Zajac Poziomka Napisano 15 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2020 Wydaje mi się że jako wzór możesz pokazać co tylko będziesz chciał i nie jest do tego wymagana niczyja zgoda Upewnij się tylko czy krawiec dobrze się czuje w danym stylu, bo jeżeli będzie robić coś różniącego się bardzo od własnego stylu to pewnie nie wyjdzie nic dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 15 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2020 18 minut temu, Zajac Poziomka napisał: Wydaje mi się że jako wzór możesz pokazać co tylko będziesz chciał i nie jest do tego wymagana niczyja zgoda Upewnij się tylko czy krawiec dobrze się czuje w danym stylu, bo jeżeli będzie robić coś różniącego się bardzo od własnego stylu to pewnie nie wyjdzie nic dobrego. Chodzi mi o Twojego krawca Ale to za jakiś czas, jak już ogarnę inne sprawy. Czy myślisz, że z gładkiej, granatowej wełny tej marynarce czegoś by brakowało do klasycznej marynarki garniturowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 15 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2020 Bardzo fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 17 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2020 W dniu 15.01.2020 o 20:21, Żorż Ponimirski napisał: Chodzi mi o Twojego krawca Ale to za jakiś czas, jak już ogarnę inne sprawy. Czy myślisz, że z gładkiej, granatowej wełny tej marynarce czegoś by brakowało do klasycznej marynarki garniturowej? Marynarkę do garnituru wolałbym skrojoną trochę bardziej „nowocześnie” tzn. kozerka trochę wyżej, nieco inaczej wykrojone klapy i normalne 2 guziki zamiast 2,5. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 27 Sierpień 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2020 Zrobione na szybko, kiepskiej jakości zdjęcia z drugiej przymiarki. Materiał to wełna od Scabal, z próbnika Condor. Marynarka nie ma jeszcze ramion ani kołnierza, póki co wszystko idzie w dobrym kierunku i raczej nic nie trzeba poprawiać. Spodnie będą trochę poszerzone w udach, wydłużone i poprawione z tyłu, gdzie na razie nie układają się idealnie. Nogawki będą zakończone mankietami. 17 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 27 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2020 Dawid w formie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andells Napisano 29 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2020 Bardzo ladnie sie zapowiada, ale zdziwilbym sie gdyby nagle Dawid zrobil marynarke ktora kompletnie nie lezy na tobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 18 Wrzesień 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2020 A co ja tam będę pisać... na zdjęciach widać jak wyszło Edycja: może tylko napiszę, że spodnie odjechały z Dawidem do bardzo delikatnego skrócenia (max 1cm). 35 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_wujek Napisano 21 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2020 Bardzo ładny garnitur, rewelacyjnie spasowany wzór.Sent from my SM-A750FN using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wodzu Napisano 22 Październik 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2020 Przy okazji kolejnego spotkania z Dawidem zrobiłem w końcu zdjęcia mojej pierwszej marynarki i spodni. Już o tym chyba pisałem, ale dla porządku: 1. Marynarka uszyta jest z donegal tweedu Holland&Sherry, 360g/m. O ile dobrze pamiętam, to oprócz materiału specyfikowałem jeszcze, że ma być jednorzędowa, z nakładanymi kieszeniami. A, no i wybrałem podszewkę. Cała reszta to robota Dawida. 2. Spodnie wykonane są z wełnianego cavalry twillu, niestety nie pamiętam więcej szczegółów. Z pojedynczymi zakładkami i regulatorami. Pochłaniają sporo światła i ciężko je dobrze sfotografować (przynajmniej telefonem), ale są grafitowe. Z marynarką tworzą fajny monochromatyczny zestaw. Jestem bardzo zadowolony zarówno z marynarki jak i spodni, tym bardziej, że to pierwsze zamówienie. Marynarka jest bardzo wygodna i mimo początkowego wrażenia dość ścisłego opinania grzbietu szybko zapominam, że mam ją na sobie. Zdjęcie tego zbyt dobrze nie oddaje, ale spodnie leżały bardzo dobrze już na pierwszej przymiarce. PS. Koszula ma ciut za krótkie rękawy, stąd brak widocznych mankietów. Zresztą, przy lepiej dopasowanych koszulach wystają na jakiś 1cm - tak lubię. 21 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 25 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2020 Ale dziwne wrażenie wzrokowe. Z przodu sprawia wrażenie krótkiej, z tyłu długość idealna. Pewnie kwestia ujęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 25 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2020 Wydaje mi się, że mylące może być odniesienie długości z przodu do położenia szwu w kroku (w rzeczywistości jest wyżej) lub do długości rąk. Inną kwestią jest samo zdjęcie, które może przekłamywać. W rzeczywistości nie sprawia ona wrażenia dużo za krótkiej, choć w kolejnej jest plan na delikatne wydłużenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wodzu Napisano 27 Listopad 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 Druga marynarka w trakcie, tkanina to tweed w jodełkę, przez Abraham Moon opisany jako tobacco brown (370g/m). 11 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 Druga marynarka w trakcie, tkanina to tweed w jodełkę, przez Abraham Moon opisany jako tobacco brown (370g/m).Pewnie za jakiś czas odgapię od Ciebie tę tkaninę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 Godzinę temu, blekit napisał: Pewnie za jakiś czas odgapię od Ciebie tę tkaninę To żeby nie utrudniać odgapiania - kod tkaniny: PS 370 2002/18 https://www.moons.co.uk/apparel/jacketing/shetland-herringbone/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 27 Styczeń 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2021 Pierwsza przymiarka. 14 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 27 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2021 Garnitur bardzo ładnie się zapowiada, ale te buty świetne 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 27 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2021 @Zajac Poziomka Pięknie się zapowiada tkanina to Lumb’s Golden Bale czy inna od Taylor & Lodge? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 27 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2021 @me.spoke Tak, to Lumbs Golden Bale. Na zdjęciu tego nie widać bo to dopiero 1 przymiarka ale garnitur ma być w kroju mocno retro (ale nie na tyle żeby wyglądać jak przebranie) m.in. delikatne pagoda shoulders, marynarka trochę dłuższa niż zwykle. Inspiracją jest to zdjęcie, zobaczymy jak wyjdzie: 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 27 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2021 Myślę, że to fajny kierunek biorąc pod uwagę tkaninę. Czekamy na rezultaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 4 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2021 Druga przymiarka. 6 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 22 Marzec 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2021 Trzecia przymiarka. W końcu widać pagoda shoulders. Pogoda ładna, to zrobiliśmy też kilka zdjęć na zewnątrz. Czasem przy niektórych pozycjach pojawia się „collar gap”, jeżeli Dawid to poprawi to garnitur wyjdzie dokładnie taki jak sobie wymarzyłem. 15 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 22 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2021 2 godziny temu, Zajac Poziomka napisał: Trzecia przymiarka. W końcu widać pagoda shoulders. Pogoda ładna, to zrobiliśmy też kilka zdjęć na zewnątrz. Czasem przy niektórych pozycjach pojawia się „collar gap”, jeżeli Dawid to poprawi to garnitur wyjdzie dokładnie taki jak sobie wymarzyłem. Bardzo fajny garnitur, nietypowy (jeden guzik jak widzę? oraz pagoda shoulders), fajnie że zdecydowałeś się na coś spoza głównego nurtu! Choć rozumiem, że to Twój n-ty garnitur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 22 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2021 Tak, będzie tylko jeden guzik. Jest on położony niżej niż w moich pozostałych marynarkach. Gdyby chcieć dodać drugi guzik, to byłby on na tyle nisko, że kieszenie znajdowałyby się pomiędzy guzikami, co nie wygląda zbyt dobrze. Rozwiązaniem było albo obniżenie również kieszeni, tak jak to jest na poglądowym zdjęciu u pana powyżej, albo zostawienie tylko jednego guzika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 22 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2021 Czy pagoda shoulders to to prostu con rolino, czy coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi