mosze Napisano 23 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2017 Panowie, proszę o zadawanie pytań stylistycznych w poradni: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3694-forumowa-poradnia-stylistyczna/?page=240 (posty przerzucone), tutaj tylko krótkie pytania nie powodujące dłuższych dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leppard Napisano 23 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2017 Witam! Czy ktoś z Was jest użytkownikiem spodni typu slim fit pochodzących z Mango (garniturowe lub chino)? Czy mógłby prosić o podanie wymiarów szerokości nogawek mierzonych na płasko (udo, kolano, koniec nogawki) - wiem, że te wymiary mogą być różne w zależności od modelu/kolekcji ale zawsze jakiś obraz by się zarysował. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meander Napisano 24 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2017 Dnia 23.01.2017 o 14:22, Leppard napisał: Witam! Czy ktoś z Was jest użytkownikiem spodni typu slim fit pochodzących z Mango (garniturowe lub chino)? Czy mógłby prosić o podanie wymiarów szerokości nogawek mierzonych na płasko (udo, kolano, koniec nogawki) - wiem, że te wymiary mogą być różne w zależności od modelu/kolekcji ale zawsze jakiś obraz by się zarysował. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Te wymiary są tak zróżnicowane, że mierzenie czegokolwiek poza wybranym przez Ciebie modelem, praktycznie mija się z celem. Rozmiarówka mocno się różni nie tylko w obrębie oferty, slim, regular, comfort to jedna strona medalu. Slim slimowi też potrafi być nierówny. Mogę Ci jedynie napisać, że slim są wąskie, szczególnie w łydce (przynajmniej dla mnie, a nie mam sylwetki sportowca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IG_R Napisano 24 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2017 Witam Szukam kamizelki pod granatowy garnitur na własny ślub, najlepiej szara kratka pow. Czy ktoś ma jakieś pomysły gdzie szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 24 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2017 18 minut temu, IG_R napisał: Witam Szukam kamizelki pod granatowy garnitur na własny ślub, najlepiej szara kratka pow. Czy ktoś ma jakieś pomysły gdzie szukać? Poszetka.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 24 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2017 Ctshirts.com - normalne ceny. Przy rejestracji w paypal zwrot kosztów zwrotu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leppard Napisano 24 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2017 6 godzin temu, Meander napisał: Te wymiary są tak zróżnicowane, że mierzenie czegokolwiek poza wybranym przez Ciebie modelem, praktycznie mija się z celem. Rozmiarówka mocno się różni nie tylko w obrębie oferty, slim, regular, comfort to jedna strona medalu. Slim slimowi też potrafi być nierówny. Mogę Ci jedynie napisać, że slim są wąskie, szczególnie w łydce (przynajmniej dla mnie, a nie mam sylwetki sportowca). Dzięki za odpowiedź, ja mam rozbudowane nogi wiec slimy odpadają w większości ofert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malinowski Napisano 25 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2017 To plastron czy wyciągnięty fular? Co sądzicie o takiej stylizacji, zbyt duża ekstrawagancja, czy w granicach normy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 25 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2017 Fular, plastron ma konstrukcję przy szyi podobną do krawata. W wakacyjnym kurorcie, jak ktoś lubi nosić apaszki, a zgodne z trendem mu się znudziły - czemu nie (jak ktoś oczywiście jest fanem tego dodatku). Zacznijmy od tego, że u nas fular to spora ekstrawagancja, więc reszta jest tylko pochodną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marzarz1 Napisano 25 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2017 Panowie, takie krótkie pytanko. Czy jest możliwość usunięcia zaszewek na plecach koszuli? Kupiłem kilka koszul u Milera, są świetnie dopasowane ale trochę przyciasne w biodrach :/ Koszula nie schodzi się do końca na samym dole, poniżej najniższego guzika . Oczywiście noszę ją w spodniach i tego nie widać ale nie jestem pewien czy tak to powinno wyglądać. Dlatego zastanawiam się czy ewentualne usunięcie zaszewek nie poprawiłaby sytuacji. Z góry dzięki za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 25 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2017 Powinno być możliwe, trzeba spróbować i zobaczyć, czy nie zostaną ślady (w razie czego się odtworzy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 26 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2017 Nie wydaje mi się, żeby usunięcie zaszewek z pleców miało spowodować poszerzenie koszuli w biodrach. Tak swoją drogą, nie mam koszuli, w której listwa guzikowa by mi się na samym dole schodziła. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 26 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2017 Zaszewki przecież masz na poziomie talii, a nie bioder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erkas Napisano 26 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2017 Dzień dobry, po kilku dniach spędzonych na wertowaniu forum , uznalem, że czas na pierwsze pytanie :). Czy marynarki na 3 guziki to w obecnych czasach zupelny przeżytek ? Jakoś nie widuję ich w stylizacjach prezentowanych przez szanownych Kolegów. Pozdrawiam Edit: Być może to pytanie należalo zadać w innym dziale. Jeśli tak , to z góry przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 26 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2017 Nie, marynarki na 3 lub 2.5 guzika to klasyka, i potrafią być dopasowane i dobrze wyglądać, ale mało jest u nas RTW tego typu z ładnymi proporcjami. Prędzej znajdziesz takie modele u włoskich producentów. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erkas Napisano 26 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2017 Dziękuję za odpowiedź. Nie ukrywam, że bardzo mnie ucieszyła. Z dawnych, dobrych czasów , zostały mi dwie , właśnie włoskie , marynarki (kupione kiedyś w RC). Myślę, że po małych poprawkach krawieckich będą się nadawać na dzisiejsze czasy bo jakość wełny jest zacna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 26 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2017 Panowie,kupiłem okazyjnie buty firmy Dinkelacker na kopycie Luzern. Po założeniu przyszwa wygląda jak na załączonym zdjęciu.Pytanie- czy takie rozwarcie jest akceptowalne,ujdzie to to jakoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 26 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2017 "Ło Boże'! Skoro pytasz, to pewnie już czujesz że nie jest 'dobrze'... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 27 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2017 @bulyt50 jakbyś je teraz okazyjnie komuś sprzedał, to będzie klasyczne win-win 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 27 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2017 Dziękuję Wam za porady koledzy.Buty są nowe i tylko przymierzane,chyba trzeba szukać kupca na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 27 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2017 Mocno wybiegam naprzód (do okresu letniego), ale już zaczynam wstępnie się zastanawiać. Pewnie odejdę od stylizacji opartych na głównie na wełnie (bo może okazać się zbyt ciepła), ale zatem, co w zamian? 1. Spodnie: len czy bawełna? Czy jakieś mieszanki? 2. Marynarki. Analogicznie, z dodatkami jedwabiu, wełny, etc? Nie użytkowałem dotychczas lnianych rzeczy, a pewne moje obawy budzą kwestie: gniotliwości materiału czy formalności tegoż (choć to raczej mam tendencję lekceważyć ). Kolorystycznie także widziałbym coś bardziej żywego, ot spodnie białe, kremowe/beżowe (ale jasne), może jasno-niebieskie, a marynarki (wręcz sportowe?) w mniej stonowanych kolorach. Do zaakceptowania w sytuacjach biznesowych i jakimśtam stopniu oficjalności, czy jednak trąci zbytnim casualem mimo wszystko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 28 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2017 Moim zdaniem len jest mocno przereklamowany. Do codziennego noszenia letnia wełna jest znacznie lepsza - nie wymaga tak częstego prasowania, a wieczorem i tak wygląda lepiej niż świeżo wyprasowany len. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 28 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2017 Ja osobiście bardzo lubię len, polecam do noszenia latem. Do gniecenia trzeba się przyzwyczaić, może komuś przeszkadzać albo nie. Jeżeli chodzi o spodnie, polecam mieszanki lnu z bawełną - będą się trochę mniej gniotły i lepiej trzymały kant. Przy jasnych spodniach len i len z bawełną mają taką zaletę, że można je bez problemu prać, a np. białe spodnie szybko się brudzą. Z wełną jest nieco większy problem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 28 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2017 @BrotherM Wełna wełnie nierówna. Mamy gęsto tkane wełny z dodatkiem kaszmiru, które sprawdzają się w zimę i mamy np. fresco lub inne luźno tkane wełny typu tropic. Równie ważna jest konstrukcja marynarki tj. bez podszewki na plecach i w rękawach. Nie musisz zatem rezygnować w 100% z wełny. Co do lnu - mi w ogóle nie przeszkadza jego gniotliwość. Lniane koszule są niezastąpione na lato, zarówno takie z Tesco jak i Suitsupply. Co ciekawe, moja jednak koszula SuSu z tkalni Canclini jest często mylona z bawełnianą, ale to miły wyjątek. Spodnie też mogą być lniane. Polecam zwłaszcza grubszy len, który lepiej się układa na ciele, a zachowuje swoje właściwości. Zbyt cienki wygląda jak obrus tu masz przykład moich spodni lnianych z wysokim stanem Bawełna chłonie wilgoć w innym stopniu niż len i jeżeli nie jest to np. seesucker to raczej odradzam. Klei się do ciała, tym bardziej kiedy krój jest typu slim. Chyba, że w jakichś mieszkankach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 28 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2017 Na garderobę na lato to teraz już jest najwłaściwsza chwila. Zastanawiam się czy zdążę bo chciałem machnąć 3 nowe garnitury a dopiero pierwszy skrojony. Wyrosłem już niestety z dotychczasowych...😂 Lnu to trzeba być mocnym fanem. Zanim założysz to już trzeba prasować, z kantem spodni jest problem, spodnie trzeba często prać albo mega prasować. Jeżeli już spodnie to mieszanka z bawełną ale.... NIE MA jednak nic lepszego niż wełna, tylko wełna i jeszcze raz wełna. Jak szyjesz to krawiec ci doradzi, Susu też ma odpowiednie letnie. Ostatecznie marynarka może być ale im grubszy len tym mniej sie gniecie. Ja jednak już chyba wszystkie wyrzuciłem które miałem. Teraz są lekkie wełny 220g która jak się pogniecie to sama dochodzi do siebie, wystarczy jej nie zamęczać codziennie i czasami do łazienki powiesić wykąpać się z nią zamiast z żoną ;). Moim zdaniem szkoda zawracać sobie lnem Koszule lnane to także trudny kawałek chleba. Najlepsze są w mieszance z bawełną, nabierają miekkości, przy dopasowaniu len się nie sprawdza- drażni skórę która moim zdaniem wydziela więcej potu. Ja w największe upały zakładam koszulę i kamizelkę - jak mogę. Jak nie to w pracy jest klimatyzacja to można normalnie chodzić w marynarce, do samochodu zdejmuje i nie ma problemu Najwspanialszy jest seersucker, tylko trzeba mieć moc żeby go udźwignąć w naszym kraju. Przewiewny, elastyczny, lekki, nie czuje się go na ciele 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi