Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, blekit napisał:

OCBD z krawatem, ostatnio rzadko noszę takie połączenie.

20181216_134329.thumb.jpg.ff61cc4acf162ba58528c0a1374d712c.jpg

Ukryj zawartość

* Suitsupply

* Osovski

* 2x Poszetka

* Benevento

* Yanko

20181216_135142.thumb.jpg.05347d51446cb995f6d5a1b6a6894b95.jpg

Zestaw ok, jedna uwaga. Jeśli buty to sztyblety, to wg mnie gryzą się ze spodniami w kant.

• Like 1
Opublikowano

@mosze tak buty to sztyblety. Ale ja nie widzę problemu z noszeniem ich w zestawach koordynowanych. Flanela, OCBD, wełniany krawat, etc. wystarczająco odformalniają całość. Zresztą prawdę mówiąc, ten model z uwagi na kopyto, kolor i lustro spokojnie by przeszedł moim zdaniem nawet z bardziej formalnym zestawem.

• Like 3
  • Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano
1 godzinę temu, Michał Gdańsk napisał:

Jak dla mnie koszula i krawat za mało widoczne. Marynarka przypomina płaszcz, a tak być nie powinno.

Trochę nie rozumiem :D kolega prezentuje bardzo klasyczny zestaw, ma dobrze dopasowany garnitur i dodatki. Koszula rzadko kiedy jest bardziej widoczna w dwurzędowych marynarkach z układem guzików 6x2, trochę inaczej jest gdy ma układ 6x1, ale nadal poły marynarki zgodnie z ideą nachodzą na siebie i pokazuje się "mniej" niż w garniturach jednorzędowych.

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, Michał Gdańsk napisał:

Jak dla mnie koszula i krawat za mało widoczne. Marynarka przypomina płaszcz, a tak być nie powinno.

Przepraszam, nie wiedziałem, że tak nie można. Głupi ja - kupuję drogi krawat i koszulę, a później pokazuję tylko ich kawałek. Poprawię się.

• Like 3
Opublikowano

3 godziny temu, Michał Gdańsk napisał:

Można ten problem rozwiązać, wystarczy koszula z kołnierzykiem typu "Guido" aka "Goodfella Collar".,W takim wypadku kiedy koszula jest za mało widoczna trzeba tylko wypuścić kołnierzyk koszuli nad kołnierz marynarki., O tak:

gfellaxmas.jpg

Goodfellas.jpg

• Like 5
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
1 hour ago, Midlife-Crisis said:

Dzisiaj święto, bo żona mi zrobiła zdjęcie DLA WAS! Psu nie kazałem pozować, ale jak już jest, to nie wycinam, bo chyba się wpasował w klimat. 

5A759959-7B7E-481A-8906-76CD09849D09.thumb.jpeg.c3ca620ebab0ed6e74507bac6d3dbc0c.jpeg

I co sa marynarka??? Super jest

Opublikowano

Mnie się wydaje ,że tamta marynarka z brustaszą po prawej lepiej leżała.,Ta druga (z brustaszą po lewej) jest zbyt obszerna w biodrach.,Swoją drogą świetny pomysł dwie identyczne marynarki różniące się tylko jednym szczegółem-umieszczeniem brustaszy.,Szczególnie polecane dla polityków ,którzy zmieniają ugrupowania.,Przechodząc  z lewicy do prawicy ,wystarczy tylko zmienić marynarkę z lewostronnej na prawostronną ,a wtedy nikt nie zauważy i  jest gwarancja ,że dalej durny suweren będzie płacił grube pieniądze za nic., 

Opublikowano
1 godzinę temu, mayor napisał:

Mnie się wydaje ,że tamta marynarka z brustaszą po prawej lepiej leżała.,Ta druga (z brustaszą po lewej) jest zbyt obszerna w biodrach.,Swoją drogą świetny pomysł dwie identyczne marynarki różniące się tylko jednym szczegółem-umieszczeniem brustaszy.,Szczególnie polecane dla polityków ,którzy zmieniają ugrupowania.,Przechodząc  z lewicy do prawicy ,wystarczy tylko zmienić marynarkę z lewostronnej na prawostronną ,a wtedy nikt nie zauważy i  jest gwarancja ,że dalej durny suweren będzie płacił grube pieniądze za nic., 

Mayorze, a mnie się wydaje, że to raczej większość marynarek na forum jest zbyt wąska w biodrach. Takie ukształtowanie sylwetki dodaje powagi, której mi skądinąd brakuje. To sprawa perspektywy (jak i w polityce).

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Midlife-Crisis napisał:

Mayorze, a mnie się wydaje, że to raczej większość marynarek na forum jest zbyt wąska w biodrach. Takie ukształtowanie sylwetki dodaje powagi, której mi skąd inąd brakuje. To sprawa perspektywy (jak i w polityce).

Zgoda.,Tylko moim zdaniem powinno być odwrotnie marynarka z brustaszą po prawej stronie powinna mieć bardziej konserwatywny krój- szersza w biodrach, a ta z brustaszą po lewej bardziej odważny/postępowy krój-dopasowana w biodrach.,