Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
[mention=11481]n0claf[/mention] skóry garbowane chromem, oczywiście od wiadomego producenta, uchodzą na jedne z najlepszych. Są paski, portfele, buty itp. z chromexcelu. A mema w oryginale chyba znasz ??

Są osoby które są uczulone na chrom i np. najdroższe Aligatory które kupuję są w topowej wyprawie, która jest wolna od chromu.

Ps. Oczywiście garbowanie z dodatkiem chromu to jak najbardziej normalny sposób stosowany przez wiele renomowanych garbarnii - jest to po prostu typ wyprawy, nie najtańszy sposób jak sugeruje akapit o chińskich wynalazkach.

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Chromexcel to retan/combination, nie czysty chrom. Ponadto, AFAIK, chromowe mogą gorzej pracować (wchłaniać i oddawać) z wilgocią, ale to już nie z doświadczenia, a z opinii min. DW Frommera.

Opublikowano
15 godzin temu, eye_lip napisał:

Ps. Oczywiście garbowanie z dodatkiem chromu to jak najbardziej normalny sposób stosowany przez wiele renomowanych garbarnii - jest to po prostu typ wyprawy, nie najtańszy sposób jak sugeruje akapit o chińskich wynalazkach.

W akapicie o chińskich wynalazkach miałem na myśli coś innego niż samą cenę - bo nie twierdzę, że jest to najtańszy sposób. Po prostu nie ufam na tyle chińskim "manufakturom" z AliExpressu by kupić skórzany pasek u nich.

Opublikowano

Po prostu nie chcę kupić chińskiego paska garbowanego chromem. :) Pomiędzy jednym, a drugim stwierdzeniem powinien być przecinek/kropka. Nie mam nic przeciwko takim skórom z renomowanych garbarni. Bardzo przepraszam za niedoprecyzowanie. Rozumiem, że ten błąd uniemożliwia polecenie sprawdzonego sklepu/produktu.

Dziękuje Panowie za pomoc. ;)

Opublikowano

n0claf, nie denerwuj się, taki urok for że lubią czasem lekko zboczyć z tematu.
Sklepów z paskami w różnych przedziałach cenowych jest dużo. Dla jednego horido to już będzie drogo a inny uzna paski Kain Heritage za tanie. Nie określiłeś przedziału cenowego to trudno coś doradzić. Sam pewnie zamówiłbym pasek u któregoś z kolegów. Miałbym dokładnie taki jak chcę, z takiej skóry jak chcę...

Sent from my SM-A750FN using Tapatalk

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Kompletuję zestaw formalny - mam już garnitur SuitSupply Lazio. Do tego kupiłem koszulę białą Wólczanki z kołnierzem włoskim, ale ma za małe wyłogi - nie chowają się pod klapami marynarki. Czy możecie polecić markę koszul z większymi wyłogami?

Opublikowano

Któryś z szanownych użytkowników ma sneakersy Bexleya i podpowie jak wypadają rozmiarowo? 

Tabela rozmiarów wskazuje że 44 to JPN niecałe 27,5cm z kolei nad nią umieszczają "Bexley's shoe sizes and shapes are standardised, so you can choose your usual size".
Potrzebuję na stopę 28.1cm i teraz nie wiem czym się sugerować. 

00896007-inglewood_chataigne_patine_1.jpg

Opublikowano

Witajcie, zabieram się za zmianę swojego stylu. Mam do Was pytanie jak się zapatrujecie na połączenie sportowej granatowej marynarki do białego t-shirta z kołnierzykiem typu serek? Słyszałem, że łączenie t-shirta z marynarka to ogolnie gwałt na modzie :P A jak Wy uważacie?

Opublikowano

Panowie,

Po raz kolejny poszukuję spodni chino. Obecnie mam chinosy od CT. Trochę tracą kolor i są na nich widoczne przetarcia, szczególnie w okolicach kieszeni. Jaki inne firmy są warte uwagi? Miler, Benevento, Lancerto, a może coś innego?

Opublikowano
4 minuty temu, mosze napisał:

Camel Active, Hiltl, Massimo Dutti w cenach z Allegro. 

A gdyby ustawić wymienione przez Ciebie i mnie marki w kolejności, jeśli chodzi o jakość, to jak wyglądałby taki ranking?

Opublikowano

Wg mnie te wszystkie marki (dorzucę jeszcze Brax, Selected, Gant) oferują poziom na tyle dobry, że szybciej Ci się znudzą niż zniszczą w stopniu uniemożliwiającm przyzwoity wygląd. Miałem dwie pary MD i byłem zadowolony. Nie gniotły się jakoś szczególnie (ale ja prasuję spodnie rano przed każdym założeniem?) i były dobrze skrojone. 

Opublikowano
14 godzin temu, JakubAnderwald napisał:

A co sądzicie o szyciu ich w Benevento? Czy to już przesada pod kątem cena/jakość?

Mam chyba 6 par spodni zarówno chino jak i inne rodzaje. Największa zaleta to możliwość personalizacji, są raczej otwarci na wszystkie pomysły. Cena też jest przystępna w porównaniu do innych firm. Minusem jest długi okres oczekiwania (w przypadku MTM), ograniczony wybór materiałów. Moim zdaniem nie ma porównania z MD, cenowo tylko Hiszpanie się bronią na wyprzedażach ;) 

Opublikowano

Gdzie polecacie kupować koszule z długim rękawem? Żeby jakościowo były dobre, a i cena nie zabójcza. Spodobał mi się sklep Wółczanka, bo na promocjach ceny są bardzo przystępne, a i koszule są niezłej jakości. Macie do polecenia coś jeszcze?