pablocito Napisano 18 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2021 Jak to? Taka kurtka bardzo się przydaje, gdy napotkasz na swojej drodze dżentelmenów mocno zainteresowanych Twoimi problemami masz wtedy +40 do zawadiackości i +60 do nieśmiertelności, co łącznie daje +100 do "no chodź, k***wa" Różnie może być. Czasem można usłyszeć (tak bywało za moich czasów): “wyskakuj K...z tego flejersa”. Jeżeli tę kwestię wygłaszało trzech łysych to już było -100 zamiast +100 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 18 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2021 7 minut temu, pablocito napisał: Różnie może być. Czasem można usłyszeć (tak bywało za moich czasów): “wyskakuj K...z tego flejersa”. Jeżeli tę kwestię wygłaszało trzech łysych to już było -100 zamiast +100 u mnie się mówiło "dawaj fleka i spie****". ciężko było odmówić niektórym ja wtedy nawet nie myślałem o tej kurtce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 18 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2021 W dniu 13.01.2021 o 17:37, Krzysiek_W napisał: Krótkie, ale za to 3 pytania. Spodobała mi się kurtka Alpha Industries jak na zdjeciu: Ad1 Ja jestem po 40 i j........................ jest to taki wiek, że nosze co chcę i kiedy chcę. Żadne kryzysy Ad2 Ja bym szukał dalej, choć nie jest taka bardzo zła. Ad3 Potwierdzić na militaria.pl są rzeczowi i bardzo szybcy. Są w stanie pomierzyć na żywca https://www.militaria.pl/alpha_industries/kurtka_alpha_industries_injector_iii_sage_green_143104_01_p104958.xml 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek4321 Napisano 19 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2021 Co sądzicie o takim garniturze flanelowym? https://vistula.pl/dopasowany-garnitur-z-welny-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 20 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2021 Jak przetłumaczyć na angielski ząbkowanie łączenia skór cholewki? Wysyłam zamówienie adelaidów do Vassa, które oni standardowo robią bez ząbkowania. Chodzi mi o wykończenia jak w moorach AS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 20 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2021 Z tego co wiem, "w środowisku" nazywa się to serrated leather edges albo leather serration. Myślę, że warto się dodatkowo podeprzeć zdjęciem, ale z doświadczeń z GMTO na pewno to wiesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 20 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2021 Dzięki, @Wodzu. Zdjęcie oczywiście załączę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek4321 Napisano 22 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2021 Przeniosłem do innego działu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 28 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2021 Koledzy, czy napis "genuine calf cocc" oznacza, że mamy do czynienia ze skórą krokodyla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 28 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2021 Nie, oznacza że z nią do czynienia nie mamy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 28 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2021 @eye_lip dzięki wielkie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 28 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2021 Koledzy, czy napis "genuine calf cocc" oznacza, że mamy do czynienia ze skórą krokodyla? Albo jest to cielak ze wzorem krokodyla tłoczonym, albo mamy do czynienia z literówką co daje nam bardzo ciekawy materiał na buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 28 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2021 Przez myśl mi przeszło, że to może jakieś połączenie, np. Od dołu cielak, od góry krokodyl. W każdym razie kwestia już wyjaśniona, dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 28 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2021 Jak wypadają podeszwy typu York, gumowe Dainite/Vibram i zwykłe skórzane podzelowane pod kątem izolowania od zimnego podłoża? Są duże różnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 28 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2021 Godzinę temu, ciasteczkowy napisał: Jak wypadają podeszwy typu York, gumowe Dainite/Vibram i zwykłe skórzane podzelowane pod kątem izolowania od zimnego podłoża? Są duże różnice? Są bardzo duże różnice. Skórzana izoluje fatalnie, cienka gumowa znośnie, gruba gumowa dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil8710 Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 Cześć Panowie, Szybkie pytanie - jak nazywa się ten rodzaj kołnierza jaki ma jegomość na zdjęciu? dodatkowo może polecacie konkretną markę/model białej gładkiej koszuli z takim kołnierzem? Szukam własnie czegoś takiego z wyższym kołnierzem. Dzięki, Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 To kołnierz button-down. Z połączenia tego kołnierza i tkaniny oxford powstaje koszula OCBD (Oxford Cloth Button-Down), bardzo popularna, w zasadzie można znaleźć to w ofercie każdej marki szyjącej koszule dla ludzi lubiących chodzić w koszulach. Ja mam takie koszule z Poszewki i od Osovskiego, obie lubię i polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 10 hours ago, Velahrn said: Są bardzo duże różnice. Skórzana izoluje fatalnie, cienka gumowa znośnie, gruba gumowa dobrze. Po czym poznać cienką gumową od grubej? Gruba to taka commando, cienka to "recessed studs" a'la Dainite? Czy to bardziej skomplikowana sprawa? I czy podeszwie York bliżej do skórzanej czy gumowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 Podeszwa york to w istocie podeszwa gumowa, tylko ma skórzaną wstawkę na śródstopiu naklejoną i przyszytą na gumę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 1 godzinę temu, Kamil8710 napisał: Cześć Panowie, Szybkie pytanie - jak nazywa się ten rodzaj kołnierza jaki ma jegomość na zdjęciu? dodatkowo może polecacie konkretną markę/model białej gładkiej koszuli z takim kołnierzem? Szukam własnie czegoś takiego z wyższym kołnierzem. Dzięki, Pozdrawiam. Wydaje mi się, że ta koszula to hidden button down, bo nie widzę guzików do których przypinany jest kołnierz, ale może być też tak, że skutecznie zasłania je marynarka, wtedy jak pisał @ciasteczkowy bedzie to zwykły button down. Jeśli jest to hbd, to poza stosunkowo nielicznymi wyjątkami, we wszystkich swoich koszulach stosuje je osovski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 8 godzin temu, ciasteczkowy napisał: Po czym poznać cienką gumową od grubej? Gruba to taka commando, cienka to "recessed studs" a'la Dainite? Czy to bardziej skomplikowana sprawa? Za cienką uważam np. standardową dainite albo vibram mini lug, tudzież aldenowy neo-cork. Gruba podeszwa jest mniej więcej dwa razy grubsza od dainite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 31 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2021 Czy taka skóra jak w butach poniżej, zachowuje się podobnie jak zwykła cielęca? Czy podobnie się łamie i pielęgacja nie jest utrudniona? https://www.peek-cloppenburg.pl/berwick/mezczyzni-buty-double-monk-strap-ze-skory-koniakowy-1245949_10/?reco_trackingtoken=productpage_Mobile|area3-productpage_Mobile|A|Shop-Default-Kampagnen|productpage-SameBrand|P2P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 31 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2021 Nie idź tą drogą, tandeta straszna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 31 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2021 Catawiki - czy ktoś mial przypadek że kupił coś i nie zapłacił? Wygrałem aukcje na nową rzecz o 70% taniej niż regularna cena, ale dopiero wieczorem przyglądając się jednemu elementowi okazało się że jest złożone (z oryginalnych części, ale z innego modelu) plus opakowanie jest też z innego (to mi akurat nie przeszkadza). Napisałem do catawiki że kwestionuje oryginalność, ale nie odpisali, tylko piszą że nie zapłaciłem na czas. W regulaminie jest że jak po 3 dniach nie zapłacę to moja umowa z kupującym wygasa, ale wciąż do catawiki mam zobowiązanie na 9% prowizji, czyli 75€. Co teraz, olać? Windykują go jakoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 2 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2021 Panowie, dwa pytania: 1) żona za dwa tygodnie broni doktorat - co by tu jej sprezentować? Zegarek kupowałem z okazji egzaminu specjalizacyjnego, a kolejne mamy zaplanowane na okrągłą rocznicę ślubu, która jest blisko, więc nie chcę zegarkowej kumulacji. Biżuteria raczej nie z tej okazji. Pióro - nie używa takich gadżetów, nie będzie to trafione. Smartwatch związany z pracą (robiący EKG i mierzący poziom tlenu we krwi) kupiłem pod choinkę. Jakieś wino z wyższej półki - cóż, z alkoholem zawsze jest tak, że będzie wyglądał na prezent dla mnie. Coś komuś godnego przychodzi do głowy? Myślałem jeszcze o jakimś sprzęcie do pracy, ale z wyższej półki, z tym, że wypasiony stetoskop sobie ostatnio sama kupiła, a innych lekarskich gadżetów nie kojarzę ( @Velahrn - może jakaś sugestia - okolice kardiologii nieinwazyjnej, wiem, że nie Twój rewir, ale może się orientujesz). Budżet tak w okolicach 2-3 tysiące złotych, więc czerwona Guiletta odpada 2) marynarka MTM w stylu powiedzmy włoskim (znaczy na miękko, bez podszewki, żeby się nosiła jak bluza) w Warszawie - do kogo pójść? Teoretycznie oczywiście znam adresy (praktycznie zamawiałem tylko koszule w kilku miejscach), mam prośbę o rekomendacje oparte na praktyce (własnej albo empirycznie weryfikowanych zamówieniach znajomych), za obiegowe opinie dziękuję (znam - wiem, że Zaremba ponoś wysługuje się studentami itd. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi