Piotrwawa Napisano 31 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2017 9 godzin temu, phantom napisał: Jeżeli jeszcze potwierdzisz, że ta ręka na ramionach jest Twoja, to ja się wahał nie będę:) Najlepsze jakie widziałem:)!!!! Pomijam oczywiście spójność stroju z otoczeniem (boazeria, zasłony, roślinka, sufit):) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrwawa Napisano 31 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2017 Na marginesie kolego @Akir. Phantom postawił poprzeczkę wysoko przypominając swoją stylizację z przeszłości. Podejmiesz rękawicę, jestem o tym przekonany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 31 Sierpień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2017 Pogoda w sam raz na Panamę. * kapelusz i poszetka od Poszetki * Suitsupply * Tyrwhitt * krawat A. Christensen * Yanko 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wimon Napisano 31 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2017 @blekit Jednym strzałem oczyściłeś gęstniejącą atmosferę w wątku świetną stylizacją, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowoanglik Napisano 31 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2017 @phantom Chylę czoło. Wyjaśniłeś wszystko jednym celnym strzałem. A picture is worth a thousand words. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 31 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2017 5 minut temu, Nowoanglik napisał: @phantom Chylę czoło. Wyjaśniłeś wszystko jednym celnym strzałem. A picture is worth a thousand words. Dzięki. Moje zdjęcia dzieli jakieś 6 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Midlife-Crisis Napisano 31 Sierpień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2017 Okazyjnie na pogrzeb: 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 31 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2017 7 godzin temu, Midlife-Crisis napisał: Okazyjnie na pogrzeb: Wg mnie powinieneś założyć gładki, czarny krawat - oznaka żałoby. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 31 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2017 58 minut temu, mosze napisał: Wg mnie powinieneś założyć gładki, czarny krawat - oznaka żałoby. Tak, przypuszczałem, że czegoś tu brakuje. Ale garnitur dark blue może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akir Napisano 31 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2017 (edytowane) @Wodzu: O gustach myślę, że powinno się dyskutować, szczególnie tutaj. Najłatwiej jest zamiatać coś pod dywan. Na tym polega magia dyskusji, że ludzie się z sobą ścierają (wymiana myśli) i jeśli rozmówcy mają do siebie choć krzty pokory, mogą coś z owej rozmowy "wyciągnąć" dla siebie. To co lubimy, świadczy o danym człowieku: https://www.youtube.com/watch?v=PKuMoi0A0vI. Skąd u Dandy'ego tylko dwa plusy? Fakt, że wybrał zamsz, zdeterminowało taką sytuację? Naprawdę? @Midlife-Crisis, @phantom : Nie zamierzam się ubierać na poziomie Phantom'a. 1) 657 - chciałbym coś więcej powiedzieć, aniżeli "to jest ble", natomiast potrzebuję zdefiniować, która wersja tkaniny jest prawdziwa. Są trzy zdjęcia, na którym widzę dość wyrazisty niebieski a na ostatnim, ów kolor jest wyblakły. Razi mnie w oczy monotematyczność, porównywalnego do wyboru krawata pod kolor sukienki, tylko dwa poziomy wtajemniczenia wyżej (rozmiar i gust) szkoda, że włosów nie pofarbowałeś na niebieski ;D (z dozą dystansu). Chętnie bym Cię zobaczył w jednorzędówce. Wydaje mi się, że trochę burzysz swoje proporcje nosząc dwurzędówki. 2) 658 - zaraz pod moim zdjęciem: Myślę, że spokojnie można by było użyć szarych spodni o tonie jaśniejszym. Rozumiem przy tym, że ubieramy to co mamy w szafach, natomiast taką mam sugestię, ciekawy jestem Twojego (i nie tylko) zdania. Dla mnie ten zestaw jest nudny, z powodu, przewagi ciężkich kolorów. Spodnie załatwiły by wszystko. 3) 658 - "Prosty i solidny zestaw" - Te skarpetki są rozwalające. https://mrvintage.pl/2013/08/o-dobieraniu-skarpet.html - Gdzie solidarność z zasadami, które WYDAJE mi się, że tak grzecznie stosujesz? @phantom i @Piotrwawa: Hm... Cieszy mnie, że się rozwinąłeś w przeciągu tych 6-ciu lat. Rozumiem, że taki poziom Ci już wystarczy? Też mógłbym wrzucić zdjęcie sprzed 6-ciu lat - kończyłem wtedy gimnazjum, pocieszylibyśmy się wzajemnie Naszym progresem i co dalej? Widzisz, ja się porównuję do najlepszych (w kwestiach, na których w miarę się znam), mam świadomość tego, że w modzie męskiej (a co dopiero w Kobiecej) brakuje mi dość dużo. Cieszenie się z progresu (i to tak dawnego) jest wręcz puste. Dla mnie podzielenie się starym zdjęciem traktuję jako ciekawostkę, okazanie dużego dystansu do siebie (co CENIĘ), aniżeli JAKIKOLWIEK argument. @mosze: Dziękuję za otworzenie mi oczu (poważnie). Zabrakło mi myśli w głowie, że ktoś może pracować na poważnych stanowiskach, natomiast stylizacje Phantoma (mówię ciągle o tych trzech), są mocno średnie (z w/w powodów), nawet uwzględniając powyższe założenie. Widzicie, są sytuacje, gdzie trzeba się ubrać nudno. Czasami po prostu mamy na to ochotę (to jeszcze nie mój etap), wyglądać nudno, bo perfekcyjnie. Granatowy garnitur, biała koszula, czarny krawat,biała poszetka, czarny pasek, czarne oxfordy/lotniki... i jest naprawdę w porządku, rozumiem to. Doceniam taką nudę, do której ciężko jest coś dodać i odjąć. Rozumiem słowa krytyki w moją stronę, natomiast, NIKT, dosłownie NIKT, nie zaproponował NICZEGO, ani też nie powiedział, co KONKRETNIE jest "z dupy". Jestem trochę zniesmaczony taką Waszą postawą. Proszę pamiętać również, że mam świadomość dziwactwa tej stylizacji, o której pisałem w moim pierwszym wywodzie, do którego odsyłam. MARZY mi się taki poziom dyskusji na temat STYLIZACJI (bo savoir-vivre, Ludzie tutaj znają- chociażby patrząc na uwagi dot. mojej osoby), o którym wspominasz. Przykład z ramionami mało trafiony, z uwagi na to z jakiej perspektywy dokonujecie oceny - zdjęcia. Hm... porównywanie UBIORU Phantoma i Tomka Milera wraz z Romanem Szarmantem, uważam za jak najbardziej w porządku. To jest miejsce, gdzie ludzie powinni znać się na modzie (klasycznej) eleganckiej. Przychodząc tutaj, mam nadzieję, że zdecydowana większość, zna podstawy, ma wyczucie stylu (a przynajmniej miałem takie wyobrażenie). Zgodzę się z Tobą co do całej dbałości o otoczkę zdjęcia. Chciałbym jednak, abyśmy komentowali właśnie kwestie merytoryczne, czyli w tym przypadku stylizacje. @Nowoanglik: Słuszna diagnoza. Dzięki Tobie uzmysłowiłem sobie, dlaczego ciężko jest mi funkcjonować w grupie i zdecydowanie wolę relacje 1:1. Hm... a czy prowokacja jest czymś złym? Myślenie nie boli, może warto wyjść z jaskini, a przynajmniej zobaczyć światło? Moim zamysłem, było zwykłe podzielenie się zdjęciem, byłem i jestem ciekawy Waszych opinii. Czy ja oczekuję zachwytów? Znam swoją wartość, to mi wystarczy. Natomiast KONSTRUKTYWNEJ krytyki, nigdy za wiele. Fakt, faktem (przyznałem się już wyżej), że nie znam/znałem tutaj panujących zasad, a raczej poziomu, czy preferencji. Czy bawienie się w kotka i myszkę ma sens, przynajmniej tutaj i teraz? Aby się w Waszą społeczność wtopić, minęło by sporo czasu, a jest on dość cenny. NAJWAŻNIEJSZY jest SZACUNEK, co OBIE strony przestrzegają. Natomiast dziękuję za radę, mam nadzieję, że w przyszłości, w nowej grupie zachowam się już inaczej, bardziej rozważnie, naprawdę dziękuję z całego serca :). @bodzixon @Beny23: Świetny zestaw! Buty bym jednak zmienił, na granatowe, mogą być to tassel loafers, jak i espadryle a szczytem marzeń były by białe bucks'y. Skróciłbym również spodnie jak i poszerzył w udach (marszczą się dość wyraźnie w kroczu), @bodzixon: Tak, myślę, że zdanie o "barwnej postaci", można by było wyciąć. To nic nie znaczące zdanie, zresztą, czynami się to pokazuje. Natomiast, z SZCZEROŚCI chciałem pokazać, że jedno z drugim się łączy. Tak trochę w temacie. Nie myślicie, że obecnie jest kult bycia zapobiegawczym? Bardzo dużo wywiadów piłkarskich jest w bardzo podobnym tonie, nawet jakby Polska grałaby z San Marino, to pewnie byśmy usłyszeli: "Szanujemy rywala, zagramy na 100 %, przyjeżdzamy tutaj w roli nie faworyta". Edytowane 31 Sierpień 2017 przez Akir Ruch szarych komórek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 31 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2017 Godzinę temu, Midlife-Crisis napisał: Tak, przypuszczałem, że czegoś tu brakuje. Ale garnitur dark blue może być? Wg mnie taki kolor garnituru dobrze pasuje. Ja zakładam na pogrzeb albo czarny garnitur, albo grafitowy, ciemnogranatowego nie mam. Krawat albo czarny albo czarny w mikrowzór ciemnogranatowy. Ale bez poszetki, bo w Polsce ona się jednak ciągle większości ludzi kojarzy (wg mnie) z nadmierną elegancją czy strojeniem się. Z tego samego powodu nie zostawiam (zresztą nigdy nie zostawiam) odpiętego guzika w mankiecie marynarki. I z tego samego powodu nie założyłbym koszuli na spinki, bo w powszechnej świadomości to jest koszula "elegancka" - weselna. Czyli, całościowo patrząc, poważnie, stosownie, ale bez żadnego eksponowania ubioru. Ale kamizelkę w kolorze garnituru bym założył. Tak samo mało kontrastowy zestaw strollerowy - czarne czy grafitowe marynarka + kamizelka oraz ciemno-średnio-szare spodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 31 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2017 29 minut temu, Akir napisał: (ciach) mam świadomość tego, że w modzie męskiej (a co dopiero w Kobiecej) brakuje mi dość dużo (ciach) O to, to, właśnie to! Dlatego się nie dogadamy - z regulaminu forum: "Tematyką forum jest klasyczna elegancja." To trochę tak, jakbyś wszedł na forum BMW i się oburzał, że nie jest zachwalane Audi (niestety muszę to sprowadzić do tak banalnego porównania). Jak mi się zachce mody, to wpisze w Google "moda męska 2017", ale jak narazie wolę zawiesić swoje oczy na "nudnych" zestawach Phantoma... EOT 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akir Napisano 31 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2017 (edytowane) 48 minut temu, bodzixon napisał: O to, to, właśnie to! Dlatego się nie dogadamy - z regulaminu forum: "Tematyką forum jest klasyczna elegancja." To trochę tak, jakbyś wszedł na forum BMW i się oburzał, że nie jest zachwalane Audi (niestety muszę to sprowadzić do tak banalnego porównania). Jak mi się zachce mody, to wpisze w Google "moda męska 2017", ale jak narazie wolę zawiesić swoje oczy na "nudnych" zestawach Phantoma... EOT Szkoda, że schodzisz tak nisko, czepiając się zdania. Czy ja szukam tutaj uznania? Szukam dyskusji. Wciąż brak konkretów. Wysil się trochę bardziej. Rozumiem, że po "kilku głębszych" (o których wspominałeś wyżej), możesz mieć z tym problem. Współczuję. Tak po za tym, "bodzixon" jest bardzo eleganckie. Gratuluję kreatywności. Edytowane 31 Sierpień 2017 przez Akir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 31 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2017 @Akir, spójności wizerunku i pojęcia o modzie męskiej na - co by nie mówić - forum publicznym można wymagać co najwyżej od blogerów, którzy się tym profesjonalnie zajmują. Każdy może się tu zarejestrować i zaprezentować, nie widzę jakiś elitarnych podforów, do których mają dostęp jedynie Ci, którzy posiedli tajemną wiedzę łączenia ze sobą dużej i małej kratki albo umiejętność składania poszetki na co najmniej 15 sposobów. A plusiki zawsze budziły kontrowersje, bo to w końcu prosta i łatwa w odczytaniu informacja. Ktoś dostaje plusiki, bo jest znany i lubiany i należy do starej gwardii (każde forum musi taką mieć!), ktoś dostaje na zasadzie wzajemności, jeszcze ktoś inny za prezentowanie drogiego bespoke, itp. Pytanie brzmi - czy jest sens tak roztrząsać te nieszczęsne plusiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 31 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2017 35 minut temu, Akir napisał: Współczuję. Słusznie. Sam sobie współczuję, że przeczytałem Twój wpis i wdałem się w tę dyskusję Gratuluję kreatywności. Bardzo dziękuję, ale niestety te gratulacje nie należą się mi, a moim kolegom z podstawówki. Nie martw się - przekażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akir Napisano 31 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2017 (edytowane) 29 minut temu, Wodzu napisał: @Akir, spójności wizerunku i pojęcia o modzie męskiej na - co by nie mówić - forum publicznym można wymagać co najwyżej od blogerów, którzy się tym profesjonalnie zajmują. Każdy może się tu zarejestrować i zaprezentować, nie widzę jakiś elitarnych podforów, do których mają dostęp jedynie Ci, którzy posiedli tajemną wiedzę łączenia ze sobą dużej i małej kratki albo umiejętność składania poszetki na co najmniej 15 sposobów. A plusiki zawsze budziły kontrowersje, bo to w końcu prosta i łatwa w odczytaniu informacja. Ktoś dostaje plusiki, bo jest znany i lubiany i należy do starej gwardii (każde forum musi taką mieć!), ktoś dostaje na zasadzie wzajemności, jeszcze ktoś inny za prezentowanie drogiego bespoke, itp. Pytanie brzmi - czy jest sens tak roztrząsać te nieszczęsne plusiki? "Pojęcie", to rzecz względna, trudno mierzalna. Myślę, że powinniśmy dążyć do poszerzania horyzontów. Najprawdopodobniej moje wyobrażenie na temat tego forum, było zbyt idealne, podręcznikowe. Natomiast, czy to jest tak dużo, aby krytykować i podzielić się rozwiązaniem problemu? Rozumiem, savoir-vivre, jest tutaj znany, natomiast, chętnie porozmawiam o mojej stylizacji jak i o moich uwagach dot. trzech outfitów Phantoma czy też z drugiej strony o zachwalaniu Jego wyborów. Byłbym szczęśliwy, gdybyśmy wrócili do merytoryczności. Oczywiście, uwagi myślowe są potrzebne, za co Tobie i innym dziękuję. Zgoda, plusiki są mało istotne, z punktu widzenia całej Naszej dyskusji. Spór pomiędzy Dandy a Wami, mało mnie też interesuje. Szkoda, że zasobność portfela, czy pozycja (w tej) społeczności, ma duże przełożenie na ilość lajków. Problem, występujący w RÓŻNYCH miejscach. Mam świadomość, że tak już po prostu będzie. Edytowane 31 Sierpień 2017 przez Akir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Nowoanglik Napisano 31 Sierpień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2017 @Akir "Rozumiem słowa krytyki w moją stronę, natomiast, NIKT, dosłownie NIKT, nie zaproponował NICZEGO, ani też nie powiedział, co KONKRETNIE jest "z dupy". Jestem trochę zniesmaczony taką Waszą postawą. Proszę pamiętać również, że mam świadomość dziwactwa tej stylizacji, o której pisałem w moim pierwszym wywodzie, do którego odsyłam. " No to więc trochę łopatologicznie. Z biedy góra może być, chociaż krawat mi gryzie z koszulą i nie cierpię "fake'owych" marynarek klubowych – po prostu pachną tandetą. Ale ten dół! Gdybyś nosił białe długie spodnie i jakieś ładne białe klasyczne buty na miękkiej podeszwie (tzw. white bucks), to byłoby nawet fajna stylizacja/parodia angielskiego krykietowego stylu retro. A wygląda na to, na ile jakość zdjęcia pozwala mi dostrzec, że nosisz szorty i bęzowe lub żółte espadryle. No to po prostu pomieszanie z poplątaniem, miszmasz, kpina z jakichkolwiek klasycznych reguł ubioru i elegancji. Tak się ubierają ludzie, którzy chcą ośmieszać takie zasady – np. tradycyjne stroje klaunów lub pajaców. Charlie Chaplin zrobił coś podobnego, ubierając się w zużytych, eleganckich ciuchach o kilka rozmiary za ciasne (marynarka) lub za duże (spodnie, buty). Tak więc jeśli Twój cel to śmiesznie wyglądać, to odniosłeś sukces. Ale po co nam komentować, oprócz haha lub hihi? Tak naprawdę mi się wydaje, że chcesz zwrócić na siebie uwagę, strojąc się jaskrawo i barwnie (jak egzotyczne ptaki lub kiedyś ludzie dworu). Ale wtedy też są reguły, które muszą być przestrzegane, jeśli chce się być przyjętym przez samicę lub towarzystwo. A na forum elegancja oznacza przede wszystkim, że wszystko działa harmonijnie i nic nie odwraca zbytnio uwagę od okazji i osoby (czyli twarzy). To człowiek ma być na pierwszym miejscu, nie ciuchy. Dlatego elegancja nie jest krzykliwa, ale daje jakąś głębię, jest subtelna. Jak ktoś potrafi to zrobić, dodając swój niepowtarzalny znak firmowy lub osobiste podejście (w zgraniu faktur, barw, proporcji, kroju), to mistrzostwo. Większość z nas nie pretenduje do takiego poziomu wtajemniczenia, ale chcemy się uczyć i co najmniej nieco zbliżyć się do tego. To nasz hobby. A Twoje wielkie wejście (może nieświadomie) daje nam do zrozumienia, że masz to gdzieś, że wiesz lepiej od nas, sztywniaków. Bo każdy ma prawo do własnego zdania, prawda? A my, nieco albo w moim przypadku mocno starsi, chcemy zgłębiać starą, niemodną a trochę już zapomnianą wiedzę. Więc zasadniczo się mijamy. Przypuszczam, że to nie wynika z Twojej złej woli, tylko z młodości i potrzeby ekstrawagancji. OK. Ale chyba to nie my jesteśmy twoją grupą docelową, 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akir Napisano 31 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2017 33 minuty temu, bodzixon napisał: Słusznie. Sam sobie współczuję, że przeczytałem Twój wpis i wdałem się w tę dyskusję Bardzo dziękuję, ale niestety te gratulacje nie należą się mi, a moim kolegom z podstawówki. Nie martw się - przekażę Myślisz, że wielką uczyniłeś mi pustkę, odchodząc z tej rozmowy? Powtórzę raz jeszcze: Czy "Bodzixon" jest eleganckie i KLASYCZNE (za które to wyrazy, dałbyś się chyba pokroić)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. BrotherM Napisano 31 Sierpień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2017 @Akir Nie ukrywam, że czytam tę dysputę do pewnego stopnia z zaciekawieniem i zainteresowaniem, ale wydaje mi się, że zaczynasz przesadzać. Pomijam już pojawiające się wstawki ad personam. Przypominasz mi mnie sprzed 11 lat. Też wchodziłem na różne fora, sztucznie wbijalem kij w mrowisko byleby się tylko bawić dyskusją, w której nierzadko wyraziłem nie moje poglądy. Kończyło się zawsze kłótniami ze wszystkimi i smarowaniem postów na wiele stron. Zmierzasz trochę w tym kierunku. A u mnie to wynikało głównie z chęci zwrócenia uwagi na siebie. Ciągle mam ten problem, ale realizuje tę potrzebę w bardziej dojrzały sposób. Też Tobie polecam. 1 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Dziaku Napisano 1 Wrzesień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2017 Z wczoraj, w rzeczywistości krawat jest trochę mniej jaskrawy 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 1 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2017 6 minut temu, Dziaku napisał: Z wczoraj, w rzeczywistości krawat jest trochę mniej jaskrawy Jaki dół do tej klubówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 1 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2017 Beżowe chino i ciemnobrązowe brogsy. Lepsze byłyby szare, ale cierpię na braki w spodniach z racji budowy - czekam na pierwsze szyte na miarę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 1 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2017 12 godzin temu, mosze napisał: Wg mnie powinieneś założyć gładki, czarny krawat - oznaka żałoby. Dodatkowo, ze względu na okazję, osobiście bym zrezygnował z klasycznego, ale "modowego" dodatku, czyli poszetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 1 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2017 @Akir czepiasz się jakości zdjęć wrzucanych przez @phantom, a Twoje są są o kilka klas gorsze i uniemożliwiają konstruktywną krytykę o którą się tak dopominasz. Wszystko jest nieostre, kolory są przekłamane a perspektywa nie pozwala w żaden sensowny sposób ocenić dopasowania. Niemniej postaram się podjąć próbę. Z tego co widać, to jest duży misz-masz (krawat i koszula nie pasują do siebie, marynarka i koszula są za bardzo zbliżone kolorystycznie, a dół w żaden sposób nie przystaje do góry). Sama marynarka wydaje się być za duża w ramionach i osobiście się nie rozumiem idei noszenia marynarek klubowych, jeżeli nie jest się członkiem takiego klubu. Kolor jak kolor, sam kiedyś miałem podobną marynarkę z TK i widzę potencjał w stylizacjach nieformalnych, ale aby efekt był dobry wszystkie elementy muszą być w punkt, a u Ciebie jest od tego daleko. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackuzzi89 Napisano 1 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2017 13 godzin temu, mosze napisał: Wg mnie powinieneś założyć gładki, czarny krawat - oznaka żałoby. A może nie jest to konieczne. Z różnych powodów idziemy na pogrzeb - jeśli to dalszy znajomy, to będziemy zasmuceni, ale nie w żałobie (troszkę to nieprecyzyjne, ale wierzę, że wiecie co mam na myśli). I mnie z kolei ten krawat bardzo się podoba, także na pogrzeb. Poszetka out - w naszym kraju wciąż zwraca uwagę i niektórzy moga stwierdzic, że na pogrzeb to zbytnia ekstrawagancja. Gratuluję zestawu, @Midlife-Crisis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi