Ropóh Napisano 11 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2019 7 godzin temu, Zagiel napisał: @Pablito Nie zapominaj o Berwickach, które na tym forum często są proponowane w tym przedziale cenowym. @Ropóh Dzięki za linki. Problem w tym, że z tesmą jestem w "kontakcie" i nic ciekawego nie mają. U nich można coś trafić, ale raczej nie na oficjalny garnitur. Do tego często wizualnie ładne tkaniny mają dodane kilka procent lycry i to wszystko psuje. Co do tkanin kupowanych przez neta to zawsze jest nutka niepewności dlatego pytałem czy ktoś miał w rękach takową i może polecić. Za każdym razem kupować coś niepewnego to trochę średni pomysł, a niestety wszystkie polskie sklepy biorą z hurtowni tkaniny stockowe więc regularności nie ma i nie będzie. To może napisz do Romana Zaczkiewicza, przecież sprowadza on całe mnóstwo różnych tkanin, a i specjalistą jest od tego, więc wątpliwości z ostatniego punktu odpadną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 11 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2019 Jak wypadają boat shoes od Sperry Top Sider? Na długość stopy 26cm, brać rozmiar 40,5 czy 41,5 (nie ma pośredniego 41)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 11 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2019 Z mojego doświadczenia wynika, że sperry mają zawyżoną rozmiarówkę. W przypadku butów sebago noszę 46, a sperry 47. Nie wiem czy ostatnio coś się nie zmieniło, bo moje dane są sprzed 3 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 12 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2019 10 godzin temu, Cineos napisał: Jak wypadają boat shoes od Sperry Top Sider? Na długość stopy 26cm, brać rozmiar 40,5 czy 41,5 (nie ma pośredniego 41)? Co prawda nie mam tych butów, ale przymierzałem się (dosłownie) do kupna jakieś dwa lata temu i wnioski mam podobne do @nynu. Chyba lepiej wziąć większy rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 12 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2019 W temacie Boat Shoes Dockside od Sebago na stopę 28cm - 9UK będą dobre? Trudno mi znaleźć coś rzetelnego nt. rozmiarówki. Na stronach piszą tylko, że zaniżona i radzą brać o rozmiar większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 12 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2019 W temacie Boat Shoes Dockside od Sebago na stopę 28cm - 9UK będą dobre? Trudno mi znaleźć coś rzetelnego nt. rozmiarówki. Na stronach piszą tylko, że zaniżona i radzą brać o rozmiar większe. Ja mam stopę 27,6 cm, dość wąską ale z wysokim podbiciem. Mam UK 9 i są ok, ale na długość jest ok pół centymetra luzu. One w podbiciu są dość niskie. Jeżeli masz wysokie podbicie, to będą cisnąć. Ja buty na lato wolę luźniejsze. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artski Napisano 12 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2019 @Cineos , @nynu , Ja mam dwie pary Sperry boat shoes i moje odczucia są inne iż Nynu. Dla mnie idealnie trzymają rozmiar. Normalnie noszę 42 czyli 8 UK i tutaj zawsze biorę 42 i jest idealnie. Co prawda ja noszę na bosą stopę więc może dlatego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimmo Napisano 13 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2019 Tydzień temu byłem na ślubie i zwróciłem uwagę, że świadek miał na sobie jasnoniebieski garnitur w sporą kratę. Całokształt wyglądał znacznie lepiej od większości gości. Wiadomo- wieczór, uroczystość= ciemny garnitur, ale czy dużym nadużyciem był taki styl garnituru, jeśli całość prezentowała się nadzwyczaj dobrze i "z klasą"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 13 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2019 Zapewne mocno zwracał na siebie uwagę gości. Zatem tak. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 13 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2019 Chyba nie o to chodzi w stroju świadka, żeby przyciągał uwagę gości uroczystości... Niemal zawsze w takich sytuacjach próba wyróżnienia się kolorem i wzorem stroju jest dla mnie przejawem niedopasowania ubioru do okazji. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimmo Napisano 13 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2019 Właśnie byłem rozdarty, bo z jednej strony dobrze to wyglądało i nie było nachalne, ale z drugiej jednak wyróżniał się na tle jednolitych garniturów. Dzięki za rozwianie wątpliwości 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goodfella Napisano 14 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2019 Panowie, zgodnie z tematem krótkie pytanie: kurtka jeansowa+jeansy - łączyć czy nie łączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 14 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2019 Jak są w innych odcieniach to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 14 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2019 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkk Napisano 15 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2019 https://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0735382001.html Panowie, warte swojej ceny? Szukam loafersów ciemnobrązowych a w tych pieniądzach to jedyne dostępne buty w rozmiarze 41. Granatowych niestety już nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 15 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2019 @wkk link nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2019 Na zdjęciu wyglądają ładnie. Jednak butów z hm bym nie kupił. Zawsze, kiedy je oglądam na żywo, taniocha aż piszczy z głodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkk Napisano 15 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2019 @Manolete Chodzi o brązowe mokasyny premium z tego zdjęcia @mosze Chyba nic lepszego do 350 nie dostanę? Myślałem że chociaż te produkty premium są cokolwiek lepsze od taniej tandety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nebhe Napisano 15 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2019 poszukaj jakichś okazji na yoox, coś powinno się trafić w okoliach 100 dolarów, albo na herringshoes, ale tam pewnie trzeba będzie trochę dołożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pako Napisano 16 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2019 Kupiłem koszulę i lekko odczuwam, że jest ciasna w kołnierzyku. Czy przesunięcie guzika rozwiążę problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 18 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2019 Na pewno zmniejszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 23 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2019 Miał ktoś przyjemność widzieć albo posiada kamizelkę od kolegi Alberta? https://sklep.4gentleman.pl/pl/p/Stamford-Pinstripe-Blue-/179 Na zdjęciu, moim zdaniem wygląda bardzo ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianS Napisano 23 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2019 Za półtora tygodnia ślub, trzeba kupić odpowiednią muchę i spinki. Muchy są 3 różne, tylko aparat nie najlepszy, dlatego wrzucam tyle zdjęć. Spinki drewno + złoto, spodobały mi się bardzo, tylko nie jestem przekonany czy pasują do tego akurat zestawu czy nie lepiej klasyczne srebrne. Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 23 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2019 Spinki to na tyle mały i dyskretny detal, że nie widzę powodu, żeby nie móc sobie pozwolić na coś mniej ortodoksyjnego - zwłaszcza, że te wciąż mają proste, minimalistyczne wzornictwo. Muchy z kolei na zdjęciach wyglądają praktycznie identycznie, już prędzaj po opisie damy radę coś doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 23 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2019 Ja na Twoim miejscu poszukałbym muchy w innym kolorze, np. bordowym lub szarym, ewentualnie granatowa z jakimś wzorem. Gładka granatowa jest za mdła do tego garnituru. Spinki bym dobrał do koloru koperty zegarka i klamry paska. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi