Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

@Ataman

W kolejnych Twoich butach widzę bardzo dużą odległość do zejścia się przyszwy, jakieś 2,5-3 cm. Może lepsze by były modele na wyższe podbicie i większej tęgości ( np. H)? Ponieważ szczególnie przy wydłużonym kopycie, nie wygląda moim zdaniem dobrze, jak stopa rozsadza but.

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

W końcu pomyślałem i wyciągnąłem swoją starą lustrzankę, jak telefon nie daje rady, to trzeba obejść drania. Rolkę fotnę już przy okazji, razem z moimi pozostałymi. Jest tam między innymi mój najbardziej ozdobny Deep Blue z oświetleniem trytowym, cymesik. Lubię być radioaktywny. A w tej chwili poszedłem w nowoczesność w domu i w lesie i mam na sobie Protreka.

Opublikowano
17 godzin temu, Zajac Poziomka napisał:

Jakaś mała była ta kałamarnica, na zdjęciach makro blizny wyglądały gorzej :) 

@Whitesnake

One chyba posiadają zdolność regeneracji:) są trzy typy oldschoolu, które nigdy nie zginą- oldschool metal, oldschool hardcore i oldschool Kielman:)

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Przy okazji usprawiedliwię się: Timberland to oczywisty dół jeśli chodzi o klasę obuwia, to nie ulega dyskusji, ale saddle są wciąż jednak rzadkością w okolicach mostu Kierbedzia, więc kupiłem je sobie na wyprzedaży (nikt normalny widocznie nie chciał takich DZIWNYCH, DZIADKOWYCH butów). Okazały się wygodnymi, lekkimi nieformalnymi bucikami na lato. Bardzo je lubię. Z beżowymi albo jasnoszarymi spodniami, blezerem i bawełnianą koszulą tworzą sympatyczne, dekadenckie zestawienie. Znoszą również towarzystwo denimu.

Opublikowano

@Ataman

W kolejnych Twoich butach widzę bardzo dużą odległość do zejścia się przyszwy, jakieś 2,5-3 cm. Może lepsze by były modele na wyższe podbicie i większej tęgości ( np. H)? Ponieważ szczególnie przy wydłużonym kopycie, nie wygląda moim zdaniem dobrze, jak stopa rozsadza but.

Na zdjęciu tak wygląda, myślałem że mam wysokie, ale w klasycznychbutach okazało się że raczej średnie. W rzeczywistości przyszwa rozchodzi się na 1,5 cm. Pewnie się jeszcze o jakieś 0,5 cm zejdzie.

Wolałbym tak jak piszesz, żeby się zeszła, ale nie mieli takiej tęgości. To kopyto E więc bym z H się nie rozpędzał.

441c0ff90c0af850a24b4e41c0bb8b12.jpg:(.

Opublikowano

Ataman zależy jak kto mierzy, mi wychodzą na Twoim zdjęciu co pokazałeś 2 cm do pełnego połączenia. Jak Ty masz średnie podbicie, to ja mam niskie, a buty kupuję na wyższe;-). Tak poważnie to mam średnie, ale wolę w razie czego wkładkę dać pod pięte i po problemie, bo w druga stronę to już sobie stopy nie przytnę.

Z tego co zrozumiałem to buty kupowałeś w siedzibie firmy w Gdańsku? Musiałeś się mocno uprzeć żeby Cię z tak niedopasowanymi butami wypuścić. Nie piszę tego ze złośliwości, bo zakup butów marki Carlos Santos to nie wyjście po bułki.

Opublikowano
5 godzin temu, Ataman napisał:

Wolałbym tak jak piszesz, żeby się zeszła, ale nie mieli takiej tęgości. To kopyto E więc bym z H się nie rozpędzał.

E jest bardzo wąskie. Skąd taka decyzja? Nie lepiej było poczekać na swój rozmiar?  

To zdecydowanie nie jest kopyto na twoją stopę. Miejsce, w którym mierzysz może poprawiać humor, ale wyglądu tym nie zmienisz.

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

Moje dotychczasowe doświadczenia mówią, że but się rozciąga. I teraz muszę dokładać wkładki. Wiem, że nie zejdzie się aż tyle, ale w drugą stronę już próbowałem i strasznie mi się buty deformują.
Ale H naprawdę?

Opublikowano
9 minut temu, Ataman napisał:

Moje dotychczasowe doświadczenia mówią, że but się rozciąga. I teraz muszę dokładać wkładki. Wiem, że nie zejdzie się aż tyle, ale w drugą stronę już próbowałem i strasznie mi się buty deformują.
Ale H naprawdę?

Nie rozciągną się aż tyle, max to może 0,5 cm. Nie wiem czy H, ale spróbowałbym F lub G . Może się nawet okazać, że odpowiednia będzie większa tęgość w lekko mniejszym rozmiarze. Często zdarza się, że osoby z wysokim podbiciem kupują za długie buty i głównie to powoduje późniejsze deformacje. Niestety, nie każde kopyto jest dla nas optymalne i z niektórych trzeba całkiem zrezygnować. Ja tak mam na przykład z Cheaney. Piękne buty, ale nie na moją stopę.

• Oceniam pozytywnie 4