Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A dla mnie na plus, ja lubię taki "ponury" wygląd, chociaż koszula o dwa tony jaśniejsza i brązowe buty znacznie polepszyłyby wizualny odbiór całości.

Co do "nietypowych" zdjęć autorów to mnie to nie dziwi - sterowanie wizerunkiem może dużą część wręcz śmieszyć, ale przekłada się to na konkretne profity. Nie bez kozery mówi się, że broda dodaje +40% kompetencji :)

Opublikowano

Mi osobiście ciemne koszule przestały się podobać, niemniej można takie ciemne stroje traktować jako rodzaj "znaku firmowego" - co kto lubi. Jeśli tak to moim zdaniem dobieranie zestawów z ciemną koszulą jest moim zdaniem trudniejsze. Na przykład w omawianym zestawie, krawat mi kompletnie nie pasuje z 2 powodów - jest jasny i to moim zdaniem wygląda źle + duża, jasna krata odcina się nie tylko od tła krawatu, ale i od koszuli i całego stroju więc wygląda trochę jakbyś miał na sobie nie tyle krawat co samą kratę ;)

Opublikowano

@ Arkadyjczyk

Marynarka jest przepiękna, a zestaw interesujący. (Poszukuję takich guzików! Czy ktoś wie gdzie można kupić? <-- pm please!).

Podoba mi się bardziej kiedy szerokość krawata koreluje z szerokością klap. Jeśli już musi być taki śledź (świetnie pasuje teksturą) to rzeczywiście zawiązałbym go subtelniej bo ten węzeł jest cieżki.

Popieram też opinię, że rozpięcie górnego guzika (a już w ogóle zaprasowanie na 2,5) byłoby korzystne.

IMO błękitna koszula dałaby kilka punktów więcej zestawowi.

Opublikowano

Bardzo ciekawy materiał, z jakiego jest wykonana koszula! Wylgada trochę jak oxford, ale niejednorodnie barwiony (?). Napisz coś więcej.

nie ma co przeżywać, bawełniana z Tatuum, ale darowanemu koniowi w zęby się nie patrzy (czyli eksces Mikołaja :P ). Zresztą źle się nie nosi i jak widać prezentuje się godnie ;)

Opublikowano

Świetny zegarek, krawat (i łezka :) ), poszetka no i to lustro na pasku ;). Gdybym to ja był na zdjęciach, to bym się czepił długości rękawów. Jakby tak odrobinę za krótkie względem nadgarstka i button down bym do krawata nie założył, choć tu mi nie przeszkadza. A, że po szóstym małym heinekenie czepiać mi się nie chce, to powiem tylko: +++

Opublikowano

@ Arkadyjczyk

Marynarka jest przepiękna, a zestaw interesujący. (Poszukuję takich guzików! Czy ktoś wie gdzie można kupić? <-- pm please!).

Ponieważ nie mogę jeszcze wysyłać PM (ew poprosiłbym o przerzucenie tego do "Krótkich pytań..."), a może być pomocne dla innych.

4inHand jeżeli chodziło Ci o skórzane guziki to: nie jest to super tanie, wybór jest spory, można płacić paypal-em oraz szybko wysyłają:

http://www.myfabrics.co.uk - kategoria guziory. Możliwe, że przy większym zamówieniu jest jakiś rabat.

Duży plus w stosunku do tego co udało mi się znaleźć na alle... i w internecie to przekrój rozmiarów vs model.

janek

Opublikowano

@Zaki - Twoje zestawy są świetne; pozostają dla mnie niekończącym się źródłem inspiracji. Ale mimo to coś zasugeruję: widziałbym Cię w muszce :).

Dzięki. Aż chce się tworzyć nowe zestawy :)

Przed muszką się bronię. Zakładam tylko do smokingu :) Nie mówię nie, ale jeszcze na nią czas nie nadszedł.

Opublikowano

Wielkomiejskie ogarnianie, czyli jak wyjść z domu tylko raz, iść do pracy, na kickboxing, na siłownię, spotkać się z kobietą, cały czas ładnie pachnieć i jeszcze schować gdzieś dokumenty, obiad i ... butelkę whisky do degustacji :P

No brown in town? Eeeee tam :D

post-403-13658921483102_thumb.jpg

Opublikowano

Wielkomiejskie ogarnianie, czyli jak wyjść z domu tylko raz, iść do pracy, na kickboxing, na siłownię, spotkać się z kobietą, cały czas ładnie pachnieć i jeszcze schować gdzieś dokumenty, obiad i ... butelkę whisky do degustacji :P

No brown in town? Eeeee tam :D

Poza wierzchnią kurtką, reszta jest całkiem, całkiem :) zarówno od strony wyglądu, jak i kolorystyki. Nawet blue jeans (nie przepadam) w tym zestawie wyglądają nieźle.

Kurtka niestety do topowych nie należy, w mojej ocenie średnia "ulicy". A gdzie się średnia lokuje, to chyba nie trzeba opisywać.

No i to już jest kwestią gustu, mojego zresztą - szalik widziałbym bardziej zawadiacki.

Ogólnie po zsumowaniu na plus.

pozdr.Vslv