Paczuch Napisano 21 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2021 Claudio Campione 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 26 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2021 Panowie, Powiedzcie proszę czy przeróbka ramion w płaszczu reglanowym to duży kłopot? Ramiona są bufiaste, na pierwszym zdjeciu poniżej możecie zobaczyć o co chodzi. Na drugim starałem się pokazać rodzaj szwu, który - jak mu się wydaje - też nieco może skomplikować przeróbkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 26 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2021 Nie znam się, więc się wypowiem. Rękaw zdeformował się od wieszaka. Przeróbka praktycznie niemożliwa, należy płaszcz polubić lub się z nim rozstać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 26 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2021 U Pana Jana na blogu https://janadamski.eu/2021/06/wspolna-sesja-zdjeciowa-ze-zwyciezca-konkursu/ jego gość w sesji, ma guziki mocno oddalone od dołu rękawa, mnie to razi i moim zdaniem wygląda dziwacznie. Przesadzam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 26 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2021 @flozbinie przesadzasz, trochę słabo to wygląda... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 27 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2021 Guziki to pikuś, ten krawat który wygląda jakby go pierwszy raz w życiu wiązał to tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woj Napisano 27 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2021 12 hours ago, eye_lip said: Guziki to pikuś, ten krawat który wygląda jakby go pierwszy raz w życiu wiązał to tragedia. pomijając wiązanie, dla szczupłego faceta taki krawat nie jest najlepszym wyborem plus intensywny żółty dla bladego blondyna.. cóż może po prostu lubi ten krawat, też mam takie co lubię i noszę bo tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coven Napisano 4 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2021 Panowie, mam problem z parą butów Timberland Classic Boat 2 EYE w kolorze zielonym (A1BIR). Otóż na górnej części cholewki pojawiają się czarne plamy od potu. Czy jest jakiś sposób by temu zapobiec? Niestety stopy mi się mocno pocą i raczej się to nie zmieni dopóki nie potraktuję ich botoksem. Druga sprawa - jak się tych plam pozbyć? Po wyschnięciu przecieram cholewkę nawilżoną szmatką z odrobiną mydła i to w zasadzie prawie całkowicie je niweluje, lecz myciu dzisiejszego ranka zostały jeszcze niewielkie plamki (ciężko zauważyć na zdjęciu, ale są - 3 o średnicy ~1 cm). Na stronie Timberlanda zalecają niby przetarcie miksturą wody i octy w przypadku oleistych plam, ale tego jeszcze nie próbowałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 7 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2021 Co sądzicie o metalowych toe plates? Mam taką mechanikę chodu że zawsze szybko ścieram czubki butów. Z tego powodu dotychczas od razu wszystkie zelowałem, ale rozważam czy nie lepiej zainwestować w takie cacko. Czy jest gdzieś w Warszawie miejsce gdzie można to dobrze zrobić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 7 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2021 Żabki (podkówki, blaszki) - dyskusje i poradyJeden kolega nawet sam sobie takie wydziergał. https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?share_fid=67694&share_tid=1297&url=https://forum.butwbutonierce.pl/index.php?/topic/1297-%C5%BBabki-%28podk%C3%B3wki%2C-blaszki%29---dyskusje-i-porady&share_type=t&link_source=app 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 8 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2021 Dzięki, przeoczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 8 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2021 Nie jestem fanem żabek. Mam takie w jednej parze butów, faktycznie chronią czubki przed ścieraniem, natomiast czuć je przy chodzeniu i wydają nieprzyjemny odgłos przy dotknięciu chodnika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 8 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2021 Alternatywą dla żabek mogą być gumowe pady/wstawki na czubkach podeszew (dla przykładu Vass takie oferuje, nie wiem jak z realizacją u szewców, choć przypuszczam, że w wykonaniu nie różni się to zbytnio od klasycznych zelówek): 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 8 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2021 Alternatywą dla żabek mogą być gumowe pady/wstawki na czubkach podeszew (dla przykładu Vass takie oferuje, nie wiem jak z realizacją u szewców, choć przypuszczam, że w wykonaniu nie różni się to zbytnio od klasycznych zelówek): W Warszawie mi robi takie szewc na Wilczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giacomo de Taglia Napisano 8 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2021 Mam ten sam problem ze ścieraniem czubków i szewc mi właśnie coś takiego zaproponował. Rozwiązanie podobne do Vassa, ale użył chamskich gwozdków z dużymi łebkami, a nie tych mosiężnych, które ścierają się dość szybko. Zobaczymy jak to się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 8 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2021 Dość szybko zaczynam ścierać czubki, Vassy z gumową wstawką trzymają się mocno. Polecam to rozwiązanie, jest praktyczne, ciche, "dyskretne" i nudne wizualnie, czyli spełnia swoją rolę Jak z dorabianiem u szewców niestety nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 8 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2021 Dzięki wszystkim za pomoc może spróbuję rzeczywiście z gumowymi wstawkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezot Napisano 14 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2021 Witam, jestem nowy na forum i mam może trochę głupie pytanie. Czy uważacie, że mężczyzna może nosić skórzany plecak, który teoretycznie przypisany jest do działu damskiego? Czy taki plecak może się jakoś znacząco i zauważalnie różnić od takiego z działu męskiego? Pytam bo właśnie zastanawiam się nad kupnem plecaka skórzanego z drugiej ręki i przyznam, że więcej jest ofert takich teoretycznie "damskich" plecaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 14 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2021 59 minut temu, Nezot napisał: Witam, jestem nowy na forum i mam może trochę głupie pytanie. Czy uważacie, że mężczyzna może nosić skórzany plecak, który teoretycznie przypisany jest do działu damskiego? Czy taki plecak może się jakoś znacząco i zauważalnie różnić od takiego z działu męskiego? Pytam bo właśnie zastanawiam się nad kupnem plecaka skórzanego z drugiej ręki i przyznam, że więcej jest ofert takich teoretycznie "damskich" plecaków. Pokaż zdjęcie :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezot Napisano 15 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2021 13 godzin temu, Velahrn napisał: Pokaż zdjęcie :). To tutaj przykładowe plecaki, nie twierdzę, że zależy mi konkretnie na którymś z tych. Wrzucam je bardziej poglądowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 15 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2021 @Nezot Z doświadczenia Ci powiem, że plecak skórzany nie może być za ciężki. Nosiłem około dwa lata skórzany plecak Suitsupply. Już pusty był ciężki. Noszenie go codziennie zaowocowało bólami kręgosłupa. Teraz zmieniłem na praktyczny i nadający się do biura (nie powiem, że elegancki, ale odpowiednio dyskretny) plecak https://www.aersf.com/day-pack-2-black Lekki, dobrze zorganizowane wnętrze. Zastanów się, czy na pewno potrzebujesz skórzanego plecaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszy Napisano 18 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2021 Jakich nici najlepiej użyć do obszycia dziurek na guziki w marynarce? Chodzi mi o samo obszycie dziurki jak i gimp (nie znam niestety polskiego odpowiednika), jakieś polecane sklepy w których to dostanę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2021 Nici Gutermann do ręcznego szycia, w pasmanterii powinni wiedzieć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszy Napisano 18 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2021 @eye_lip dzięki, podejdę jutro i podpytam. Edit: Niestety w 3 pasmanteriach zaproponowali mi zwykłe nici poliestrowe jak każde inne, bo przecież nie ma specjalnych nici do dziurek. A jak wspomniałem o grubszej wokół której dziurkę się obszywa to patrzyły na mnie jak na debila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ropóh Napisano 22 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2021 @myszy We Wrocławiu jest na Kiełbaśniczej, zaraz na początku za pubem irlandzkim, taka zabytkowa pasmanteria prowadzona przez sensownego starszego pana. Spróbuj tam. I przy okazji, można zajrzeć do sklepu Loake 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi