lukagruu Napisano 12 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2021 Dzięki Panowie za wszystkie komentarze, jak tylko kurier dotrze z przesyłką, wykonam dokumentację fotograficzną i pozwolę sobie poprosić Was o krytykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fermiol Napisano 12 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2021 Fajne rady z tą długością do połowy uda i niżej. Dla kogoś np o wzroście 170cm w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 15 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2021 W dniu 11.10.2021 o 19:52, eduardo napisał: @Velahrn odnośnie rozmiarówki czytałem wątek, tutaj chodziło o info czy w modelu duke, który na asos ma oznaczenia rozmiarów w cm, XL to 116. Logika tak podpowiada, ale wolałem się upewnić. Jest 20 % zniżki i wziąłem na próbę rozmiar XL (116 cm?), czyli rozmiar więcej niżeli bym wziął. Najwyżej oddam. Potwierdzam, że oznaczenie ASOS 116 cm to XL. Niestety Duke nie dla mnie. Kurtka na długość ok, rękawy jakieś 1 - 2 cm za krótkie, krój niestety nie na szerokie ramiona. Nie dałem rady luźno 'spiąć ramion', a przy wyciągnięciu rąk przed siebie kurtka podchodzi do połowy przedramienia. XXL nic nie zmieni, bo będzie jak worek. Obawiam się, że ogólnie Barbour nie dla mnie. Jest szansa na wersje slim ich kurtek (rozumiem głównie International) które będą na sylwetkę, powiedzmy, muscle fit? (szerokie ramiona, wąska talia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdynianin Napisano 17 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2021 Ktoś doświadczony mógłby się wypowiedzieć jak tkanina w szelkach (wełna, jedwab, tweed, wiskoza, ...) wpływa na ich jakoś i komfort? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 17 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2021 Godzinę temu, chylonczyk napisał: Ktoś doświadczony mógłby się wypowiedzieć jak tkanina w szelkach (wełna, jedwab, tweed, wiskoza, ...) wpływa na ich jakoś i komfort? Moim zdaniem w ogóle. Codziennie od blisko 6 lat nosze spodnie na szelkach, mam kilkanaście par, wykonanych z wełny, jedwabiu, bawełny - nie zauważyłem różnicy. I tak masz elastyczny tył. Komfort noszenia spodni z wysokim stanem, na szelkach, jest bardzo wysoki - w ogóle nie ma porównania do paska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdynianin Napisano 17 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2021 @Velahrn dziękuję za odpowiedź. Sam mam szelki, które noszę do spodni z wysokim stanem i potwierdzam, że komfort jest wysoki. Chciałem teraz kupić kolejną parę i zastanawiałem się, czy materiał odgrywa jakąś istotną rolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.B Napisano 17 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2021 Kto zajmuje się czyszczeniem szelek? Udać się z tym do pralni? Niestety oblałem białe z mory czerwonym winem i zastanawiam się co z tym zrobić, mam opory przed używaniem odplamiacza na jedwabiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 17 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2021 Godzinę temu, Jakub.B napisał: Kto zajmuje się czyszczeniem szelek? Udać się z tym do pralni? Niestety oblałem białe z mory czerwonym winem i zastanawiam się co z tym zrobić, mam opory przed używaniem odplamiacza na jedwabiu. Chyba nie ma osobnej profesji ( ͡° ͜ʖ ͡°) Czy twoje szelki mają elementy skórzane, czy są całe z materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.B Napisano 18 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2021 18 godzin temu, Velahrn napisał: Chyba nie ma osobnej profesji ( ͡° ͜ʖ ͡°) Czy twoje szelki mają elementy skórzane, czy są całe z materiału? Mają elementy skórzane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 21 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2021 W dniu 18.10.2021 o 11:58, Jakub.B napisał: Mają elementy skórzane To komplikuje sprawę. Nie wiem, jak skóra zareaguje na czyszczenie chemiczne, bo oddać do pralni np. jedwabny krawat to nie problem. Albo możesz spróbować prania chemicznego, albo olać sprawę i nosić takie, jakie są - i tak w klasycznej męskiej elegancji szelki nie są widoczne, chyba że lubisz je nosić na wierzchu, jak ja :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskokoz Napisano 21 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2021 2 godziny temu, Velahrn napisał: To komplikuje sprawę. Nie wiem, jak skóra zareaguje na czyszczenie chemiczne, bo oddać do pralni np. jedwabny krawat to nie problem. Albo możesz spróbować prania chemicznego, albo olać sprawę i nosić takie, jakie są - i tak w klasycznej męskiej elegancji szelki nie są widoczne, chyba że lubisz je nosić na wierzchu, jak ja :). Ja bym olał jak sugerujesz, osobiście niewidocznych części garderoby też nie piorę. Nikt brudu i plam nie widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 21 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2021 o_O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 21 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2021 Miałem kiedyś farbę do rantów podeszw butów. Potem farba się skończyła, opakowanie wyrzuciłem i teraz nie wiem co kupić Polecacie jakąś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 21 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2021 https://eleganckipan.com.pl/produkty/akcesoria/produkty-do-pielegnacji-obuwia/czarny-plyn-koloryzujacy-do-krawedzi-podeszwy,p3786 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astaroth Napisano 23 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2021 Panowie, najlepsza alternatywa dla trzewików ss to? https://suitsupply.com/pl-pl/men/shoes/trzewiki--brazowe/FW1903.html wizualnie są fajne, ale o ile lubię garnitury ss, to obawiam się o jakość ich butów. Budżet do 1500, ale im mniej tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cvmtg Napisano 23 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2021 40 minut temu, astaroth napisał: Panowie, najlepsza alternatywa dla trzewików ss to? https://suitsupply.com/pl-pl/men/shoes/trzewiki--brazowe/FW1903.html wizualnie są fajne, ale o ile lubię garnitury ss, to obawiam się o jakość ich butów. Budżet do 1500, ale im mniej tym lepiej CS? https://klasycznebuty.pl/pl/p/Carlos-Santos-8865-Coimbra-Boot/5656 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astaroth Napisano 24 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2021 16 godzin temu, Cvmtg napisał: CS? https://klasycznebuty.pl/pl/p/Carlos-Santos-8865-Coimbra-Boot/5656 Dzięki, a z innej beczki może faktycznie buty górskie, a nie tylko inspirowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomson Napisano 24 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2021 14 godzin temu, astaroth napisał: Dzięki, a z innej beczki może faktycznie buty górskie, a nie tylko inspirowane. Jeśli zależy Ci na górskim rodowodzie i jest Twój rozmiar, łap link poniżej. Lepszych nie znajdziesz w tej cenie. https://www.eobuwie.com.pl/trzewiki-merrell-wilderness-legend-wp-j97361-oxblood.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 24 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2021 W tej cenie to trafiają się Meindle albo Hanwagi - topowe prawdziwe buty górskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomson Napisano 24 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2021 28 minut temu, pablocito napisał: W tej cenie to trafiają się Meindle albo Hanwagi - topowe prawdziwe buty górskie. Koledze również zależało na wyglądzie i raczej szuka butów po mieście aniżeli w góry, tak sądzę. Moja podpowiedź bezpośrednio nawiązuje do tej propozycji SS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 25 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2021 Dzięki, a z innej beczki może faktycznie buty górskie, a nie tylko inspirowane.[mention]tomson [/mention] Myślałem, że zmienił zdanie. Nieporozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostryy111 Napisano 28 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2021 W dniu 23.10.2021 o 16:03, astaroth napisał: Panowie, najlepsza alternatywa dla trzewików ss to? https://suitsupply.com/pl-pl/men/shoes/trzewiki--brazowe/FW1903.html wizualnie są fajne, ale o ile lubię garnitury ss, to obawiam się o jakość ich butów. Budżet do 1500, ale im mniej tym lepiej Są jeszcze w Loake model Hikker, dostępny w kolorze Oxblood wygląda bardzo fajnie. https://sklep.loakepolska.pl/loake-1880-hiker-oxblood-grain,3,2662,3457 Mnie mierzi trochę to przeszycie na środku, ale da się żyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twiss900 Napisano 1 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2021 W jakich sklepach można znaleźć dobrej jakości damskie buty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 1 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2021 Na pewno zaraz zapodasz jakąś spoko stronę www Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacio Napisano 1 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2021 Natrafiłem na marynarki "z panelem" lub "odpinanym panelem". Czy to jest jakiś nowy wynalazek, czy znane od lat? Nie widzę większego zastosowania w polskim klimacie, ale może się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi