Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Trochę to będzie nawiązanie do tematu skarpet. Dziś w pewnym polskim serialu komediowym m.in. o towarzystwie warszawskich prawników widziałem taki ubiór jednego z nich. Ładny ciemnoniebieski garnitur, biała koszula, ładny dość szeroki krawat, poszetka ułożona w "puff", ładne brązowe monki i .... brak skarpet. Nie śledzę tego serialu i nie wiem czy ten adwokat występował bez skarpet w sądzie czy tylko w biurze przed petentami. Faktem jest, że tego aktora do zdjęć ktoś tak ubrał, na czymś lub na kimś się wzorując. W związku z tym mam pytanie: czy warszawscy prawnicy chodzą bez skarpet czy to tylko wymysł kostiumologa? :-D

Opublikowano

To, co widziałeś, to była projekcja 25-letniej pani scenograf na temat tego, jak wygląda świat.

Chyba wiem o jakim serialu mówisz, mężczyźni wyglądają tam jak sprzedawcy w Vistuli (nie jest to komplement).

Ale i tak nic nie przebije serialu "Magda M." - tam główny aktor zawsze, ale to zawsze miał poluzowany krawat i rozpiętą koszulę pod szyją 8-)

Nie wiem, jak wyglądają prawnicy w Warszawie, ale chciałbym, żeby wyglądali tak:

Opublikowano

Tak trochę poza tematem (bez złośliwości) - proponowałbym modyfikację skryptu forum w taki sposób, żeby podczas cytowania postu z obrazkami były one automatycznie usuwane, ewentualnie - jeśli to niewykonalne - wprowadzenie odpowiedniego zapisu w regulaminie forum. Takie dublowanie treści zaburza czytelność wątków z dużą ilością zdjęć, dodatkowo powoduje dodatkowe, zbędne obciążanie serwera.

• Oceniam pozytywnie 8
Opublikowano
8 godzin temu, TomiW01 napisał:

Trochę to będzie nawiązanie do tematu skarpet. Dziś w pewnym polskim serialu komediowym m.in. o towarzystwie warszawskich prawników widziałem taki ubiór jednego z nich. Ładny ciemnoniebieski garnitur, biała koszula, ładny dość szeroki krawat, poszetka ułożona w "puff", ładne brązowe monki i .... brak skarpet. Nie śledzę tego serialu i nie wiem czy ten adwokat występował bez skarpet w sądzie czy tylko w biurze przed petentami. Faktem jest, że tego aktora do zdjęć ktoś tak ubrał, na czymś lub na kimś się wzorując. W związku z tym mam pytanie: czy warszawscy prawnicy chodzą bez skarpet czy to tylko wymysł kostiumologa? :-D

Hehe, szczecińskim prawnikom zdarza się ubrać monki bez skarpet i to do bermudów, ale tylko w takiej scenerii: 

IMG_2845.jpg

A tak serio, jeżeli nie mam rozpraw i zaplanowanych spotkań, a za oknem 30 stopni to idę do pracy w tassel loafersach bez skarpet, ale już nie w bermudach :) Niemniej, z pracy mam do domu ok 5 min samochodem, więc jeżeli wyskoczą niezaplanowane czynności procesowe (czyt. kogoś niesłusznie aresztują) to zdążę się ogarnąć, by pana prokuratora / policjanta wychowanego na stylistyce radzieckiej elity nie "urazić" :) 

Ponadto, uważam, że to lepszy i elegantszy strój na upalny dzień, niż dwa rozmiary za duży czarny garnitur + czarne i to przybrudne "alladynki", jak to się często zdarza moim kolegom po fachu ubrać :) 

EDIT

No, ale z tym brakiem skarpet w sytuacjach służbowych to uważam i innym radzę uważać również, zwłaszcza w kontakcie ze starszymi ludźmi. Na studiach pracowałem w dziale zamówień publicznych w firmie ochroniarskiej, gdzie, wiadomo - 90% kadry to emerytowani policjanci/ wojskowi. Raz przyszedłem do pracy w driving mocs bez skarpet to szef stwierdził, że uraziłem jego, innych współpracowników, a nawet ojca świętego :) Swoją arogancją, nietaktem i w ogóle brakiem wychowania, więc musiałem jechać do domu się przebrać. Na swoją "obronę" powiem, że w firmie absolutnie nie było dresscodu, a dla kadry kierowniczej: krawat z koszulą na krótki rękaw w połączeniu z ortylianową dresową kurtka "Nike" był strojem eleganckim :) 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
14 godzin temu, Wodzu napisał:

jeśli to niewykonalne - wprowadzenie odpowiedniego zapisu w regulaminie forum. 

Tak towarzyszu coraz więcej punktów w regulaminie to na pewno pomoże xd. Moja propozycja jest taka jaką można uświadczyć na styleforum. Po prostu są w poście chowane,ukryte.Gdy chce podglądnąć zdjęcie klikam plusika :)