Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 28 Październik 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2019 W dniu 27.10.2019 o 13:36, adamW napisał: Razem, mielibyśmy wszystko: 13 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dignito.Michał Napisano 28 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2019 1 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 29 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2019 Marynarka, koszula: SuSu Poszetka, krawat: poszetka.com 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 30 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2019 Marynarka i koszula SuSu, krawat grenadyna Ferrell Reed, poszetka wełniana J.crew, flanela PT01, buty Bally. 5 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 30 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2019 chyba debiut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 30 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2019 chyba debiutTen but psuje bardzo fajną resztę, może nadaje się do grubej marynarki z golfem, ale nie gładkiej z krawatem. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 30 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2019 Ok, dzięki, na razie to jedyne trzewiki jakie mam od kilku lat. Sądziłem, że są bardziej uniwersalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 31 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 31 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zw1920 Napisano 31 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2019 Ubiegłotygodniowa konferencja, w roli głównej marynarka z najnowszej kolekcji Michała Kędziory i Lancerto 2 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 31 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2019 1 godzinę temu, zw1920 napisał: Ubiegłotygodniowa konferencja, w roli głównej marynarka z najnowszej kolekcji Michała Kędziory i Lancerto Fajna marynarka ładnie leży. 😀Przypuszczam, że guziki czynne i masz dylemat, bo górą trzeba skrócić rękawy. 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 31 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2019 Nie, w tych marynarkach są imitacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 31 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2019 4 minuty temu, mosze napisał: Nie, w tych marynarkach są imitacje. Po paru przygodach popieram w RTW imitacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zw1920 Napisano 31 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2019 4 godziny temu, Midlife-Crisis napisał: Fajna marynarka ładnie leży. 😀Przypuszczam, że guziki czynne i masz dylemat, bo górą trzeba skrócić rękawy. 🤔 Guziki nieczynne ;), faktycznie można byłoby pomyśleć na skróceniem rękawów, ale nie jest to dla mnie aż tak paląca sprawa. Jak napisałem w poście o Lancerto, to co mi odpowiada to krój, dopasowanie, szerokość klap i wysokość kozerki. Tak w ogólnym skrócie to są, dla mnie, fajne marynarki odpowiadające rozmiarowo mojej posturze i potwierdzające pogląd mojego krawca, który jak przyszedłem do niego z materiałem na garnitur, stwierdził że szkoda moich pieniędzy skoro, przy mojej posturze, gajer z wieszaka leży na mnie jak trzeba :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Midlife-Crisis Napisano 31 Październik 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2019 Zima idzie! Ciężki szkocki tweed od Lovat, pod to OCBD z SuSu i szantung od poszetki z już dawno minionej kolekcji. Na koniec kompozycja faktur. Brązowe brogsy u podstawy nie były wystarczająco fotogeniczne. 22 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 1 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2019 Bardzo fajny zestaw, ale to chyba nie OCBD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 1 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2019 (edytowane) Godzinę temu, lubo69 napisał: Bardzo fajny zestaw, ale to chyba nie OCBD? Dzięki, taki był mój czynny udział w koncercie z okazji święta reformacji. Protestanci też oszczędzają na ogrzewaniu. Nie wiem na pewno, czy OC i BD. Faktura i ukryte B poniżej: Edit: Doczytałem, to flanela i point collar. Tłumaczenia tego ostatniego nie będę się podejmował. Edytowane 1 Listopad 2019 przez Midlife-Crisis 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaba5 Napisano 1 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2019 Jakoś przetrwałem na cmentarzu 🥶 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 1 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2019 1 godzinę temu, kubaba5 napisał: Jakoś przetrwałem na cmentarzu 🥶 Z takim tronem przy boku ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaba5 Napisano 1 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2019 45 minut temu, Bartek 00 napisał: Z takim tronem przy boku ? No racja, moglem wyciac, ale nadaje finezji calemu zdjeciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 1 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2019 17 godzin temu, Midlife-Crisis napisał: Zima idzie! Ciężki szkocki tweed od Lovat, Tak z ciekawości - to jest RTW, przerabiane RTW (taliowanie), czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 1 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2019 @kubaba5 papier Ci się rozwija z rękawa, to taka sztuczka? Jak bym miał do wyboru: 1. Nie robić zdjęcia. 2. Robić je w toalecie, przy okazji uwiecznić 148 przedmiotów. Zdecydowanie wybieram opcję nr 1. Na plus, kolor kamizelki nieźle współgra z kolorem kafelków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaba5 Napisano 1 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2019 38 minut temu, flozbi napisał: @kubaba5 papier Ci się rozwija z rękawa, to taka sztuczka? Jak bym miał do wyboru: 1. Nie robić zdjęcia. 2. Robić je w toalecie, przy okazji uwiecznić 148 przedmiotów. Zdecydowanie wybieram opcję nr 1. Na plus, kolor kamizelki nieźle współgra z kolorem kafelków. Wybacz, nastepnym razem oszczedze wam szczegolow ze swojej lazienki e/: poprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 1 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2019 (edytowane) Godzinę temu, mosze napisał: Tak z ciekawości - to jest RTW, przerabiane RTW (taliowanie), czy coś innego? To jest RTW ze sklepu stacjonarnego Anton Meyer (nie Eduard Meier). Sklepy są w Hamburgu, Monachium i Wiedniu). Mały sklep, trudno wyjść bez zakupu. 😊 Materiały brytyjskie, włoskie i austriackie, szycie w Portugalii. Tak się składa, że te marynarki tak leżą na mnie bez przeróbek. Jak przyjdą lepsze czasy, to można poszerzyć. Tylko rękawy w większości z nich są za długie, a guziki czynne. Tu akurat tylko minimalnie. Edit: Jakieś wskazówki doświadczonych kolegów ws, taliowania, dopasowania? Edytowane 1 Listopad 2019 przez Midlife-Crisis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 2 Listopad 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2019 @Midlife-Crisis - korpus marynarki leży bardzo dobrze moim zdaniem. Przyjrzałbym się rękawom - nie podobają mi się fałdy na wysokości łokci. U mnie parę dni temu było tak: * Krupa & Rzeszutko * Tyrwhitt * Embassy of Elegance * Poszetka * Alfred Sargent 13 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi