@Tanatos70 one lepiej prezentują się na nogach niź na zdjęciach na stronie C&J?.Podobnie z butami @Zajac Poziomka ?

Mój Sengreal to Dover od EG. Mierzyłem je jesienią zeszłego roku. Ale okazało się, że jeszcze nie pora na nie (trzewiki były na topie ?).. Ponadto nie było w sklepie klasyki w brązie i gładkiej skórze. Ostatecznie wolałbym starszą wersję na 202 z zaokrąglona podeszwą na czubku. Obecna linia na 606 mo w zaleźności od użytej skóry, mńiej lub bardzie ścięty nosek. Ale to drobiazg. To co mi się w nich najbardziej podoba, to proporcje. St. Crispin są piękne (ocena ze zdjęć, na żywo nie widziałem) ale nie gra mi linia przeszycia nakładki z opaską. Jest za bardzo cofnięta, co burzy proporcje. Zaprezentowany model New Lingwood ma właśnie to coś, czego szukam w split toe. I jeszcze  jedno - szwy. W Dover to misterna robota, a efekt rewelacyjny. 

Co do krokietów, to mają jeszcze Balfour w linii HG, ale kolor tylko czarny i jasny brąz. 

7E5444D9-0B47-4B35-9A1E-17DD3E9689C5.jpeg.cad1ce633280fcbceb19aace17ae18e1.jpeg

Edytowane przez Egonax
Zapomniałem dodać zdjęcie. Źródło: EG com
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
58 minutes ago, Kamil1987 said:

Ale nikt inny nie ma licencji na Russian Reindeer :)

To jest akurat nieprawda. Stefano Bemer robi piękne buty z rosyjskiego renifera. Kirby przesadził z tym stwierdzeniem że George Cleverley ma wyłączność do używania skór Russian reindeer. Znam Kirby bardzo dobrze i ma on czasem tendencje do fantazjowania ;) jak byłem odwiedzić warsztat Stefano Bemera we florencji to Filippo pokazał mi ich stock Russian reindeer z zatopionego statku z roku 1786. Przepiękna skóra. Cena butów z tej skory waha się między 10,000 a 20,000 Euro...

104B32AC-5B3B-455C-A2DE-6FBA8DC2AD91.jpeg

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
46 minut temu, Beny23 napisał:

To jest akurat nieprawda. Stefano Bemer robi piękne buty z rosyjskiego renifera. Kirby przesadził z tym stwierdzeniem że George Cleverley ma wyłączność do używania skór Russian reindeer. Znam Kirby bardzo dobrze i ma on czasem tendencje do fantazjowania ;) jak byłem odwiedzić warsztat Stefano Bemera we florencji to Filippo pokazał mi ich stock Russian reindeer z zatopionego statku z roku 1786. Przepiękna skóra. Cena butów z tej skory waha się między 10,000 a 20,000 Euro...

104B32AC-5B3B-455C-A2DE-6FBA8DC2AD91.jpeg

O widzisz !! I jak tu komuś wierzyć ??

Całe życie człowiek się uczy. Dzięki za wyjaśnienie, ale podtrzymuję swoje zdanie, że split-toe Kirby'ego są piękne. Domyślałem się, że cena to około 10k $.

Opublikowano
Dla mnie najładniejsze split toe ma Zając, 

Jeśli chodzi o Westony Pawła, całkowicie się zgadzam; jeśli zaś chodzi o to co napisałeś, to nie wiem:
39e3fac07938e51befa62bdeaa4dbf28.jpg
  • Like 3
  • Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Jak bym napisał zając to można by mieć wątpliwości, no chyba ze zając ma na imię Zając.

Rozwiewając wątpliwości chodzi o Najsłynniejsze Split Toe Derby na forum;. jak to mówią TBSTDE.

Opublikowano
7 godzin temu, Beny23 napisał:

Russian reindeer z zatopionego statku z roku 1786. Przepiękna skóra. Cena butów z tej skory waha się między 10,000 a 20,000 Euro...

Kurcze, a N & L mieli w wyprzedaży kilka egzemplarzy split toe i loafersów z tej skóry po niespełna 1000 funtów (jeżeli dobrze pamiętam). Wykonane prawdopodobnie przez C & J. .