Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja skracam krawaty, o ile to zwykły 3-fold, to podejmę się skrócenia z gwarancją, że w wypadku uszkodzenia zwrócę wartość krawata z nawiązką, choć mogę obiecać, że nic się nie stanie. Jeśli jesteś zainteresowany to kontakt na priv.

Opublikowano

Podobno nie ma głupich pytań a jedynie głupie odpowiedzi, jednak to konkretne wydaje mi się mało mądre!

Kupuję swoje pierwsze porządne trzewiki i zastanawia mnie kwestia ocieplenia. Z tego co widziałem na stronie Klasycznych, buty te nie są z reguły ocieplane, zatem da się przetrwać w nich zimę? Stosowana skóra jest grubsza, czy jak to działa? Czy to po prostu kwestia docieplenia grubymi skarpetami?

Opublikowano

Do około -12C spokojnie dają radę zwykłe trzewiki + skarpety. Zamszowe są trochę cieplejsze pod tym względem. 

Takie z ociepleniem np. z futra króliczego są najcieplejsze i spokojnie dają radę do -20C, ale z drugiej strony, można się w nich zgrzać w budynku. 

Opublikowano

Czy zna ktoś może miejsce w Warszawie/Łodzi, gdzie skutecznie usuną małą plamę z krawata, bez uszkadzania go? Pobrudziłem ostatnio ten krawat od Poszetki (chyba drugie założenie... ) na weselu lejącą białą czekoladą, od razu próbowałem przeczyscić wodą, ale zostaała jeszcze plama. Mam nadzieję, że jest do odratowania :(

Dzięki!

Krawat.jpg

Opublikowano

Panowie, właśnie spotkała mnie BARDZO niemiła niespodzianka:

a.JPG

W związku z tym dwa pytania:

1. (PILNE! :) ) Gdzie w Śródmieściu w Warszawie kupię "na już" szare wełniane spodnie, 81-82 cm w pasie i ~103 cm długości. Marks&Spencer? Van Graaf? Wolałbym nie spędzić całego dnia na poszukiwaniach, więc będę wdzięczny za szybkie odpowiedzi.

2. Spodnie to kupiona rok temu w Benevento flanela VBC. Przy czym dużą część wiosny i całe lato wisiały na wieszaku (używane około pół roku średnio 2 razy w tygodniu). Czy reklamować takie uszkodzenie, czy ta tkanina po prostu tak ma i to normalne po roku od zakupu?

Opublikowano

To co się przydarzyło Zajac Poziomka przypomniało mi, że miałem zamiar zapytać Was o jeżdżenie na rowerze, zwyczajnie, jako środku lokomocji. Jeśli poruszacie się rowerem codziennie, jak znoszą to Wasze ubrania? Jak buty? Zdarza mi się podczas jazdy w deszczu, gdy podeszwy złapią trochę wilgoci, że próba mocniejszego naciśnięcia na pedał powoduje poślizg buta na pedale, w efekcie stopa wraz z butem leci do przodu, i zatrzymuje się dopiero na obcasie. Ciekawe jak długo obcasy, zresztą całe buty, wytrzymają taki sposób użytkowania.