Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Midlife-Crisis napisał:

Fajna marynarka ładnie leży. ?Przypuszczam, że guziki czynne i masz dylemat, bo górą trzeba skrócić rękawy. ?

Guziki nieczynne ;), faktycznie można byłoby pomyśleć na skróceniem rękawów, ale nie jest to dla mnie aż tak paląca sprawa. Jak napisałem w poście o Lancerto, to co mi odpowiada to krój, dopasowanie, szerokość klap i wysokość kozerki. Tak w ogólnym skrócie to są, dla mnie, fajne marynarki odpowiadające rozmiarowo mojej posturze i potwierdzające pogląd mojego krawca, który jak przyszedłem do niego z materiałem na garnitur, stwierdził że szkoda moich pieniędzy skoro, przy mojej posturze, gajer z wieszaka leży na mnie jak trzeba :)

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, lubo69 napisał:

Bardzo fajny zestaw, ale to chyba nie OCBD?

Dzięki, taki był mój czynny udział w koncercie z okazji święta reformacji. Protestanci też oszczędzają na ogrzewaniu. 
Nie wiem na pewno, czy OC i BD. Faktura i ukryte B poniżej:

2597CC6C-E4F9-47CF-B8AB-E7E696065692.jpeg

Edit: Doczytałem, to flanela i point collar. Tłumaczenia tego ostatniego nie będę się podejmował.

Edytowane przez Midlife-Crisis
  • Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

@kubaba5 papier Ci się rozwija z rękawa, to taka sztuczka?

Jak bym miał do wyboru:

1. Nie robić zdjęcia.

2. Robić je w toalecie, przy okazji uwiecznić 148 przedmiotów.

Zdecydowanie wybieram opcję nr 1. 

Na plus, kolor kamizelki nieźle współgra z kolorem kafelków.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
38 minut temu, flozbi napisał:

@kubaba5 papier Ci się rozwija z rękawa, to taka sztuczka?

Jak bym miał do wyboru:

1. Nie robić zdjęcia.

2. Robić je w toalecie, przy okazji uwiecznić 148 przedmiotów.

Zdecydowanie wybieram opcję nr 1. 

Na plus, kolor kamizelki nieźle współgra z kolorem kafelków.

Wybacz, nastepnym razem oszczedze wam szczegolow ze swojej lazienki :)

e/: poprawione ;)

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, mosze napisał:

Tak z ciekawości - to jest RTW, przerabiane RTW (taliowanie), czy coś innego?

To jest RTW ze sklepu stacjonarnego Anton Meyer (nie Eduard Meier). Sklepy są w Hamburgu, Monachium i Wiedniu). Mały sklep, trudno wyjść bez zakupu. ? Materiały brytyjskie, włoskie i austriackie, szycie w Portugalii. Tak się składa, że te marynarki tak leżą na mnie bez przeróbek. Jak przyjdą lepsze czasy, to można poszerzyć. Tylko rękawy w większości z nich są za długie, a guziki czynne. Tu akurat tylko minimalnie. 

Edit:  Jakieś wskazówki doświadczonych kolegów ws, taliowania, dopasowania?

Edytowane przez Midlife-Crisis
Opublikowano
31 minut temu, Midlife-Crisis napisał:

Marynarka dziękuję za komplement!

Jak się nazywa dokładnie ten wzór na Twojej marynarce? Wzór ostatnio często spotykany także we włoskiej dzianinie, często print tylko, ma być podobno lansowany w kolekcji AW roku przyszłego.

Opublikowano

@Midlife-Crisis,

dzięki, właśnie o "psi ząb" mi chodziło, kiedyś słyszałem, zapomniałem, a powidoki sporu, że ten wzór nie jest pepitką, a właśnie czymś innym, prowadzony przez dwóch sartorialistów, były znacznie żywsze.

Tematy personalne wyciąłem - Velahrn.

Nieco rozwijając mą poprzednią wypowiedź - poniżej zdjęcie - takie swetry otrzymałem jako bonus dla stałego klienta od jednego ze sklepów, gdzie zamawiam buty, wraz z informacją, co sklep zakontraktował u producentów na kolejny sezon AW.  Wzór to właśnie ten psi ząb, m.in. dlatego zainteresował mnie bliżej wzór na marynarce @Midlife-Crisis

_DSC0494.JPG