Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Mateo86 Opublikowano 2 Marca 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2018 Paisley socks with tan brouges Loake Seaham 5 6 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Opublikowano 2 Marca 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2018 14 hours ago, Krzysiek_W said: @Beny23 trzeba jakoś szybko przewinąć żeby coś zobaczyć na tej serii zdjęć tej samej pary butów? ruszają się, tańczą czy cuś? Tańczą i śpiewają 5 5 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Opublikowano 2 Marca 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2018 No chciałem obstalować nowe kordowanowe trzewiczki u Vassa, ale.... siła wyższa. Hiszpański substytut (kot go lubi ): 6 15 Cytuj
mayor Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2018 Wygląda jakby kot daremnie szukał lustra.,Substytut to zawsze substytut-starego misia nie nabierzesz na sztuczny miód 2 Cytuj
Tanatos70 Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2018 47 minut temu, mayor napisał: Wygląda jakby kot daremnie szukał lustra.,Substytut to zawsze substytut-starego misia nie nabierzesz na sztuczny miód Z tym, że to jest shell, ale z "Kraju Kwitnącej Wiśni". Kot się łasi- a może, cholercia szuka tej "horweenowskiej" głębi, która tutaj niby jest, a jakby jej nie było.... To Meermin z japońskiego "whisky cordovan". 1 Cytuj
Whitesnake Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2018 3 godziny temu, Tanatos70 napisał: Kot się łasi- a może, cholercia szuka tej "horweenowskiej" głębi, która tutaj niby jest, a jakby jej nie było.... Może się dziwi, że nie horween, a mimo to ładny - horween jest przemitologizowany i kot pewnie to czuje 1 Cytuj
Tanatos70 Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2018 Nie no, horween (przynajmniej ten w Aldenach) to jest inna liga . 1 Cytuj
Whitesnake Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2018 44 minuty temu, Tanatos70 napisał: Nie no, horween (przynajmniej ten w Aldenach) to jest inna liga . Ten japoński jest faktycznie twardy i satynowy, ale i tak najlepszy kordowan mam na Meerminach (zdjęcie na poprzedniej stronie). Co prawda, to krótka seria na skórze z Argentyny, ale znaczy, że się da znaleźć inną ligę także poza horween. Cytuj
Tanatos70 Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2018 @Whitesnake. Na pewno można. Pewnie największy problem to powtarzalność efektu. Meermin już próbował z japońskim, argentyńskim (nawet nie wiedziałem) i włoskim. I wszystko psu na budę, bo konstrukcja buta jest tak "twarda", że żadna skóra tego chyba nie zmieni. Może jednak nie mam racji, bo mam tylko dwie pary Meerminów z korodowanu o tej samej proweniencji, więc w sumie próbka jest mało reprezentatywna . Cytuj
mayor Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2018 Przede wszystkim jakość kordowanu można ocenić dopiero po 6-8 latach noszenia.,Alden szyje buty z SC od zawsze w przeciwieństwie do firm ,które stawiają dopiero pierwsze kroki w tym temacie.Dla mnie Aldeny to zawsze pierwszy i oczywisty wybór jeżeli chodzi o shell cordovan,drugi mniej oczywisty to Allen Edmonds., Kupno Merminów to taka decyzja jak zjedzenie hamburgera na mieście kiedy wiesz ,że w domu czeka stek na obiad. Cytuj
Whitesnake Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2018 7 godzin temu, mayor napisał: Kupno Merminów to taka decyzja jak zjedzenie hamburgera na mieście kiedy wiesz ,że w domu czeka stek na obiad. Wiem, rozumiem, uznaję, Alden to marka z historią i część świata może temu "heritage" ulec, ale ja żyję w Polsce i do Adlena mam równie sentymentalny stosunek jak do hamburgerów. 3 4 Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2018 7 godzin temu, Whitesnake napisał: Wiem, rozumiem, uznaję, Alden to marka z historią i część świata może temu "heritage" ulec, ale ja żyję w Polsce i do Adlena mam równie sentymentalny stosunek jak do hamburgerów. No patrz Pan ! W 9/10 przypadków jak wyskoczysz z "tańszą alternatywą" to znajdzie się grono obrońców tej jedynej, oryginalnej firmy, która w latach dwudziestych XX wieku zaczęła szyć buty na jakimś strychu w Budapeszcie i jest teraz kultowa (historia zmyślona ). @mayor pisze o marce, która kupuje Cordovan od Horweena od lat trzydziestych XX wieku i nagle jest zlewka, bo amerykański heritage mamy w d... Wiem, że każdy chwali swoje, ale Cordovan od Meermina brzmi jak garnitur od Loro Piana szyty w Chinach. Nie mówię, że nie będzie cudowny i fantastyczny, ale raczej bym nie powiedział, że oryginalny wytwórca materiału mi zwisa bo jest przemarketingowany. Cytuj
kolekcjoner21 Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2018 Oryginalny cordovan jest z Cordoby, czyli, jak Meermin, Hiszpania!;-) 1 Cytuj
Whitesnake Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2018 28 minut temu, Kamil1987 napisał: Wiem, że każdy chwali swoje, Wypowiadam tylko swoje zdanie, a bazuje ono na tym, że najlepszy kordowan mam z Argentyny a najgorszy z Horween. Tu nie ma o co walczyć. Wolałbym, żebyś potraktował to jako ciekawostkę. 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Opublikowano 3 Marca 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2018 Szykuje się potężne zamówienie forumowe u Vassa. Dzisiaj pamiątka ostatniego GMTO. Takie hmmm.... „dandysowskie” butki ? 7 8 Cytuj
Beny23 Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2018 22 hours ago, Whitesnake said: Ten japoński jest faktycznie twardy i satynowy, ale i tak najlepszy kordowan mam na Meerminach (zdjęcie na poprzedniej stronie). Co prawda, to krótka seria na skórze z Argentyny, ale znaczy, że się da znaleźć inną ligę także poza horween. Argentyński cordovan pochodzi pewnie od kuców do polo które są jednym wielkim mięśniem więc pewnie dlatego cordovan z Argentyny jest taki mięsisty i sprężysty. Argentyńczycy dbają o te konie lepiej niż o ludzi trochę jak Brytyjczycy... Cytuj
Beny23 Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2018 Dzisiaj chelsea boots od Alfreda Sargenta 1 2 Cytuj
Whitesnake Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2018 1 godzinę temu, Beny23 napisał: Argentyński cordovan pochodzi pewnie od kuców do polo które są jednym wielkim mięśniem więc pewnie dlatego cordovan z Argentyny jest taki mięsisty i sprężysty. Argentyńczycy dbają o te konie lepiej niż o ludzi trochę jak Brytyjczycy... Też miałem takie podejrzenie. Choć, nie mam pewności czy z takiego konika do polo dałoby się wygospodarować wystarczający kawałek. One są strasznie małe. 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Opublikowano 4 Marca 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2018 Ponoć najcięższe mrozy już za nami: 3 8 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. lubo69 Opublikowano 4 Marca 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2018 Foster&Son by AS courtesy of @fan_dobrego_buta 5 8 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. casual Opublikowano 4 Marca 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2018 Carlos Santos 1 11 Cytuj
kichanadeta Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2018 Tanatos co to za brogsy? Loake? Cytuj
Tanatos70 Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2018 15 minut temu, kichanadeta napisał: Tanatos co to za brogsy? Loake? Alfred Sargent (jakaś nieprodukowana już linia). Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Opublikowano 4 Marca 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2018 Yanko 3 11 Cytuj
O.v.K. Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2018 Używając marynistycznej nomenklatury, po tygodniowych testach stoczniowych dziś miały miejsce pierwsze próby morskie na trasie dom - spożywczak - dom. Nowiutkie Loake Cannon. 3 4 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi