Koval Napisano 19 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2015 Czytać?! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 20 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2015 Panowie, w czwartek planuję kupić ok. 4 koszul w stacjonarnym sklepie Charles Tyrwhitt w UK. Czy są jakieś dodatkowe zniżki typu promocyjne kody/karty stałego klienta itp oprócz tych dostępnych na stronie internetowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 20 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2015 Jeżeli zgodzisz się na przesyłanie przez nich reklam, to wysyłają pocztą swoje katalogi, w których na końcu jest zawsze jakiś kod zniżkowy (na ogół na tę samą promocję, którą wysyłają mailem) - można go użyć zarówno kupując przez internet jak i stacjonarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 20 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2015 Dziękuję za odpowiedź, tak więc czy któryś z kolegów może mi użyczyć swój kod zniżkowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 20 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2015 Poszukaj sobie https://www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=promo+code+ct 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 20 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2015 O proszę jakie magiczne rzeczy w internetach Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Axel1964 Napisano 21 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2015 Mam pytanie. Gdzie kupię tego typu spodnie - na sezon letni: 1. Kolor szary, taki melanż - najlepiej z wełny, ale nie typowo garniturowe, ale też nie chinosy 2. Kolor ciemny granat - bawełna. Vistula, MD? Zależy mi na tym by były to spodnie letnie, szczególnie te pierwsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olin Napisano 21 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2015 Pytanie, nad którym zacząłem się dziś zastanawiać. Skoro zamsz jest skórą pozbawioną części licowej (za Wikipedią, to mało profesjonalne, wiem), to czym tak naprawdę różni się od dwoiny? Czy dobrze rozumiem, że w skórze można oddzielić warstwę licową od dwoiny i z tej warstwy licowej tworzy się zamsz nadając mu charakterystyczną strukturę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 21 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2015 Chciałbym dać kolejną szansę butom typu tassel loafer. Z żadnymi jak dotąd się nie polubiliśmy, a lato się zbliża wielkimi krokami . Bardzo podobają mi się Cheaney'e, ale cena w połączeniu z ich dziwną rozmiarówką zniechęcają do traktowania ich jako przedmiot eksperymentu. http://www.cheaney.co.uk/country-leisure/412/hubert-green-suede-mahogany-tassel-loafers-by-cheaney Polecilibyście coś podobnie ładnego bardziej true to size, albo po prostu tańszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 21 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2015 Pytanie, nad którym zacząłem się dziś zastanawiać. Skoro zamsz jest skórą pozbawioną części licowej (za Wikipedią, to mało profesjonalne, wiem), to czym tak naprawdę różni się od dwoiny? Czy dobrze rozumiem, że w skórze można oddzielić warstwę licową od dwoiny i z tej warstwy licowej tworzy się zamsz nadając mu charakterystyczną strukturę? Zamsz to tak naprawdę skóra licowa wywrócona na drugą stronę. Dwoina to skóra cięta wzdłuż na dwie (lub więcej) warstw. Np. pan Jamroziński z tego samego kawałka skóry może zrobić rękawiczki licowe albo zamszowe - jak klient sobie zażyczy, która strona ma być na wierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olin Napisano 21 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2015 Rozumiem, dziękuje za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 22 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2015 Starałem się inaczej sformułować pytanie niż jakich butów używacie do chodzenia na mieście, ale mi nie wyszło Chodzi mi o wielogodzinne, wielokilometrowe miejskie wyprawy w czasie wakacji jesienią/wiosną. Mam trekkingowe sandały ECCO, które poza tym, że wyglądają koszmarnie pełnią swoją rolę znakomicie, ale nie zawsze mogę je założyć. Czasem jest zbyt zimno, czasem zwyczajnie to "nie wypada". Chciałbym coś co zapewni mi podobny komfort, a jednocześnie będzie wyglądało nieco bardziej formalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 22 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2015 Ja używam butów żeglarskich (boat shoes) - ogólnie, na wycieczki, nie tylko po mieście. Jednak podeszwa powinna być odpowiednio twarda - mam takie z podeszwą z pianki, są niewiarygodnie miękkie i lekkie, ale nadają się wyłącznie na jacht - czuć każdy kamień i łatwo sobie skręcić nogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 22 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2015 Ja zawsze byłem wierny różnym formom loafersów z niezbyt sztywnej skóry - żeby uniknąć sztywnej pięty i twardego noska. W takich butach wychodziłem z pokoju hotelowego wczesnym rankiem i wracałem późnym wieczorem bez zmęczonych stóp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 22 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2015 Poza butami żeglarskimi używam też trampek np. Converse, choć nie mają one amortyzowanej podeszwy w żaden sposób. Można też zwrócić uwagę na buty Timberland (jeżeli dopuszczasz fasony bardziej sportowe/modowe niż klasyczne), one z kolei mają amortyzację pod piętą (przynajmniej modele które posiadam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 22 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2015 Rzeczywiście już kiedyś było o boat shoes. Muszę je przetestować na dłuższej wycieczce. Po prostu chcę uniknąć takiego wynalazku : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 22 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2015 Z moich doświadczeń wynika, że trampki to fatalne rozwiązanie z uwagi na cienką podeszwę. Spody stóp szybko odbijają się, a każdy kamyk jest odczuwalny. Być może lepiej sprawdzają się na nieutwardzonych nawierzchniach (choć z uwagi na nierówności wątpię). Ja również polecam boat shoes, albo driving moc's z miękkiej skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 22 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2015 Z driving moc's mam taki problem, że skóra na przedniej części podeszwy dość szybko się niszczy, bo najczęściej nie jest zabezpieczona. Może podeszwa jak poniżej zaradzi na taki problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 22 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2015 Uważam, że trudno jest w tym wypadku schlebić słynnej maksymie o sytym wilku i całej owcy. W mojej opinii wszelkie buty żeglarskie czy loafersy są ultra- wygodne, ale w pewnym momencie nie wystarczają. Jeśli mowa o wycieczkach i turystycznych podbojach, to IMO tego typu buty się nie sprawdzą. Nawet dopasowane często mają nieco "luzu" i przy dłuższej wędrówce noga się obetrze. Trampkowa podeszwa również da się we znaki. Ja bym na potrzeby wygody i zdrowia odpuścił nieco eleganckiego tonu i przywdział coś dedykowanego pieszym wędrówkom. Można znaleźć buty turystyczne mono-kolorystyczne, które potrafią "udawać" co nieco elegancji pozdrawiam! P.S. Oczywiście wszystko zależy od zakresu i pojemności terminu "długie miejskie wycieczki". Ja postarałem się myśl rozszerzyć o te "podmiejskie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 22 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2015 Odświeżam właśnie garderobę po zimie i trochę się zdziwiłem - na wysokości kroku w spodniach z miękkiej wełnianej flaneli znalazłem kilkanaście dziurek. Nie mam bladego pojęcia skąd się wzięły - obstawiam albo mole albo popiół od fajek (często brałem te spodnie na szkolenia i sami rozumiecie ) Da się je jeszcze uratować ? Przepraszam za kiepskie zdjęcie, ale nijak nie mogłem z bliska uchwycić ostrości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 22 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2015 Na mój rozum to bez problemu uratujesz w następujący sposób:cerowanie artystyczne + wzmocnienie od środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 22 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2015 wyglada na mole - sprawdziłbym na Twoim miejscu szafę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 22 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2015 IMO mole - psie syny teraz właśnie się wylęgają (czyli żerowały od miesiąca). Ja cała swoją szafę obwiesiłem lawendą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Dzięki za sugestie. Niby nic mi w szafie nie lata, w każdym razie mam gdzieś zachomikowane krążki "cedrowe" - ponoć skurczybyki nie lubią tego zapachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Podobno "kto pyta nie błądzi" Jakie są różnice w modelach Barbour'a względem siebie? -eskdale -liddesdale -chip lifestyle quilt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi