Koval Napisano 4 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2013 Wow - Constantin, a kto Ci krawat wiązał? edit: Wow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 4 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2013 Z żoną, przed koncertem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZoltaR Napisano 5 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2013 Dobry wieczór wszystkim elegantom! Od kilku dni, zainspirowany lekturą blogów modowych, zainteresowałem się na poważniej klasyczną męską elegancją. Zawsze mnie pociągała, w końcu jednak zdecydowałem się aspirować do noszenia szlachetniejszych strojów. Jestem na etapie ewaluacji swojej szafy. Co nieco da się z niej wyłuskać, jednak większość jest do wymiany. Wrzucam więc swoje zdjęcie z prośbą o ocenę tej "stylizacji". Mnie samemu ciężko to zrobić - póki co brakuje mi wyczucia, liczę na to, że uda się to w sobie wyrobić. Podejrzewam, że marynarka jest za długa, ale skusiła mnie swoją marką (Boss) w second handzie. Wybaczcie tło - mieszkanie w akademiku wiąże się z tego typu nieporządkiem, niestety. Buty, które mam na sobie, to https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater - co Panowie o nich sądzą? Chciałem kupić coś w miarę klasycznego i to na nie natknąłem się na wyprzedaży w Kazarze. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i czekam na opinie, rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 5 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2013 Po pierwsze, po jakiś czasie uczestnictwa w forum, mam nadzieję,że zauważysz,że marynarki "Boss"są raczej słabe, w tym nawet "Balldesarini" nie jest to wysokie krawiectwo ( porównanie chociażby do Hackett), mam na myśli nie tyle o tkaniny, ale dbałość o detale Marynarka wydaje się być za długa, ramiona opadają ( do zdjęć zapinaj marynarkę i nie tylko do zdjęć.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montparnasse Napisano 5 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2013 Z żoną, przed koncertem Kolego Skalpel, wielkie gratulacje!!! Na kiedy termin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 5 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2013 Dziękuję bardzo. Pani doktor policzyla, że w prima aprils możemy się spodziewać milej niespodzianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 5 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2013 Dziękuję bardzo. Pani doktor policzyla, że w prima aprils możemy się spodziewać milej niespodzianki Gratuluję!! oczywiście nie terminu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 5 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2013 Skalpel dostajesz minusa za zbyt szeroki krawat względem klap. Gratuluję dzidziusia, chłopiec czy dziewczynka? Constantin, ogólnie to gdyby Hubo Boss wstał z grobu to by umarł ponownie patrząc jakie ciuchy są prezentowane jego nazwiskiem. Jestem za tym żeby wielkie marki projektanckie znikały razem ze śmiercią mistrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 5 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2013 Skalpel dostajesz minusa za zbyt szeroki krawat względem klap. Gratuluję dzidziusia, chłopiec czy dziewczynka? Constantin, ogólnie to gdyby Hubo Boss wstał z grobu to by umarł ponownie patrząc jakie ciuchy są prezentowane jego nazwiskiem. Jestem za tym żeby wielkie marki projektanckie znikały razem ze śmiercią mistrza. Wiedziałem, że te domy mody jadą na renomie ale żeby aż tak źle sytuacja wyglądała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 5 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2013 Nie słuchaj bajdurzenia, tylko obejrzyj sobie ubrania w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo Napisano 5 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2013 Skalpel dostajesz minusa za zbyt szeroki krawat względem klap. Gratuluję dzidziusia, chłopiec czy dziewczynka? Constantin, ogólnie to gdyby Hubo Boss wstał z grobu to by umarł ponownie patrząc jakie ciuchy są prezentowane jego nazwiskiem. Jestem za tym żeby wielkie marki projektanckie znikały razem ze śmiercią mistrza. A co byś traktował jako punkt odniesienia? Mundury SS, które produkował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 5 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2013 Mundury SS to inny rozdział. Chodzi mi o to że w dzisiejszych czasach, młodzi i zdolni projektanci pracują dla wielkich firm odzieżowych bez perspektywy wybicia się pod własnym nazwiskiem. A powinni po jakimś czasie założyć własną firmę, jak to było za dawnych lat. Jak myślisz, ile Polaków projektantów pracujących dla Giorgio Armaniego założy własną firmę? Żaden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 6 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 Mundury SS to inny rozdział. Chodzi mi o to że w dzisiejszych czasach, młodzi i zdolni projektanci pracują dla wielkich firm odzieżowych bez perspektywy wybicia się pod własnym nazwiskiem. A powinni po jakimś czasie założyć własną firmę, jak to było za dawnych lat. Jak myślisz, ile Polaków projektantów pracujących dla Giorgio Armaniego założy własną firmę? Żaden. Ale w czym problem? Tom Ford dał radę? Dał. Ilu projektantów pracuje dla tych marek, a ile "marek" jest tak naprawdę potrzebnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 6 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 Ja nie wiem, to klienci rządzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 6 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 Po pierwsze, po jakiś czasie uczestnictwa w forum, mam nadzieję,że zauważysz,że marynarki "Boss"są raczej słabe, w tym nawet "Balldesarini" nie jest to wysokie krawiectwo ( porównanie chociażby do Hackett), mam na myśli nie tyle o tkaniny, ale dbałość o detale Marynarka wydaje się być za długa, ramiona opadają ( do zdjęć zapinaj marynarkę i nie tylko do zdjęć.... pozdrawiam Dlaczego uważasz, że Boss słaby? Są marki np. Pierre Cardin, które rozmieniły się na drobne, pozwalając, aby różni producenci pod tą marką wytwarzali odzież, ale przyznam, że oglądając np. w P&C produkty Bossa nie odnoszę wrażenia słabości. Oczywiście można sobie zadać pytanie czy w tej cenie nie można kupić czegoś lepszego, no ale osobiście uważam, że produkty trzymają poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 6 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 Słaby w odniesieniu do... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 6 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 Marynarka na obu zdjęciach ta sama - Gest Moda, materiał Lesser 13 oz. Obie koszule od Balthazara. Krawaty Hemley: jaśniejszy - jedwab, ciemniejszy - wełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 6 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 @constantin-Mam wiele produktów firmy Boss,uważam je za dobre gatunkowo a odkąd markę kupili włosi ,stała się ona mniej siermiężna,właśnie poprzez dbałość o detal i luz,którego brakowało Niemcom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 6 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 @Styleman zwróciłem tylko uwagę na niedbałość o detale... dla przykładu mam marynarkę Baldessarini 140 s, która nie ma odpinanych guzików... nie wspomnę już o podstawowych liniach Bossa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 Dziś przy okazji robienia zdjęć suba w plenerze poprosiłem brata o zrobienie kilku innych = Casual sunday. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawek Napisano 6 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 Pozwoliłem sobie zapisać na dysku twardym w folderze "Inspiracje". Tak właśnie życzyłbym sobie wyglądać za jakiś czas Jak dla mnie świetnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 6 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 Ta marynarka jest piękna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Khornes Napisano 6 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 Bardzo fajny zestaw. Jakiej marki są buty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 Bardzo fajny zestaw. Jakiej marki są buty? Mistrzowskiej: Januszkiewicz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 6 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 @ Jan a ta ozdoba w krawacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi