Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tym razem nie do rymu.
Na jakim wieszaku wskazane jest przechowywać delikatną, „swetrową” marynarkę bez konstrukcji, typu Boglioli K Jacket czy Tombolini Zero Gravity: koszulowym, garniturowym czy takim pomiędzy, o grubości ok. 2 cm?

Opublikowano
14 godzin temu, lubo69 napisał:

Ja tym razem nie do rymu.
Na jakim wieszaku wskazane jest przechowywać delikatną, „swetrową” marynarkę bez konstrukcji, typu Boglioli K Jacket czy Tombolini Zero Gravity: koszulowym, garniturowym czy takim pomiędzy, o grubości ok. 2 cm?

Ja trzymam na wieszaku garniturowym, przy czym są bardzo szerokie (raczej na płaszcze i do tego zajmują masę miejsca) i normalne, chyba właśnie 2 cm, tylko na końcach się nieco poszerzają.

• Oceniam pozytywnie 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
22 minuty temu, me.spoke napisał:

Kto Waszym zdaniem robi dobre Chelsea Boots w cenie do 1200 zł? Myślałem o Yanko/Patine ale zastanawiam się czy nie ma alternatyw w tym przedziale cenowym. 

Przecenione RM Williams. Jeżeli mogą być bardzo casualowe, to za 5-6 stówek Blundstone.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
3 godziny temu, me.spoke napisał:

Kto Waszym zdaniem robi dobre Chelsea Boots w cenie do 1200 zł? Myślałem o Yanko/Patine ale zastanawiam się czy nie ma alternatyw w tym przedziale cenowym. 

Do propozycji @Zajac Poziomkadodam jeszcze - przecenione Trickersy (w firmowym outlecie zdarzają się za 220 GBP).

Opublikowano

szukam dobrego szewca który "zszyje" mi Meerminy z Cordovanu, w Warszawie

Kupione w 2017, założone 2x, w jednym i drugim bucie podobna historia, z racji że buty nietanie a z meerminem nie chce mieć nic do czynienia ( 5 par, w każej "coś")

szukam dobrego szewca który wezmie odpowiedzialność za to czego się podejmie

unnamed (1).jpg

Opublikowano

jakie myszy ?

oba buty puscilo szycie w tym samym miejscu chwile po tym jak je odebralem, potem lezaly w szafie i kartonach bo mieszkalem w Azji. Wiec przegapiłem wszelkie gwarancje/rekojmie ect

teraz chce ten but naprawić ale wg mnie slabej jakosci nici sprawiaja ze trzeba go calego przeszyc

Opublikowano

O w jednym na Chmielnej byłem, a drugiego musiałem przegapić jutro się przejdę i sprawdzę. 

Nie ma problemu jak znajdę odpowiedniego specjalistę to zrobię zdjęcia przed, w trakcie i po renowacji.

Opublikowano

Panowie, czy ktoś z Was trafił kiedyś na jakąś sensowną marynarkę w wersji dla wysokich (odpowiednik np. 98 SuSu) w Krakowskim Tkmaxxie? Pojawiają się tam takie rozmiary, czy to raczej rzadkość?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Ups, nie zauważyłem, że jest dedykowany wątek dla TKmaxxa, proszę o wybaczenie, ;)

Opublikowano

Na ten temat toczy się odwieczny spór dwóch szkół filozoficznych. Ortodoksi stoją na stanowisku ze to niedopuszczalne a kto tak czyni okrywa się hańbą. Pragmatycy oponują argumentując swoją pozycje tym że krawat zasłania plisę więc sam rodzaj plisy nie ma znaczenia.

• Like 3
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

[mention]Sagittarius [/mention] To niedopuszczalne! Już stare źródła pisane z terytoriów dawnej II Rzeczypospolitej przytaczają ludowe porzekadło:

Żył raz dżentelmen nad Cisą
Z krawatem i krytą plisą
Lecz swą zuchwałość modową
Przypłacił haniebnie głową
I krwi swej pełną misą

• Like 9