Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@djmakus czy masz może zdjęcie całej sylwetki żeby zobaczyć jak to wszystko gra razem?
Pierwsze wrażenie było: „bynajmniej mie sie ten krawat nie podoba”. Zestawienie jest tak odważne, że chciałbym zobaczyć całość. Pytam bez cienia drwiny.
Czy ta marynarka jest w czarno białą pepitkę i z odległości wygląda jak szara, czy wpada w odcień beżu?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

nie mam całości

marynarka zdecydowanie szara z daleka (ton jaśniejsza niż spodnie) a na pewno nie beżowa (pepita czarno-szara)

zresztą co jest odważnego w wyrazistym krawacie przy stonowanej reszcie? :)

PS: może HDR za bardzo zaszalał z kolorami?

Opublikowano
Świętujemy 101 lat Niepodległej i 100 lat polsko-amerykańskich stosunków dyplomatycznychC65D3BA5-A87A-4346-B768-3673D86354DF.thumb.jpeg.751f3edd858ab4f7f5cfcdd302697420.jpeg97C2ED71-EBB5-4AF8-BD2C-9C2EE5E36FEA.thumb.jpeg.3e0c7fcd48b37cd03c9db142ac6c4440.jpeg 

Ładna dwurzędówka, ale "sprezzatura" w postaci loafersów (na wzór Edwarda VIII) i żółtych skarpetek jest na bakier z dress codem, który byłby IMO wskazany przy okazji wizyty w tych okolicznościach w konsulacie - chyba, że obniżono stopień formalności uroczystości, co swoją drogą byłoby dość dziwne w obliczu jednocześnie zorganizowanego z tej okazji koncertu fortepianowego i recytacji wierszy. 

Pozostaję z uszanowaniem,

B.Ż.

• Oceniam pozytywnie 5
Opublikowano
8 godzin temu, xkoziol napisał:

Czy świętowano również "załatwienie" ruchu bezwizowego przez Prezydenta Dudę? i jego ekipę

Ze źródeł łagodnie mówiąc nieprzychylnych obozowi władzy dowiedziałem się nieoficjalnie, że wydanie około 100mln złotych na "załatwienie" ruchu bezwizowego z USA zostało uznane za jedne z najlepiej wydanych pieniędzy publicznych w nowoczesnej historii Polski ;)

Opublikowano

@lubo69, tak myślałem, ze jest w tym jakaś ukryta symbolika, ale ponieważ na symbolice kolorów się nie znam (wiem tylko tyle, że żółte skarpetki nie pasowałyby na pogrzeb), to milczałem.

@Żorż Ponimirski, może żółte skarpetki to delikatna sugestia kolegi do żótych papierów pewnych osób z pewnych kręgów. Ale to już musi się wypowiedzieć@Beny23.

Opublikowano
W dniu 12.11.2019 o 22:18, Beny23 napisał:

Packard z 1938 roku 

2B96FAA9-9CC4-4537-8811-63AC0398E425.jpeg

6E022D75-BDEB-4508-99AE-BA25191B2DC8.jpeg

C789D57F-5F6E-4B19-97EC-DC731FD14140.jpeg

Na zdjęciu wygląda jakby prawa nogawka była krótsza? Czy to przez specyficzne ustawienie ciała które zasłania trochę płaszcz?

Opublikowano
Żółte skarpetki symbolizują radość z okazji święta i stosunków polsko-amerykańskich. Symbolizują także nowojorskie taksówki, do których teraz, po zniesieniu wiz, może sobie wsiąść każdy Polak. Tymi skarpetkami Beny otwiera oczy niedowiarkom i obawiam się, że nie jest to Jego ostatnie słowo.

Kolor żółty symbolizuje także fałsz i zazdrość default_wink.png Jestem w stanie zrozumieć, że ktoś chce być "oryginalny" i niekonwencjonalny, byleby tylko wyjść poza schemat, nie bacząc na faux pas, ale w najlepszym wypadku wychodzi tu na jaw brak znajomości niektórych aspektów życia, które są dostrzegane zwłaszcza przez dyplomatów. Czy ignorancję można usprawiedliwić? No, chyba że kolega wstawi zdjęcie swojego zaproszenia z urzędowym dopiskiem "No dress code".

B.Ż.

Opublikowano
Ależ macie problemy. Świetnie skrojony garnitur, czarne eleganckie buty... a że do tego jaskrawe skarpetki? Cóż, ja bym takich nie założył ale u Pawła mnie to nie razi, tak się po prostu ubiera na co dzień. Jestem przekonany że i tak był jedną z najlepiej ubranych osób na przyjęciu. Życzę niektórym forumowiczom nieco dystansu, to tylko ciuszki. A najlepiej działa nie krytyka a dawanie pozytywnych przykładów. Nie podoba się ubiór @Beny23? Po prostu nie dawajcie plusa i wstawcie swoje zdjęcie na którym będzie pokazane „jak to się robi”.

Oj,to że trochę sobie ktoś sobie zadrwi ze skarpetek@Beny23 jeszcze nie świadczy o braku dystansu. Byli tu tacy, którzy nazywali go „korpoludkiem” i to był brak dystansu. Przecież kolega wrzucając takie zdjęcie, ba - zakładając rano takie skarpetki ma świadomość, że wywoła dyskusję i trochę drwin i mam nadzieję, że się o to nie obraża. Moim zdaniem koniec końców dyskusja jest wyrazem sympatii do kolegi i jego stylu ubierania się.

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
2 minuty temu, pablocito napisał:

Moim zdaniem koniec końców dyskusja jest wyrazem sympatii do kolegi i jego stylu ubierania się.

Jasne ;)

Ostatnie jazdy po Benym stają się już niesmaczne, zwłaszcza, że krytykanci z ostatnich dwóch stron pozostają na Forum anonimowi jeśli chodzi o ich własne ubiory. Pants down Panowie.

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano
34 minuty temu, Zajac Poziomka napisał:

[...]Nie podoba się ubiór @Beny23? Po prostu nie dawajcie plusa i wstawcie swoje zdjęcie na którym będzie pokazane „jak to się robi”.

Ta retoryka, że jak się nie podoba to się nie wypowiadaj do mnie nie przemawia ;) Jak się coś wrzuca, to trzeba się z tym liczyć, że ktoś może skomentować nieprzychylnie i jak widać bardziej to dotyka wszystkich innych niż samego postującego ? Który to już raz taka dyskusja? 

• Like 3
  • Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
Jasne
Ostatnie jazdy po Benym stają się już niesmaczne, zwłaszcza, że krytykanci z ostatnich dwóch stron pozostają na Forum anonimowi jeśli chodzi o ich własne ubiory. Pants down Panowie.
Posłużę się analogią - jeżeli idziesz na operację i chirurg "przez przypadek" zaszyje w Tobie nożyczki, którymi Cię operował, to masz prawo go skrytykować i nie musisz kończyć studiów medycznych, aby móc to zrobić.

B.Ż.