Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kwestia gustu, ja np. wolę bardziej skoordynowane zestawy

Wiadomo, w końcu ten wyjątkowy zawód i nobliwy nick zobowiązuje.

Mr. V, ja nie założyłbym czerwonych spodni, ale czasem - przyznaję - z brązowymi butami wygląda to na kimś przyjemnie. Fioletowe to już dla mnie za dużo.

Opublikowano

Witam,

zrobiło się z lekka kolorowo, to i się przyłączę. Zestaw z dnia dzisiejszego. Warto zwrócić uwagę na bawarską marynarkę z tkaniny typu loden pokazywaną kilka dni temu.

Dołożyłem futrzany kołnierz i marynarka wygląda teraz jak zmilitaryzowana kurtka. Kołnierz przypinany jest na guziczki i w każdej chwili można wrócić do poprzedniego wyglądu.

Tkanina typu loden świetnie sprawdza się w chłodne, wietrzne i deszczowe dni.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

pozdr.Vslv

p.s. beret Nr 3 w mojej kolekcji - rosyjski wojskowy - inaczej niż pozostałe uszyty jest z kilku części, a nie formowany z jednego kawałka filcu

Opublikowano

Vislav, świetnie! Kurtka klasa!

dzk b :) , a już wpadłem w panikę, że Twój poprzedzający wpis mnie dotyczy. Po chwili odetchnąłem z ulgą - to nie do mnie :shock:
Opublikowano

@Vislav: kurtka wg mnie za krótka, bardzo komicznie wygląda na dole. Poza tą uwagą reszta ok.

No cóż, taki model :D To nie jest bespoke, ani jej nie skracałem. Bardzo komicznie, hmmm... ostro pojechałeś :lol:

Raczej to będzie kwestia innego kroju góry spodni. Muszę wypróbować z bryczesami.

pozdr.Vslv

Opublikowano

@Vislav: kurtka wg mnie za krótka, bardzo komicznie wygląda na dole. Poza tą uwagą reszta ok.

Kurtka wcale nie jest za krótka; ta długość jest moim zdaniem ok. Zestaw oceniam jako świetny :). Poluje na podobne buty :).

Opublikowano

Kurtka wcale nie jest za krótka; ta długość jest moim zdaniem ok. Zestaw oceniam jako świetny :). Poluje na podobne buty :).

O tyle Mosze ma rację, że jest lekki dysonans pomiędzy górą, a dołem. Chociaż, jak na mój gust nie jest to kwestia długości kurtki. Czasami trudno jest uchwycić powód. Po prostu trzeba trochę poeksperymentować z różnymi spodniami.

Buty, to zwykłe proste sztyblety (Edmonds) z dobrej jakościowo skóry. Ostatnimi czasy coraz trudniej o prostotę :):)

pozdr.Vslv

Opublikowano

Mi sie podoba! Vislaw incognito!

dzk, nie jest źle 4:1.

Jednak modMosze znany jest z konserwatywnych poglądów - kurtka powinna zasłaniać pośladki i przyrodzenie (jak zapięta) :lol:

No i tak nie całkiem incognito - można mnie rozpoznać po nakryciu głowy :o to chyba jedyny bieżący beret na tym forum :roll:

Opublikowano

Mi sie podoba! Vislaw incognito!

dzk, nie jest źle 4:1.

Jednak modMosze znany jest z konserwatywnych poglądów - kurtka powinna zasłaniać pośladki i przyrodzenie (jak zapięta) :lol:

No i tak nie całkiem incognito - można mnie rozpoznać po nakryciu głowy :o to chyba jedyny bieżący beret na tym forum :roll:

4:2 pozdrawiam
fajnie, można skrócić komentarze i nie trzeba opisywać dlaczego :D Może byśmy wprowadzili, jako zasadę w CMDNS. Od razu mamy ankietę :ugeek:

również pozdrawiam - Vslv

Opublikowano

Proponuję jeszcze szybszą formę obrazkową: [...]]

to już trochę ryzykowne - response może być nieoczekiwany, jak to zabawy z obrazkami. wolę 4:3 :lol:

p.s. gratuluję samooceny :lol:

Opublikowano

...można mnie rozpoznać po nakryciu głowy :o to chyba jedyny bieżący beret na tym forum :roll:

moim zdaniem po mimice twarzy, polecam różnorodność, od razu inaczej będą zdjęcia odbierane. no offence
O to jest trudniej pracując z samowyzwalaczem. Szczególnie, że z braku dobrego oświetlenia pracuję z długimi czasami naświetlania. Zazwyczaj jest to 1/5 s, czyli trzeba się zamrozić i czekać na finalne piśnięcie.

Publikujący swoje fotki w CMDNS i na blogach wiedzą, jakie napotyka się trudności.

pozdr.Vslv

Opublikowano

Możesz sobie dodać ode mnie 1 ;) To chyba Twój pierwszy zestaw z beretem, który mi się autentycznie podoba.

dzk, czyli 5:3. Beret jest "trudnym" wizerunkowo nakryciem głowy. Konotacje do różnych kabaretowych obrazków są oczywiste. Sam na początek, gdy ruszył temat beretów na bespoke.pl miałem wątpliwości.

Jednak spróbowałem i spodobał się zarówno mnie, jak i kilku innym osobom. Z pewnością jest bardzo wygodnym nakryciem głowy - nie fruwa na wietrze i równocześnie nie przemaka przy nawet silnym deszczu. Ponadto ze względu na wolną przestrzeń i lekkość jest komfortowy w odróżnieniu od różnych form dokerskich czapeczek.

Aktualnie w swojej kolekcji mam cztery egzemplarze: francuski, baskijski, rosyjski wojskowy i no name w kolorze kawy z mlekiem.

pozdr.Vslv