Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sam nie zamawiałem, ale śledziłem uważnie tę Waszą koszulową epopeję z boku i myślałem "chyba tylko cudem uda się coś takiego logistycznie spiąć, raczej to wszystko w pewnej chwili padnie". A tu proszę, normalnie przywracacie wiarę w to, że kooperacja w narodzie jest możliwa - szczere wyrazy szacunku, zwłaszcza dla @swordfishtrombone, za to, że jednak udało się Wam to wszystko ogarnąć :-) Brawo!

• Oceniam pozytywnie 7
Opublikowano

Bo ja gorąco wierzę w "peer production" - jeśli się zbierze grupa odpowiednio zmotywowanych ludzi (a tu dobrowolność udziału gwarantuje motywację), to wystarczy hierarchizację ograniczyć do minimum (żeby każdy czuł się w pewnym stopniu odpowiedzialny za projekt -- dlatego też go tak "z bliska" nie monitorowałem), a całość zorganizuje się organicznie. Jak Linux albo Wikipedia. Polecam przetestować.

Zwróćcie uwagę, że ja tylko rzuciłem pomysł i przesłałem listę - nie wiedziałem, jak zorganizować zbiórkę danych do listy, wysyłkę itd. - uczestnicy projektu sami to wymyślili, bo byli zmotywowani i te elementy projektu wchodziły w zakres ich wiedzy i doświadczenia.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Od razu - ku pamięci - dla przyszłych pokoleń, które postanowią tego typu akcję robić. MSZ najwięcej bałaganu wprowadzają różne kanały komunikacji. Grupowicze kontaktują się ze mną mailem (misiaczek17@...) , telefonem (+4860........), przez forum (ZuziaMisia) i SMSem (+4860......) i ja po prostu gubię się kto jest kto. Nie mam logicznego połączenia między "misiaczek@" i "+4860......", a jak ktoś dzwoni to np. "Janek z forum". I ja nie wiem, że "Jasio" odbierze paczkę dziś po 17, bo uzgadniał to ze mną jako "ZuziaMisia", a na koszuli jest imię i nazwisko jeszcze innej osoby, dla której odbiera.

Na szczęście u mnie dziewczyny w pracy ogarniają takie tematy zawodowo :-)

No i przepraszam wszystkich, którzy odebrali dziś swoje koszule, że taki straszny deszcz ich zastał.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Także bardzo dziękuję kolegom swordfishtrombone i Bacio za całą ogranizację zakupu i odbioru koszul.

Wrocław i Opole zostały dziś wysłane po 12:00. Moja już była przymierzana - lekko przykrótką zrobiłem, ale reszta wymiarów idealna. Też będę myśleć o nowym zamówieniu :)

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

RoT knity trójkątne 8 cm:

Bordo:
1. Santino
2. Beny23
3. Dublekil
4. bart87

Granat:
1. MateuszT.
2. Friedman
3. Nowoanglik

4. Beny23

5. FONos

Pasy:
1. swordfishtrombone
2. Santino
3. TourDePrzem
4.bart87

5. bohuslav
6. JDC

Opublikowano

Bordo:

1. Santino

2. Beny23

3. Dublekil

4. bart87

Granat:

1. MateuszT.

2. Friedman

3. Nowoanglik

4. Beny23

5. FONos

Pasy:

1. swordfishtrombone

2. Santino

3. TourDePrzem

4.bart87

5. bohuslav

6. JDC

7. Blondas

Opublikowano
Dnia Friday, February 24, 2017 o 17:48, Bacio napisał:

Dzień dobry,

Wracam z urlopu a tu akcja kolportażu rozkręcona na całego!

W poniedziałek wybieram się do Kolegi @Bacio po odbiór koszul. Do tej pory o zabranie ich poprosili jeszcze Koledzy: @Friedman, @albinos, @zixart, @PantaRhei. Koszule opisane są imieniem i nazwiskiem. Proszę więc o przesłanie na priv danych umożliwiających mi zidentyfikowanie koszul. Dalszy odbiór w Centrum w Cafe Nero ul. Sienkiewicza 12/14 w poniedziałek lub środę, godz. 18.30- 19.30. 

Opublikowano

Ktoś z Warszawy może będzie coś kupował na wyprzedaży w Turnbull & Asser (http://turnbullandasser.eu/ zakładka "sale")? Dołączyłbym z drobiazgami do zamówienia, albo też mogę sam zamówić dla siebie i kogoś, by się podzielić kosztami wysyłki.

Aby nie mnożyć postów to jeszcze RoT knity trójkątne:

Bordo:

1. Santino
2. Beny23
3. Dublekil
4. bart87

Granat:

1. MateuszT.
2. Friedman
3. Nowoanglik
4. Beny23
5. FONos

Pasy:

1. swordfishtrombone
2. Santino
3. TourDePrzem
4.bart87
5. bohuslav
6. JDC
7. Blondas
8. dziko

Opublikowano

Bordo:

1. Santino
2. Beny23
3. Dublekil
4. bart87

Granat:

1. MateuszT.
2. Friedman
3. Nowoanglik
4. Beny23
5. FONos

Pasy:

1. swordfishtrombone
2. Santino
3. TourDePrzem
4.bart87
5. bohuslav
6. JDC
7. Blondas
8. dziko

9. Bacio

Opublikowano

Bordo:

1. Santino
2. Beny23
3. Dublekil
4. bart87

5. Pawkill

Granat:

1. MateuszT.
2. Friedman
3. Nowoanglik
4. Beny23
5. FONos

6. Pawkill

Pasy:

1. swordfishtrombone
2. Santino
3. TourDePrzem
4.bart87
5. bohuslav
6. JDC
7. Blondas
8. dziko

9. Bacio

Opublikowano

Dziękuję bardzo wszystkim kolegom zaangażowanym w grupowe zamówienie z Olgi. Właśnie wyszedł listonosz zostawiając paczkę. Dzięki koledze NieMy już zamówienie jest u mnie. Mam i ja. :)

Opublikowano

Dzisiaj odebrałem od @Bacio moje koszule - jeszcze raz dziękuję Koledze za wparcie logistyczne akcji.

Wyrazy wdzięczności dla @swordfishtrombone za perfekcyjne zorganizowanie zamówienia. Podobno powtórka za jakieś 3 miesiące? :-P

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
Dnia 26.02.2017 o 18:31, dziko napisał:

Aby nie mnożyć postów to jeszcze RoT knity trójkątne:

RoT knity trójkątne 8 cm

Rozpoczynamy preorder. Uprzejmie prosimy o zapoznanie się z informacjami na naszym wątku, post z dziś z godziny 11:45 i zgłaszanie tam ewentualnych pytań:

https://forum.butwbutonierce.pl/topic/4100-republic-of-ties/?page=17#comment-246851

EDIT. W związku z pytaniami - lista zapisów na preorder jest otwarta i osoby, które nie zgłaszały się wcześniej, mogą także dokonywać wpłat (do 15-03) jeżeli warunki wymienione powyżej są dla nich akceptowalne akceptowalne.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, chciałbym spróbować swoich sił z koszulami CT, jednak mam duże wątpliwości, co do długości rękawów. 
Gdyby ktoś z Krakowa i okolic planował zamówienie, bardzo chętnie bym się dołączył.

Opublikowano
9 godzin temu, jack13th napisał:

Panowie, chciałbym spróbować swoich sił z koszulami CT, jednak mam duże wątpliwości, co do długości rękawów. 
Gdyby ktoś z Krakowa i okolic planował zamówienie, bardzo chętnie bym się dołączył.

Z Krakowa nie jestem, ale na 2 koszule z CT byłbym chętny. Pisz na prv, coś wymyślimy.