Krzysiek_W Napisano 13 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2021 Krótkie, ale za to 3 pytania. Spodobała mi się kurtka Alpha Industries jak na zdjeciu: 1. Czy noszenie jej po 40 to oznaka kryzysu wieku średniego i drugiej młodości? 2. Co o niej sądzicie? 3. Jeśli susu mam 46, to kurtka ta powinna być w rozmiarze S czy M? Nie znajduję dobrego kalkulatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 13 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2021 @Krzysiek_W 1. Może tak, może nie. Don't give a damn2. Ma coś w sobie, nie powiem ze jest bez gustu. Może nie w moim stylu, ale potrafię sobie ją wyobrazić w udanych zestawach.3. nie pomogę, nie mam doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub84 Napisano 13 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2021 27 minut temu, Krzysiek_W napisał: Krótkie, ale za to 3 pytania. Spodobała mi się kurtka Alpha Industries jak na zdjeciu: 1. Czy noszenie jej po 40 to oznaka kryzysu wieku średniego i drugiej młodości? 2. Co o niej sądzicie? 3. Jeśli susu mam 46, to kurtka ta powinna być w rozmiarze S czy M? Nie znajduję dobrego kalkulatora Jeszcze mi trochę brakuje do 40, ale przynajmniej wiem na co mam się przygotować 😂 Sam odpuściłbym ze wzgledu na te wszywki w stylu US Comando. Zbyt ostentacyjne. Bez nich kurtka byłaby spoko (zdaje się, ze sa podobne kurtki bez nich, coś chyba mi się kiedyś obiło, ale nie pamietam gdzie) chociaż duzo zależy od tego czy wygladalbys i czul się w niej swobodnie, czy ciagle myślał, ze jesteś „przebrany”. Jeśli to drugie to nie szedłbym ta droga... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 13 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2021 38 minutes ago, Krzysiek_W said: 1. Czy noszenie jej po 40 to oznaka kryzysu wieku średniego i drugiej młodości? Tak, jeśli służysz w U.S. Air Force lub przynajmniej choć trochę przypominasz Brada Pitta czy innego Toma Cruise'a. Nie, jeśli miałbyś wyglądać tak: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 13 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2021 Oczywiście, to kryzys wieku średniego, ale w łagodnej postaci. Widziałem dużo cięższe przypadki:(markbryan911) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 13 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2021 @Krzysiek_W, kryzys raczej. Ze mną obszedł się chyba łagodniej: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 13 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2021 2 godziny temu, Krzysiek_W napisał: Krótkie, ale za to 3 pytania. Spodobała mi się kurtka Alpha Industries jak na zdjeciu: 1. Czy noszenie jej po 40 to oznaka kryzysu wieku średniego i drugiej młodości? 2. Co o niej sądzicie? 3. Jeśli susu mam 46, to kurtka ta powinna być w rozmiarze S czy M? Nie znajduję dobrego kalkulatora 1. Tak, ale to nic złego, zresztą przykład płynie z góry. Taki Krzysztof Ibisz jest młodszy niż w latach '90. 2. Jest to spoko kurtka do stylu casual/miliary/workwear, na pewno nie ma nic wspólnego z klasyczną męską elegancją. 3. Najlepiej napisać do jakiegoś polskiego sklepu z militariami i poprosić o dokładne zmierzenie. większość amerykańskich marek na zawyżoną rozmiarówkę, więc instynktownie sugerowałbym rozmiar mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 13 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2021 [mention]lubo69 [/mention] to co przytoczyłeś to nie kryzys wieku średniego, tylko less is more par excellence. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 13 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2021 Dziękuję Panowie za pomoc. Przemyślałem i w sumie nie wiem ile bym jej używał, bo na spotkania z klientami nie bardzo, koncertów teraz nie ma, knajpy zamknięte, a do biedronki obok domu mogę założyć inna kurtkę.... Nawet @lubo69mnie nie przekonał swoją spódnicą na peronie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reset Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 Krótkie pytanie: gdzie kupujecie dobrej jakości bieliznę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 Zalando, CK ma dobrej jakości bokserki. Trzeba się liczyć z ceną 50 zł za parę - w promocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 Intimissimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paczuch Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 Intimissimi - polecam w 100%. Najlepiej z supimy jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 Czy swetry warto golić golarką mechaniczną, czy ona może jednak za bardzo pociąć wychodzące włókna i warto np. kupić taki grzebień? https://allegro.pl/oferta/grzebien-do-usuwania-zmechacen-i-klakow-ze-swetrow-6952476146 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 @JakubAnderwaldmam golarkę elektryczną, no name. Polecam, nic ponad to co miała mi nie ucięła:). Grzebienia nigdy nie używałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 @JakubAnderwald mam jedno i drugie, do delikatniejszych rzeczy używam grzebienia, do takich bardziej codziennych maszynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 Mechaniczną, polecam od siebie najprostsze modele Clatronica czy Sencora (takie po 2 dychy). Mają małą moc, są na paluszki i stosowane delikatnie i powoli świetnie czyszczą i nic nie uszkadzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 https://www.ceneo.pl/27319200 Ja natomiast radzę dorzucić kolejne 2 dyszki i kupić coś porządniejszego. Do tej pory zero problemów. Cała rodzina goli. Data zakupu 01.12.2015 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 Mam taką golarkę, ale zacząłem się zastanawiać, że te kłaczki na swetrach to są skręcone wychodzące włókna, więc lepiej byłoby je wyciągnąć takim grzebieniem. Przyszło mi na myśl, że może przycinanie ich taka maszynką spowoduje, że część włókien zostanie na powierzchni to za chwilę znowu zaczął wychodzić i się skręcać. Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub84 Napisano 15 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2021 Czy ktoś z Was mial jakieś doświadczenia z tymi butami: https://www.gentimilano.com/pl/? Zauważyłem ich sklep w Elektrociepłowni Powiśle (blisko Klasycznych Butów). Z oczywistych powodów byli zamknięci, wiec mogłem tylko obejrzeć przez szybę (jakiegoś większego wrażenia na mnie nie zrobiły, ale nie mialem ich na nogach, wiec nie chce wydawać kategorycznych opinii). Ceny ok 1 tys. zl. Wyglada na to, ze polska firma, która zamawia towar z Włoch i sprzedaje pod swoja nazwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumol76 Napisano 18 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2021 W dniu 13.01.2021 o 21:20, Krzysiek_W napisał: Dziękuję Panowie za pomoc. Przemyślałem i w sumie nie wiem ile bym jej używał, bo na spotkania z klientami nie bardzo, koncertów teraz nie ma, knajpy zamknięte, a do biedronki obok domu mogę założyć inna kurtkę.... Nawet @lubo69mnie nie przekonał swoją spódnicą na peronie Jak to? Taka kurtka bardzo się przydaje, gdy napotkasz na swojej drodze dżentelmenów mocno zainteresowanych Twoimi problemami masz wtedy +40 do zawadiackości i +60 do nieśmiertelności, co łącznie daje +100 do "no chodź, k***wa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 18 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2021 Jak to? Taka kurtka bardzo się przydaje, gdy napotkasz na swojej drodze dżentelmenów mocno zainteresowanych Twoimi problemami masz wtedy +40 do zawadiackości i +60 do nieśmiertelności, co łącznie daje +100 do "no chodź, k***wa" Różnie może być. Czasem można usłyszeć (tak bywało za moich czasów): “wyskakuj K...z tego flejersa”. Jeżeli tę kwestię wygłaszało trzech łysych to już było -100 zamiast +100 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 18 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2021 7 minut temu, pablocito napisał: Różnie może być. Czasem można usłyszeć (tak bywało za moich czasów): “wyskakuj K...z tego flejersa”. Jeżeli tę kwestię wygłaszało trzech łysych to już było -100 zamiast +100 u mnie się mówiło "dawaj fleka i spie****". ciężko było odmówić niektórym ja wtedy nawet nie myślałem o tej kurtce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 18 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2021 W dniu 13.01.2021 o 17:37, Krzysiek_W napisał: Krótkie, ale za to 3 pytania. Spodobała mi się kurtka Alpha Industries jak na zdjeciu: Ad1 Ja jestem po 40 i j........................ jest to taki wiek, że nosze co chcę i kiedy chcę. Żadne kryzysy Ad2 Ja bym szukał dalej, choć nie jest taka bardzo zła. Ad3 Potwierdzić na militaria.pl są rzeczowi i bardzo szybcy. Są w stanie pomierzyć na żywca https://www.militaria.pl/alpha_industries/kurtka_alpha_industries_injector_iii_sage_green_143104_01_p104958.xml 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek4321 Napisano 19 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2021 Co sądzicie o takim garniturze flanelowym? https://vistula.pl/dopasowany-garnitur-z-welny-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi