Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, blekit napisał:

Dzisiaj.

tumblr_ornfvaiaN71wo50r1o1_1280.jpg

IMG_20170616_143338_308.thumb.jpg.8c2364dc58e0b1aa2dfe67b6e98daf67.jpg

Pokaż ukrytą zawartość

* marynarka i koszula Suitsupply

* krawat i poszetka od Poszetki

* Benevento

* Shoepassion

20170616_142558.thumb.jpg.fa3318e38a06cf5e108c0a4cd8833c27.jpg20170616_141612.thumb.jpg.91ca76ccfc23d5ecf4448000ce1d2f90.jpg

Super zestaw, muszę zapamiętać. jedynie z kołnierzem w mojej opinii coś jest nie tak, jakgdyby był wciśnięty, ale to pewnie przez rozmiar.

Opublikowano

W sumie to Nicola Radano i Benedikt Fries (Shibumi-Firenze) oboje sprzedają krawaty ale nie pytałem dlaczego tak je noszą. Przy niskim wzroście podejrzewam że krawat jest za długi po zawiązaniu i chowają go żeby nie wystawał za bardzo za pasek, ale to tylko moja hipoteza ;)

Opublikowano
W sumie to Nicola Radano i Benedikt Fries (Shibumi-Firenze) oboje sprzedają krawaty ale nie pytałem dlaczego tak je noszą. Przy niskim wzroście podejrzewam że krawat jest za długi po zawiązaniu i chowają go żeby nie wystawał za bardzo za pasek, ale to tylko moja hipoteza

Też mi się wydaje, że to może być kwestia wzrostu...
Opublikowano

Espadryle (zwłaszcza we wzory) i krawat to faktycznie trudne połączenie. Faktem jest też jednak przewiewność i wygoda użytkowania w gorące dni. Zainspirowany serią ostatnich zestawów @Beny23(mnie jednak coś w nich zgrzyta) poszukałem innych. Zestawiłem dla porównania zdjęcia @Beny23 i @shuhei_nishiguchi z profilu instagramowego. Diabeł jak zwykle tkwi w szczegółach. Rezygnacja z krawata, luźne spodnie i podkoszulek oraz miękki kapelusz wg mnie dużo lepiej wpisują się w styl wymuszony przez espadryle. Cały zestaw jest w bardzo swobodny i jednocześnie w jakiś sposób klasycznie elegancki.

Oczywiście dla @Beny23brawa za śmiałą propozycję! 

IMG_20170618_083721.jpg

• Oceniam pozytywnie 6
Opublikowano

Masz rację Zając nasz najładniejszy i widać że chłop. . Wygląd elegancki ala "panicz na kurorcie" a ten po prawej jak stary pe..ał. Jednak dziwię się jednemu. Jak jest taki gorąco że nakłada się łapcie z brakiem skarpetek (znaczy espadryle), to jak  na koszule nadziać marynarkę i jeszcze związać krawatem. A już wywalałem oczy jak to oglądałem "pawi" w scenerii jesień-zima; to mieli kilka warstw na górze z grubą kurtką i jeszcze „megaszalik” a spodnie do kostek i brak skarpetek. Przecież im cholera nogi pomarzną.

Albo mam jakiś inny odbiór ciepła albo słaby ze mnie sprezaturator.

• Oceniam pozytywnie 7
Opublikowano
2 godziny temu, spiryt napisał:

Masz rację Zając nasz najładniejszy i widać że chłop. . Wygląd elegancki ala "panicz na kurorcie" a ten po prawej jak stary pe..ał ). Jednak dziwię się jednemu. Jak jest taki gorąco ze nakłada się łapcie z brakie skarpetek (znaczy espadryle), to jak  na koszule nadziać marynarkę i jeszcze związać krawatem. A już wywalałem oczy jak to oglądałem "pawi" w scenerii jesień-zima; to mieli ikilka warstw na górze z grubą kurtką i jeszcze megaszalik a spodnie do kostek i brak skarpetek. Przecież im cholera nogi pomarzną.

Abo mam jakś inny odbiór ciepła albo słaby ze mnie srezaturator.

@spiryt - rozumiem, że pisałeś w upale,  ale gdy się ochłodzi zedytuj swój post. Naprawdę trudno się to czyta :-)

Opublikowano
5 godzin temu, Zajac Poziomka napisał:

Mnie się strój @Beny23 podoba, a pan po prawej wydaje mi się ubrany fatalnie. Bardzo niedobrane kolory, t shirt do marynarki i spodni w kant i apaszka, a do tego rozpięta dwurzędowka i białe espadryle... masakra. Jak to napisał @eye_lip "szprecatura".

W tym roku na Piiti rozpięte dwurzędówki to podobno norma ... nawet Szarmant tak się prezentował na zdjęciach :)

Mi zestaw @Beny23 też niestety "zgrzyta" ale każdy ma nieco inny gust i tyle :)

Opublikowano
1 minutę temu, Zajac Poziomka napisał:

Nie za bardzo rozumiem co z tego wynika. "Bażanty" z Pitti i Szarmant to wzory do naśladowania?

Niekoniecznie zaraz do naśladowania niemniej pokazuje, że rozpięta dwurzędówka to dość powszechne zjawisko do tego prezentowane nie przez byle kogo ;)

Opublikowano

Rozpięta dwurzędówka zawsze będzie powodować wzbudzanie litości wśród otoczenia, podobnie jak wór pokutny, żadne stylizowano/pozowane zdjęcie tego nie zmieni, nawet jakby sam Churchill zmartwychwstał i firmował tego typu strój. 

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
Godzinę temu, FONos napisał:

Niekoniecznie zaraz do naśladowania niemniej pokazuje, że rozpięta dwurzędówka to dość powszechne zjawisko do tego prezentowane nie przez byle kogo ;)

Poliestrowe garnitury, czy krawaty to też dość powszechne zjawisko.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
25 minut temu, Caporegime napisał:

Rozpięta dwurzędówka zawsze będzie powodować wzbudzanie litości wśród otoczenia, podobnie jak wór pokutny, żadne stylizowano/pozowane zdjęcie tego nie zmieni, nawet jakby sam Churchill zmartwychwstał i firmował tego typu strój. 

Jeśli idzie o marynarkę to się zgadzam, ale płaszcz dwurzędowy to mi się akurat dobrze nosi rozpięty. Wręcz tak preferuję, odformalizowuje to strój. W przypadku marynarki - coś mi zgrzyta.

A właściwie, skoro już to pada. Waszym zdaniem DB pasuje do casualu? Ja mimo wszystko poczytuję tę marynarkę za raczej bardziej formalną, jak mniej i troszkę mi się gryzie. A może nie powinno?