mosze Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2018 5 godzin temu, blekit napisał: OCBD z krawatem, ostatnio rzadko noszę takie połączenie. Ukryj zawartość * Suitsupply * Osovski * 2x Poszetka * Benevento * Yanko Zestaw ok, jedna uwaga. Jeśli buty to sztyblety, to wg mnie gryzą się ze spodniami w kant. 1 Cytuj
blekit Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2018 @mosze tak buty to sztyblety. Ale ja nie widzę problemu z noszeniem ich w zestawach koordynowanych. Flanela, OCBD, wełniany krawat, etc. wystarczająco odformalniają całość. Zresztą prawdę mówiąc, ten model z uwagi na kopyto, kolor i lustro spokojnie by przeszedł moim zdaniem nawet z bardziej formalnym zestawem. 3 4 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomasz.Godziek.Poszetka Opublikowano 20 Grudnia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2018 Autobus 8 4 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Opublikowano 20 Grudnia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2018 Wigilia robotnicza: SuSu Profuomo Sky Blue EoE Berwick 10 8 Cytuj
Michał Gdańsk Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2018 Jak dla mnie koszula i krawat za mało widoczne. Marynarka przypomina płaszcz, a tak być nie powinno. 1 Cytuj
me.spoke Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2018 1 godzinę temu, Michał Gdańsk napisał: Jak dla mnie koszula i krawat za mało widoczne. Marynarka przypomina płaszcz, a tak być nie powinno. Trochę nie rozumiem kolega prezentuje bardzo klasyczny zestaw, ma dobrze dopasowany garnitur i dodatki. Koszula rzadko kiedy jest bardziej widoczna w dwurzędowych marynarkach z układem guzików 6x2, trochę inaczej jest gdy ma układ 6x1, ale nadal poły marynarki zgodnie z ideą nachodzą na siebie i pokazuje się "mniej" niż w garniturach jednorzędowych. 2 Cytuj
phantom Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2018 2 godziny temu, Michał Gdańsk napisał: Jak dla mnie koszula i krawat za mało widoczne. Marynarka przypomina płaszcz, a tak być nie powinno. Przepraszam, nie wiedziałem, że tak nie można. Głupi ja - kupuję drogi krawat i koszulę, a później pokazuję tylko ich kawałek. Poprawię się. 3 Cytuj
mayor Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2018 3 godziny temu, Michał Gdańsk napisał: Jak dla mnie koszula i krawat za mało widoczne. Marynarka przypomina płaszcz, a tak być nie powinno. Można ten problem rozwiązać, wystarczy koszula z kołnierzykiem typu "Guido" aka "Goodfella Collar".,W takim wypadku kiedy koszula jest za mało widoczna trzeba tylko wypuścić kołnierzyk koszuli nad kołnierz marynarki., O tak: 5 1 Cytuj
Tomasz.Godziek.Poszetka Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2018 Ostatki 3 5 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Opublikowano 23 Grudnia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2018 Ostatnio. * Bytom * Suitsupply * Tyrwhitt * Embassy of Elegance * Poszetka x3 (kaszkiet, szal i poszetka) * TLB Mallorca 6 7 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2018 Kot był... przez moment, ale zdezerterował (deszcz) : 14 6 Cytuj
Ladislav Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2018 On 12/20/2018 at 12:32 PM, phantom said: Wigilia robotnicza: SuSu Profuomo Sky Blue EoE Berwick Cześć, jaki rozmiar tego garnituru masz? Cytuj
phantom Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2018 43 minuty temu, Ladislav napisał: Cześć, jaki rozmiar tego garnituru masz? Cześć, 50 regular przy 177 cm 81 kg:-) Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Opublikowano 24 Grudnia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2018 Wesolych Swiąt! 7 5 Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2018 Kaszkiet Miler, szalik Royal Speyside, płaszcz Ted Baker, rękawiczki Miler, Spodnie Levi's, buty rosomaki. 4 3 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Midlife-Crisis Opublikowano 25 Grudnia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2018 Dzisiaj święto, bo żona mi zrobiła zdjęcie DLA WAS! Psu nie kazałem pozować, ale jak już jest, to nie wycinam, bo chyba się wpasował w klimat. 7 16 Cytuj
Ladislav Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2018 1 hour ago, Midlife-Crisis said: Dzisiaj święto, bo żona mi zrobiła zdjęcie DLA WAS! Psu nie kazałem pozować, ale jak już jest, to nie wycinam, bo chyba się wpasował w klimat. I co sa marynarka??? Super jest Cytuj
Midlife-Crisis Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2018 31 minut temu, Ladislav napisał: I co sa marynarka??? Super jest Dziękuję, odsyłam na stronę 705 tegoż wątku. 1 Cytuj
mayor Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2018 Mnie się wydaje ,że tamta marynarka z brustaszą po prawej lepiej leżała.,Ta druga (z brustaszą po lewej) jest zbyt obszerna w biodrach.,Swoją drogą świetny pomysł dwie identyczne marynarki różniące się tylko jednym szczegółem-umieszczeniem brustaszy.,Szczególnie polecane dla polityków ,którzy zmieniają ugrupowania.,Przechodząc z lewicy do prawicy ,wystarczy tylko zmienić marynarkę z lewostronnej na prawostronną ,a wtedy nikt nie zauważy i jest gwarancja ,że dalej durny suweren będzie płacił grube pieniądze za nic., Cytuj
Midlife-Crisis Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2018 1 godzinę temu, mayor napisał: Mnie się wydaje ,że tamta marynarka z brustaszą po prawej lepiej leżała.,Ta druga (z brustaszą po lewej) jest zbyt obszerna w biodrach.,Swoją drogą świetny pomysł dwie identyczne marynarki różniące się tylko jednym szczegółem-umieszczeniem brustaszy.,Szczególnie polecane dla polityków ,którzy zmieniają ugrupowania.,Przechodząc z lewicy do prawicy ,wystarczy tylko zmienić marynarkę z lewostronnej na prawostronną ,a wtedy nikt nie zauważy i jest gwarancja ,że dalej durny suweren będzie płacił grube pieniądze za nic., Mayorze, a mnie się wydaje, że to raczej większość marynarek na forum jest zbyt wąska w biodrach. Takie ukształtowanie sylwetki dodaje powagi, której mi skądinąd brakuje. To sprawa perspektywy (jak i w polityce). 1 Cytuj
mayor Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2018 7 minut temu, Midlife-Crisis napisał: Mayorze, a mnie się wydaje, że to raczej większość marynarek na forum jest zbyt wąska w biodrach. Takie ukształtowanie sylwetki dodaje powagi, której mi skąd inąd brakuje. To sprawa perspektywy (jak i w polityce). Zgoda.,Tylko moim zdaniem powinno być odwrotnie marynarka z brustaszą po prawej stronie powinna mieć bardziej konserwatywny krój- szersza w biodrach, a ta z brustaszą po lewej bardziej odważny/postępowy krój-dopasowana w biodrach., Cytuj
Midlife-Crisis Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2018 @mayor, ale ja obracam się w kręgach o skrajnie zróżnicowanych poglądach politycznych, dlatego potrzebne mi są obie marynarki. Chociaż nie będę ukrywał, że sympatyzyję z jedną opcją. 3 Cytuj
roter6 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2018 Kolejnego dnia Świąt sprezzatura się wkrada;) M.Ceran, Shibumi Firenze (poszetka), Poszetka (koszula) i EoE. 2 2 Cytuj
Awopiotr Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2018 Ja bym jednak proponował przypiąć kołnierzyk. Nie wiem czemu, ale we włoskimh wydaniu wygląda to na luz, a w naszym, jest to po prostu niedopięty przez nieuwagę kołnierzyk? 4 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Opublikowano 26 Grudnia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2018 Dziś: Zaczkiewicz Profuomo Sky Blue (oxford) EoE Baś Berwick 12 14 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi