Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie to kwestia zróżnicowanego poczucia estetyki - mi propozycja Arona bardzo się podoba. Jeśli miało się dziać, to się dzieje. Jest kolorowo i jest wyraźnie, bo tak chyba miało być - strój mocno nieformalny. Nie ma w tym przypadku. Ja mam jedynie wątpliwość do spasowania butelkowej zieleni (krata na koszuli) ze zgniłą zielenią (krawat, poszetka, skarpety). Choć zgniła zieleń też występuje na koszuli, to samo połączenie tych kolorów (rozważając z pominięciem zestawu Arona) nie jest najszczęśliwsze. 

Widzę, że wywołałem mała dyskusję. Spróbuję w niedalekiej przyszłości wrzucić ten sam zestaw, ale z krawatem i poszetką w butelkowej zieleni oraz w granacie.

P.S. Może coś jest nie tak z tym zdjęciem, ale na moje oko, na żywo, nie ma na tej koszuli butelkowej zieleni, tylko właśnie taka zgniła - oliwkowa :).

Super :) Gdy zauważyłem tą koszulę, to od razu wiedziałem, że założę ją z tym krawatem, a teraz piszesz, żeby się jej pozbyć z zestawu :) To może chociaż z grubym szarym kardiganem....

Wiesz, ...miłość nie wybiera. Czasem spotyka sie jakiś element garderoby, który nas oczaruje i choć cały świat mówi, ze nie pasuje staramy sie na sile go wciskać w każda stylizacje. Rozumiem;).

Sama koszula np. z dżinsami i szarym kardiganem, może być ok, ale w tym zestawie bardzo zgrzyta.

Od razu uprzedzam, że to było kilka dni temu, czyli nie do końca uczciwie w stosunku do tematu wątku ;)

Zestaw koordynowany odwrotny - czyli flanela na górze szara, na dole granatowa. Zdjęcia via Chronos24.pl

Ładny zestaw :) A i Mirek ma ładną marynarkę. Pozdrów go ode mnie, jak go znów zobaczysz :)

• Oceniam pozytywnie 1

Hmmm... Jak w takim razie wykorzystać koszulę, jeżeli przy gładkim krawacie i gładkiej marynarce tak jest odbierana. Może granatowy krawat by pomógł. Próbowałem również bordowy, ale wtedy to dopiero dużo się dzieje :).

osobiście poszedłbym w drogę mało popularną na forum czyli pozbyłbym się krawatu przy tej koszuli :)

• Oceniam pozytywnie 1

Zdjęcie z wczoraj, biblioteka, w której pracuję otrzymała cenny dar, który właśnie przejmuję.

garnitur Bytom,

krawat 7-fold  z dronym motywem fleur - de lys,

poszetka - len

rękawiczki - bawełna :) (rękawiczni nie są częścią stylizacji :)

zdjęcie z oficiajnego serwisu internetowego uczelni, opublikowane on line, więc nie zasłaniam twarzy innych osób.

strój strojem (ładny), ale zdecydowanie na zdjęciach powinieneś się uśmiechać - stylizacja od razu przy tym zyskuje :)

• Oceniam pozytywnie 1