Zajac Poziomka Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2021 @Kyle nie jestem pewien gdzie kupić przez internet, ale może da się znaleźć w google https://ipm-jsc.com/catalog/cobalt-net-collection/?filter-material=none&author=none&category=46 A jeżeli nie porcelana to może torebka np. Mulberry? 2 Cytuj
Koval Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2021 @Kyle, a może (skoro dobry stetoskop już ma) to zamówiłbyś jej do niego spersonalizowane etui u któregoś z naszych forumowych 'skórorobów'? 2 Cytuj
gdynianin Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2021 @Kyle jeśli żona lubi włoski styl (szczególnie renesans) to może coś od Seletti? https://fabrykaform.pl/seletti-organizer-biurkowy-desktructure https://fabrykaform.pl/seletti-szklanki-w-zestawie-palace-torre-6-szt https://www.google.com/search?q=seletti+palazzo&client=ms-android-xiaomi-rev1&prmd=simvn&sxsrf=ALeKk01edL7CwZQvtTkHYtpxPYXYEfMK7w:1612374692989&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwit3sfmo87uAhUCHHcKHardBwEQ_AUoAnoECAIQAg&biw=393&bih=721 2 Cytuj
Mamrot Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2021 8 godzin temu, Kyle napisał: Z Hermesa biorą pod uwagę jeszcze: https://www.hermes.com/pl/en/product/tile-weave-muffler-H259069Sv04/ Skoro bierzesz pod uwagę szalik, to zaproponuję wyroby koleżanki z forum, do tego pasujący futerał na stetoskop, przykład z jej strony: 2 Cytuj
Kyle Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2021 Panowie, dzięki. Fajnie, że była jakaś dyskusja, bo ostatnio niemrawo na forum. Mam jakieś rozeznanie w opcjach. Odpada etui na stetoskop, bo jest firmowe w komplecie, drugie nie ma sensu. Cottongrass - musiałbym specjalnie zamawiać, na stronie stoi miesiąc albo dwa oczekiwania. Mulberry - ciekawy kierunek, przeglądam. Porcelanę też rozważam, przeglądam co ma Ćmielów. Cytuj
dziko Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2021 7 godzin temu, Kyle napisał: Porcelanę też rozważam, przeglądam co ma Ćmielów. W Warszawie możesz zobaczyć na żywo i zamówić (też co nieco dostępne od ręki) świetną porcelanę Tettau czy Vista Alegre. Cenowo różnie, poziom plus-minus Rosenthala, acz są i modele podchodzące pod Hermesa. Cytuj
Mamrot Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2021 Z porcelany na poziomie Rosenthala jest dostępny w sklepach: Villeroy & Boch Wedgwood tu można do ich najbardziej rozpoznawalnego produktu, czyli niebieskiej kamionki z jaspisem dobrać vintagową biżuterię czy spinki do mankietów. Cytuj
pablocito Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2021 [mention]Kyle [/mention] właśnie pokazałem Twój post mojej żonie i zrobiła wieeeeelkie oczy: „a dlaczego niby nie biżuteria?! Że jak to nie ta okazja? Przecież dziewczyna, jak dostanie coś ładnego w takim dniu, to będzie to z radością nosić jako pamiątkę, a nie jakiś talerzyk czy kolejna szmata. Nie ta okazja na biżuterię?! Co za absurd!” Tak że ten... 3 Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2021 13 minut temu, pablocito napisał: [mention]Kyle [/mention] właśnie pokazałem Twój post mojej żonie i zrobiła wieeeeelkie oczy: „a dlaczego niby nie biżuteria?! Że jak to nie ta okazja? Przecież dziewczyna, jak dostanie coś ładnego w takim dniu, to będzie to z radością nosić jako pamiątkę, a nie jakiś talerzyk czy kolejna szmata. Nie ta okazja na biżuterię?! Co za absurd!” Tak że ten... co żona to inny problem życiowy 3 Cytuj
Kyle Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2021 @pablocito zdrada, wpuściłeś tu żonę. W rewanżu dowie się, ile kosztowały wszystkie Twoje buty Serio, nie widzę biżuterii damskiej z okazji osiągnięcia naukowego. Pierścionek, kolczyki, naszyjnik? - nie bardzo. Jeśli już, to dopuściłbym broszkę, i najlepiej jakąś nawiązującą tematycznie, ale żona nie nosi takowych. Nie neguję, że lubi świecidełka, i pewnie by się nawet ucieszyła, ale mi to pasuje jako prezent z okazji ściśle osobistych 2 1 Cytuj
pablocito Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2021 @pablocito zdrada, wpuściłeś tu żonę. W rewanżu dowie się, ile kosztowały wszystkie Twoje buty Serio, nie widzę biżuterii damskiej z okazji osiągnięcia naukowego. Pierścionek, kolczyki, naszyjnik? - nie bardzo. Jeśli już, to dopuściłbym broszkę, i najlepiej jakąś nawiązującą tematycznie, ale żona nie nosi takowych. Nie neguję, że lubi świecidełka, i pewnie by się nawet ucieszyła, ale mi to pasuje jako prezent z okazji ściśle osobistychNo i co gorsze pewnie dowie się w końcu ile ich na prawdę mam.Pierścionek, kolczyki - jeśli nosi, to czemu nie bardzo? A szalik, czy porcelana nawiązują tematycznie? Myślę, że obrona doktoratu to dla niej osobiste osiągniecie i skoro, jak twierdzisz pewnie by się ucieszyła, to czemu nie? Ja bym pewnie pomyślał od tej strony:Nie co by było dobre z okazji obrony doktoratu, tylko co by jej sprawiło największą radość i czego by najchętniej używała/nosiła. I pamiętajmy: “Diamonds are a girl’s best friend” 2 Cytuj
Kyle Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2021 Ech, to forumowe przekonanie, że wiem lepiej i później ktoś, kto chciał założyć na ślub prawilny smoking, zostaje z uniwersalnym granatowym garniturem, którego i tak nie założy, bo nie licząc ślubu zawsze chodzi w bluzie z kapturem... Ale natchnąłeś mnie, właśnie sprawdzam, że pewien pomysł jest możliwy do realizacji, bo mam 10 dni 1 Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2021 Godzinę temu, Kyle napisał: Ech, to forumowe przekonanie, że wiem lepiej i później ktoś, kto chciał założyć na ślub prawilny smoking, zostaje z uniwersalnym granatowym garniturem, którego i tak nie założy, bo nie licząc ślubu zawsze chodzi w bluzie z kapturem... Ale natchnąłeś mnie, właśnie sprawdzam, że pewien pomysł jest możliwy do realizacji, bo mam 10 dni już po wszystkim pokaż co kupiłeś 1 Cytuj
Kyle Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2021 4 godziny temu, Krzysiek_W napisał: już po wszystkim pokaż co kupiłeś Pewnie. Wygląda na to, że czasowo na styk się uda Cytuj
pablocito Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2021 Trzymam kciuki, bo będzie na mnie Cytuj
25kamil25 Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2021 Panowie, w które beżowe flanele lepiej zainwestować? https://benevento.pl/outlet/958-3426-barnaba-ii-sartorial-grafit-krata.html#/40-rozmiar-44 https://macaronitomato.com/produkt/bedford-bezowe-flanelowe/ Cytuj
pablocito Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2021 Biorąc pod uwagę opinie niektórych klientów, to Benevento możesz mieć, ale chyba na przyszłą zimę. Cytuj
Jakub.B Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2021 2 godziny temu, pablocito napisał: Biorąc pod uwagę opinie niektórych klientów, to Benevento możesz mieć, ale chyba na przyszłą zimę. Dalej czekam na spodnie zamówione w lipcu tamtego roku 1 Cytuj
Xune Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2021 52 minuty temu, Jakub.B napisał: Dalej czekam na spodnie zamówione w lipcu tamtego roku 2 Cytuj
25kamil25 Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2021 Panowie, ostatnio czekałem na lniane spodnie 2 miesiące, aż się lato skończyło... Także wiem na co się piszę, zamawiając w tej firmie po raz kolejny. Jednak jakość jest świetna, zarówno flaneli, jak i odszycia. Więc jestem skłonny czekać do przyszłej zimy ?... Ale, jeśli spodnie od MT są porównywalne, to wolę nie czekać, stąd moje pytanie :) Może ktoś wie, jak się różnią krojem? Przykładowo wysoki stan w w Benevento jest dla mnie idealny, natomiast mam doświadczenie, że często "wysoki stan" okazuje się jedynie podwyższonym stanem... Cytuj
Kyle Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2021 W dniu 5.02.2021 o 12:20, Krzysiek_W napisał: już po wszystkim pokaż co kupiłeś A proszę bardzo Doktorat dziś obroniony. @pablocito , podziękowania dla Twojej żony za radę. Trafione, a i symbolika jakaś zachowana. 6 1 Cytuj
pablocito Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2021 A proszę bardzo Doktorat dziś obroniony. @pablocito , podziękowania dla Twojej żony za radę. Trafione, a i symbolika jakaś zachowana. Żona śle serdeczne gratulacje i pozdrowienia, ja również i cieszę się, że nasze żony są zadowolone. 1 Cytuj
papiez_ Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2021 Podpowie ktoś, bazując na swoich egzemplarzach, które podszewki w Suitsupply sa w 100% z cupro? Interesują mnie głównie granatowe (9688, 197) i szare (219, 83). Support twierdzi, że wszystkie są z cupro a potem okazuje się ze np. Ta z kodem 9680 to 35% poliester. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi