zw1920 Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 Ubiegłotygodniowa konferencja, w roli głównej marynarka z najnowszej kolekcji Michała Kędziory i Lancerto 2 5 Cytuj
Midlife-Crisis Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 1 godzinę temu, zw1920 napisał: Ubiegłotygodniowa konferencja, w roli głównej marynarka z najnowszej kolekcji Michała Kędziory i Lancerto Fajna marynarka ładnie leży. ?Przypuszczam, że guziki czynne i masz dylemat, bo górą trzeba skrócić rękawy. ? Cytuj
mosze Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 Nie, w tych marynarkach są imitacje. Cytuj
Midlife-Crisis Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 4 minuty temu, mosze napisał: Nie, w tych marynarkach są imitacje. Po paru przygodach popieram w RTW imitacje. Cytuj
zw1920 Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 4 godziny temu, Midlife-Crisis napisał: Fajna marynarka ładnie leży. ?Przypuszczam, że guziki czynne i masz dylemat, bo górą trzeba skrócić rękawy. ? Guziki nieczynne ;), faktycznie można byłoby pomyśleć na skróceniem rękawów, ale nie jest to dla mnie aż tak paląca sprawa. Jak napisałem w poście o Lancerto, to co mi odpowiada to krój, dopasowanie, szerokość klap i wysokość kozerki. Tak w ogólnym skrócie to są, dla mnie, fajne marynarki odpowiadające rozmiarowo mojej posturze i potwierdzające pogląd mojego krawca, który jak przyszedłem do niego z materiałem na garnitur, stwierdził że szkoda moich pieniędzy skoro, przy mojej posturze, gajer z wieszaka leży na mnie jak trzeba :) Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Midlife-Crisis Opublikowano 31 Października 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 Zima idzie! Ciężki szkocki tweed od Lovat, pod to OCBD z SuSu i szantung od poszetki z już dawno minionej kolekcji. Na koniec kompozycja faktur. Brązowe brogsy u podstawy nie były wystarczająco fotogeniczne. 22 6 Cytuj
lubo69 Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 Bardzo fajny zestaw, ale to chyba nie OCBD? Cytuj
Midlife-Crisis Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 (edytowane) Godzinę temu, lubo69 napisał: Bardzo fajny zestaw, ale to chyba nie OCBD? Dzięki, taki był mój czynny udział w koncercie z okazji święta reformacji. Protestanci też oszczędzają na ogrzewaniu. Nie wiem na pewno, czy OC i BD. Faktura i ukryte B poniżej: Edit: Doczytałem, to flanela i point collar. Tłumaczenia tego ostatniego nie będę się podejmował. Edytowane 1 Listopada 2019 przez Midlife-Crisis 1 1 Cytuj
kubaba5 Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 Jakoś przetrwałem na cmentarzu ? 1 Cytuj
Bartek 00 Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 1 godzinę temu, kubaba5 napisał: Jakoś przetrwałem na cmentarzu ? Z takim tronem przy boku ? 2 Cytuj
kubaba5 Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 45 minut temu, Bartek 00 napisał: Z takim tronem przy boku ? No racja, moglem wyciac, ale nadaje finezji calemu zdjeciu Cytuj
mosze Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 17 godzin temu, Midlife-Crisis napisał: Zima idzie! Ciężki szkocki tweed od Lovat, Tak z ciekawości - to jest RTW, przerabiane RTW (taliowanie), czy coś innego? Cytuj
flozbi Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 @kubaba5 papier Ci się rozwija z rękawa, to taka sztuczka? Jak bym miał do wyboru: 1. Nie robić zdjęcia. 2. Robić je w toalecie, przy okazji uwiecznić 148 przedmiotów. Zdecydowanie wybieram opcję nr 1. Na plus, kolor kamizelki nieźle współgra z kolorem kafelków. 1 Cytuj
kubaba5 Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 38 minut temu, flozbi napisał: @kubaba5 papier Ci się rozwija z rękawa, to taka sztuczka? Jak bym miał do wyboru: 1. Nie robić zdjęcia. 2. Robić je w toalecie, przy okazji uwiecznić 148 przedmiotów. Zdecydowanie wybieram opcję nr 1. Na plus, kolor kamizelki nieźle współgra z kolorem kafelków. Wybacz, nastepnym razem oszczedze wam szczegolow ze swojej lazienki e/: poprawione Cytuj
Midlife-Crisis Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 (edytowane) Godzinę temu, mosze napisał: Tak z ciekawości - to jest RTW, przerabiane RTW (taliowanie), czy coś innego? To jest RTW ze sklepu stacjonarnego Anton Meyer (nie Eduard Meier). Sklepy są w Hamburgu, Monachium i Wiedniu). Mały sklep, trudno wyjść bez zakupu. ? Materiały brytyjskie, włoskie i austriackie, szycie w Portugalii. Tak się składa, że te marynarki tak leżą na mnie bez przeróbek. Jak przyjdą lepsze czasy, to można poszerzyć. Tylko rękawy w większości z nich są za długie, a guziki czynne. Tu akurat tylko minimalnie. Edit: Jakieś wskazówki doświadczonych kolegów ws, taliowania, dopasowania? Edytowane 1 Listopada 2019 przez Midlife-Crisis Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Opublikowano 2 Listopada 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 @Midlife-Crisis - korpus marynarki leży bardzo dobrze moim zdaniem. Przyjrzałbym się rękawom - nie podobają mi się fałdy na wysokości łokci. U mnie parę dni temu było tak: * Krupa & Rzeszutko * Tyrwhitt * Embassy of Elegance * Poszetka * Alfred Sargent 13 2 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Midlife-Crisis Opublikowano 3 Listopada 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 Na niedzielę: 18 7 Cytuj
Zajac Poziomka Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 @Midlife-Crisis Piękna marynarka! 1 Cytuj
Midlife-Crisis Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 3 minuty temu, Zajac Poziomka napisał: @Midlife-Crisis Piękna marynarka! Marynarka dziękuję za komplement! Cytuj
Pyskaty Dandys Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 31 minut temu, Midlife-Crisis napisał: Marynarka dziękuję za komplement! Jak się nazywa dokładnie ten wzór na Twojej marynarce? Wzór ostatnio często spotykany także we włoskiej dzianinie, często print tylko, ma być podobno lansowany w kolekcji AW roku przyszłego. Cytuj
Midlife-Crisis Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 28 minut temu, Pyskaty Dandys napisał: Jak się nazywa dokładnie ten wzór na Twojej marynarce? Wzór ostatnio często spotykany także we włoskiej dzianinie, często print tylko, ma być podobno lansowany w kolekcji AW roku przyszłego. https://en.wikipedia.org/wiki/Houndstooth Po polsku pepitka, psi ząb, kurza stopka ? 2 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. adamW Opublikowano 3 Listopada 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 Marynarka (garnitur): SuSu Krawat & poszetka: @poszetka.com Koszula: Osovski 8 3 Cytuj
Pyskaty Dandys Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 @Midlife-Crisis, dzięki, właśnie o "psi ząb" mi chodziło, kiedyś słyszałem, zapomniałem, a powidoki sporu, że ten wzór nie jest pepitką, a właśnie czymś innym, prowadzony przez dwóch sartorialistów, były znacznie żywsze. Tematy personalne wyciąłem - Velahrn. Nieco rozwijając mą poprzednią wypowiedź - poniżej zdjęcie - takie swetry otrzymałem jako bonus dla stałego klienta od jednego ze sklepów, gdzie zamawiam buty, wraz z informacją, co sklep zakontraktował u producentów na kolejny sezon AW. Wzór to właśnie ten psi ząb, m.in. dlatego zainteresował mnie bliżej wzór na marynarce @Midlife-Crisis Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Opublikowano 3 Listopada 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 Wczorajszy dzień spędziłem na przeorganizowaniu garderoby. Wełniane okrycia zajęły miejsce lnianych, trzewiki zastąpiły loafersy i takie tam. Kotka również zmienia okrycie, ale jeszcze będzie gęściej (w sensie futra i sadła). W tle Corneliani. Moja ulubiona marka RTW. 50- ka leży na mnie zazwyczaj akceptowalnie bez jakichkolwiek przeróbek. Wełna z kaszmirem + kaszmirowy Tallinder, Rene Lazard, Osovski, Poszetka/Blue Loafers, Turnbull & Asser, Vass + najdokładniejszy mój czasomierz. 20 11 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi