Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, flozbi napisał:

Ma ktoś chinosy od Milera? Jeśli tak, to czy warto?

Ja mam te czerwone (https://milermenswear.com/produkt/czerwone-chinosy).

Za tę cenę brać i się nie zastanawiać. Doświadczenia wielkiego nie mam, ale jak wziąłem w łapy i pomacałem tę tkaninę, to różnica względem tego co oferują polskie marki (np. Lancerto / Bytom) jest zauważalna. Bardzo miękkie, piękny kolor, wygodny krój, lecz dopasowany (mam masywne uda). Po prasowaniu na lewej stronie i następnie ich odwróceniu nie trzeba poprawiać.

Teraz żałuję, że nie wziąłem błękitnych jak był mój rozmiar jeszcze dostępny...

PS. nie polecam białych - miałem je i zwróciłem, bo o ile tkanina była równie przyjemna co w czerwonych, to prześwitywała jak sitko. Na d*pie i przodzie, gdzie mocno wybijają się kieszenie wygląda to okropnie, a ich zdjęcia w ogóle tego nie ukazują.

• Like 1
Opublikowano
45 minut temu, piotrassss napisał:

Polecam te wykonane ze 100% bawełny. W zasadzie wszystkie moje t-shirty to Intimissimi. 

Kiedyś przez pomyłkę zamówiłem z dodatkiem elastanu i szybko zwróciłem. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
21 minut temu, Loslau napisał:

Zastanawiam się na zakupem garnituru.

https://egarnitur.pl/garnitur-meski-granatowy-michael-kolekcja-jan-adamski

Kupić czy nie kupić?

A to już zależy od Ciebie, ale być może ten producent (Bonus MG) chce żebyś pomyślał, że kupujesz produkt, który tak naprawdę jest produktem innym niż myślisz, jak np w tym wypadku:

https://egarnitur.pl/pl/p/Poszetka-32x32cm/697

to nie to samo co:

https://www.rampleyandco.com/collections/men/products/the-death-of-major-peirson

Opublikowano
11 godzin temu, Loslau napisał:

Zastanawiam się na zakupem garnituru.

https://egarnitur.pl/garnitur-meski-granatowy-michael-kolekcja-jan-adamski

Kupić czy nie kupić?

Garnitury z najnowszej kolekcji zaprojektowanej przez Jana Adamskiego wydają się być naprawdę solidne. 1300 zł jak na garnitur z fajnego materiału (blend wełny i moheru od VBC), z ładnymi, szerokimi zamkniętymi klapami i co najważniejsze - możliwością zamiany spodni to całkiem rozsądne rozwiązane jeśli chodzi o rynek garniturów RTW. Oczywiście mówimy tu o klejonce. Niemniej możesz zamówić, przymierzyć i zobaczyć jak on leży, jakie ma ewentualne mankamenty, jak się będziesz czuł w tej tkaninie - jeśli wszystko będzie ok, zostawiasz. Jeśli coś nie będzie Ci pasowało - zanosisz go do krawca, który analizuje co i za ile można w nim poprawić. W przeciwnym razie odsyłasz i szukasz dalej. 

Opublikowano

@piotrassss ja mam ten t-shirt z pierwszego linka tylko w białym kolorze. Jak szukasz czegoś żeby założyć sobie pod sweter, golf itp. to powinieneś być zadowolony, materiał jest miły w dotyku, póki co po 2-3 praniach nie widzę żeby coś się z nim złego stało.

Jeżeli jednak szukasz po prostu t-shirt bo lubisz czasem w ciepły dzień pochodzić jedynie w t-shircie to już wg mnie średnio. Materiał mimo że miły to jednak cieniutki, poza tym jest też długi - rozmiar L który wręcz mnie opina, to jeśli chodzi o długość to muszę go wpuszczać w spodnie. Jakbym wziął XL żeby był luźniejszy to na długość byłby chyba za tyłek.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

@Aras hej, wzrost to 181 cm, klatka ok. 108 cm. Wg tabeli to powinienem już brać XL, ale szukałem czegoś pod golf i mogę powiedzieć, że koszulka jest dość obcisła, nie tylko w klatce, ale również w ramionach. Jest ona także bardziej elastyczna i sprawia wrażenie jakby miała być noszona bardziej "ciasno".

Porównałem przed chwilą tę koszulkę ze zwyczajną koszulką Fruit of the Loom również w rozmiarze L - Intimissimi jest węższa o 4 cm mierząc po szwie na dole koszulki i jednocześnie dłuższa o 3 cm. Pewnie powinienem wziąć lekką poprawkę na to, że t-shirt of FotL noszę już dłużej i pewnie się trochę rozciągnął, ale jeżeli już to nieznacznie i wciąż trzymałbym się tych liczb.

Opublikowano
17 minut temu, MattyBe napisał:

Hej. Poszukuję butów chukka, jednak mniej klasycznych. Wpadły mi w oko TAKIE, ale niestety brak dostępności. Może macie jakieś w miarę podobne alternatywy?

Te to bardziej takie licealne "osiołki", nie chukka.

Opublikowano

Dziękuje za podpowiedzi. Mój błąd odnośnie tych Timberlandów, nieprecyzyjnie się wyraziłem. Chodzi mi o buty trochę niższe niż klasyczne chukka, ale nie ścięte przed kostkę. Coś „w pół drogi”.