Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. lubo69 Napisano 8 Listopad 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2018 Wszyscy takie okazje kojarzą jednoznacznie z garniturem, ale czarnym, świecącym i dwa rozmiary za dużym. W tym kontekście ciemnoszare wełniane spodnie i granatowy blezer we właściwym rozmiarze i z odpowiednim oprzyrządowaniem (ale raczej bez poszetki, bo to właśnie będzie dandy) będą IMO miłym zaskoczeniem, szczególnie na kierunkach humanistycznych i artystycznych. 3 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pg88 Napisano 9 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2018 Panowie, czy możecie polecić mi jakiś sklep z ubraniami o mniejszej rozmiarówce - chodzi mi przede wszystkim o koszule i spodnie? Mam z tym problem. Np. jeśli chodzi o koszule, to idealnie pasuje na mnie najmniejszy rozmiar u @4inHand ale chciałbym mieć nieco szersze pole manewru przy wyborze ubrań (takie Lancerto w moim rozmiarze robi tylko marynarki, a spodni czy koszuli już tam nie kupię...). Może są jakieś godne polecenia sklepy gdzie za w miarę rozsądne pieniądze jestem w stanie skompletować większą część garderoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n0claf Napisano 9 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2018 @timeforalesson @Giacomo de Taglia Szukaliście tych kaszmirowo-wełnianych czapek z HM o ile dobrze pamiętam? Coś takiego się pojawiło w ich sklepie internetowym: KLIK Edit: Same czapki też są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.Pawel Napisano 9 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2018 Różnica w składzie 10/100% kaszmir. Ja samą czapkę 100% zamówiłem, jak dotrze to dam znać jak się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 9 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2018 Ja od roku mam taką (podobną?) czapkę kaszmirową z H&M. Nie znam się ani na czapkach ani na kaszmirze, wiec nie wiem co napisać, niemniej jestem zadowolony. Sprawia dobre wrażenie. W tej cenie chyba ciężko coś porównywalnego znaleźć, a jak je przecenią (a przecenią na pewno) to nic tylko brać! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astaroth Napisano 9 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2018 Panowie można poszerzyć garnitur w klatce piersiowej i tali o 2 cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 9 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2018 To pewnie zależy od tego, jaki zapas materiału ma marynarka, chociaż ja słyszałem tylko o poszerzaniu w talii. Najlepiej udać się z marynarką do krawca, pokazać i zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n0claf Napisano 9 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2018 7 godzin temu, P.Pawel napisał: Różnica w składzie 10/100% kaszmir. Ja samą czapkę 100% zamówiłem, jak dotrze to dam znać jak się prezentuje. Zauważyłem później, że zestaw ma różnicę w składzie - niższa cena za zestaw musiała z czegoś wynikać. Pojedyncza czapka już ma 100%. 7 minut temu, timeforalesson napisał: Miał ktoś do czynienia z okularami Muscat? Jeśli tak, to proszę o opinię. Moja kobieta ma. Soczewki imo w porządku, ale same oprawki... Cóż, powiem tak - wolę moje Wayfarery. Nie trzeszczą przy składaniu i nie mam wrażenia tej "plastikowatości". W ten cenie można by się spodziewać już jakości RB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 9 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2018 8 minut temu, timeforalesson napisał: Miał ktoś do czynienia z okularami Muscat? Jeśli tak, to proszę o opinię. Moja dziewczyna ma i poleca. Są wykonane z twardego plastiku, dobrze leżą na nosie (choć to sprawa indywidualna). Użytkuje 2 lata. Żadnych przetarć, luzów też nie ma. Posiada ten model: https://muscat.pl/produkt/mendoza-havana-blue/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n0claf Napisano 10 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2018 Moja jest zadowolona, ale... to pewnie dlatego, że nie ma porównania np. z RB - kilka razy korzystała z moich i tyle. A RB to też nie jest przecież jakiś top... Te okulary nie są złe - soczewki, design, możliwość personalizacji w pewnym zakresie. Poza tym idziesz do showroomu, miła pani pokazuje okulary, zmienia soczewki, oprawki, na końcu zamawia okulary z dostawą do domu. Wszystko jest na miejscu, nie trzeba szukać danego modelu po kilku sklepach. Ale za 350-400 zł imo można wymagać więcej. Nie opuszczają mnie w przypadku tych okularów wspomnienia z tanimi okularami z marketu. 😨 Najbardziej irytują zawiasy (tak to się profesjonalnie nazywa?), które są po prostu fatalne wg mnie. Najlepiej przejść się do showroomu i zerknąć na konkretny model. Z tym, że w shoowromie zrobiły na mnie lepsze wrażenie niż później po zakupie. 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phoenix1989 Napisano 10 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2018 Panowie - orientujecie się czy Drake’s przecenia drukowane szale czy przez cały rok są full-price? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 12 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2018 53 minuty temu, MikołajLewan napisał: Witam. Poszukuje krawata na nadchodzące wesele przyjaciela. Mam już czarną marynarkę i białą koszulę. Zastanawiam się jaki kolor krawata wybrać do tego zestawu. Macie jakieś propozycje? Aktualnie znalazłem coś takiego - krawat czerwony . Jak myślicie czerwony krawat jest dobrą opcją? P.s Poszukuje czegoś taniego Paskudny poliestrowy śledź - nie brałbym nawet za darmo. Dowolny ciemny krawat powinien być dobry. Jeśli masz mały budżet, poszukaj na allegro jedwabnych krawatów z second handu, 8-9 cm szerokości, na przykład granatowych w dobry wzorek. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goodfella Napisano 12 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2018 Klasyczna, granatowa marynarka (jesień-zima, cena ok 800 zł) do zestawu koordynowanego - w jakich sklepach szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 12 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2018 W dniu 10.11.2018 o 10:25, Phoenix1989 napisał: Panowie - orientujecie się czy Drake’s przecenia drukowane szale czy przez cały rok są full-price? Na Allegro jest gość który wystawia kilka poszetek drakes, zaglądaj do niego o szale, ma je w dużo lepszej cenie niż w sklepach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phoenix1989 Napisano 13 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2018 3 hours ago, Krzysiek_W said: Na Allegro jest gość który wystawia kilka poszetek drakes, zaglądaj do niego o szale, ma je w dużo lepszej cenie niż w sklepach Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.Pawel Napisano 13 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2018 W dniu 9.11.2018 o 15:11, P.Pawel napisał: Różnica w składzie 10/100% kaszmir. Ja samą czapkę 100% zamówiłem, jak dotrze to dam znać jak się prezentuje. Czapka dotarła do mnie wczoraj. Jakościowo jest ok, krój też bez zarzutu. Na pewno nie jest płytka, nie jest to dokerka na czubek głowy której szukaliście stronę wcześniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 14 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2018 Ma ktoś z Was kamizelkę ze sklepu 4gentelman.pl, od Alberta Borowieckiego? Jakie są Wasze odczucia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 14 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2018 13 minut temu, flozbi napisał: Ma ktoś z Was kamizelkę ze sklepu 4gentelman.pl, od Alberta Borowieckiego? Jakie są Wasze odczucia? @alabuz w wątku CMDNS wstawiał ostatnio. Może coś jeszcze doda od siebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 14 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2018 6 godzin temu, flozbi napisał: Ma ktoś z Was kamizelkę ze sklepu 4gentelman.pl, od Alberta Borowieckiego? Jakie są Wasze odczucia? Co chciałbyś wiedzieć? Ja posiadam model Giorno i jestem zadowolony. Kamizelka jest dość mocno taliowana (mi osobiście pasuje), materiał bez zarzutów, ładne klapy. Jedyne co bym zmienił to guziki, moim zdaniem powinny być mniejsze i być może 5 sztuk zamiast 4. Ale to kwestia gustu. Za te pieniądze uważam, że warto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 15 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2018 Ktoś zna krawca który się podejmie przeszycia kołnierzyka w koszuli?Berg nie przyznaje się do produktów DaVinci a pacjentem jest ulubiona koszula szyta na miarę 10 lat temu. Koszula jest przedłużona więc można odjąć co nieco. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 16 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2018 https://sklep.klasycznebuty.pl/442,berwick-321-country-calf.html brak mojego rozmiaru, kolor na stronie to orzech, średni brąz. Na żywo wyglądają na jaśniejsze (zdjęcie poniżej). Zastanawiam się gdzie kupić, jak nie KB,...? https://macaronitomato.com/produkt/buty-berwick-321-k1-koniakowe/ - koniakowe będą za jasne http://brogs.pl/brogs-mens-store--buty-loake-wroclaw--loake--buty-goodyear-welted-wroclaw-kopia-kopia-kopia-2-kopia-kopia-kopia-kopia-kopia-kopia-2.html - czy to jest ten sam kolor co na KB?? Może w KB sklepie mieli inny kolor niż na stronie?? ewentualnie gdzie jeszcze szukać? Zdjęcia przymiarki w KB: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriogen Napisano 16 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2018 W dniu 9.11.2018 o 19:37, astaroth napisał: Panowie można poszerzyć garnitur w klatce piersiowej i tali o 2 cm ? Witam, Ja ostatnio poszerzałem marynarkę turin od Tomasza Milera w klatce pierśiowej o jakieś 2cm, naszczęscie szwalnia Milera zostawia zapasy materiału i nie było żadnego problemu u krawca, a integrencja jest nie zauważalna. To akurat chyba zasługa materiału Ps. tłumaczę sobie że to wcale nie jest wina dodatkowych porcji mięska na talerzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AngelStm Napisano 16 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2018 Witam, 2 godziny temu, Kriogen napisał: Witam, Ja ostatnio poszerzałem marynarkę turin od Tomasza Milera w klatce pierśiowej o jakieś 2cm, naszczęscie szwalnia Milera zostawia zapasy materiału i nie było żadnego problemu u krawca, a integrencja jest nie zauważalna. To akurat chyba zasługa materiału Ps. tłumaczę sobie że to wcale nie jest wina dodatkowych porcji mięska na talerzu Na jakich szwach poszerza się marynarkę? Trenuje na siłowni i zawsze mam problem z przyciasną marynarka w klatce o ten 1-2 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 16 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2018 1 godzinę temu, AngelStm napisał: Witam, Na jakich szwach poszerza się marynarkę? Trenuje na siłowni i zawsze mam problem z przyciasną marynarka w klatce o ten 1-2 cm. Jeżeli przedni panel jest za ciasny to nie ma możliwości poszerzenia.,Jeżeli marynarka jest zbyt ciasna z tyłu to najłatwiej jest poszerzyć centralnym szwem, a najbardziej fachowo wszystkimi, ale taka operacja jest bardziej czasochłonna gdyż wymaga wyprucia rękawów., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sigmund Napisano 17 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2018 @timeforalesson Charles Tyrwhitt classic fit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi