Kyle Napisano 17 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2017 3 godziny temu, Wodzu napisał: @Kyle, a jak "sprawuje" się ten oxford za 55 EUR po czasie? Jest OK, wygląda dobrze, w miarę się prasuje. Niestety ten który brałem (jasnoniebieski) jest niedostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 17 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2017 Czy koledzy którzy już robili wcześniej zamówienia mogą się wypowiedzieć na ile kolory materiałów na stronie Olgi oddają rzeczywiste kolory? Znalazłem ten sam materiał u nich na stronie i na ich FB i dość istotnie różni się odcieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 17 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2017 Do mnie koszula przyszła jaśniejsza, niż się spodziewałem na podstawie zdjęcia, może dlatego, że jest z cienkiej satyny a zdjęcie przedstawiało belę (czy jak to się nazywa) na której było wiele warstw materiału. Miała być jasnoniebieska, wyszła taka, że raczej złamany biały (widać ją na zdjęciu zresztą, kołnierzyk i mankiety są białe, miały być kontrastowe, w praktyce ledwo to widać), jasnoniebieska jest może tylko na karczku, tam są dwie warstwy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 17 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2017 W moim przypadku podobnie - jasnoniebieski oxford był w rzeczywistości trochę jaśniejszy niż na zdjęciu. Niemniej nie wiem, czy można generalizować, ustawienia ekranu mogą robić swoje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meander Napisano 18 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2017 Pozwolę sobie dodać dwa słowa odnośnie zaszewek. Generalnie, sporo zależy od typu sylwetki, ale jeśli zależy nam na dopasowaniu w talii, to raczej będą dobrym pomysłem. Obwód talii to dwa wymiary, front i plecy, które mogą się różnić wielkością. Jeśli w zamówieniu podajemy tylko obwód, to może się zdarzyć np. tak, że koszula będzie się opinała na brzuchu, a wisiała luźno na plecach (przy sylwetce z brzuchem/biodrami wypchniętymi do przodu). W takim wypadku zaszewki pomogą wymodelować sylwetkę. Tożsamy efekt przy użyciu tylko szwów bocznych, jest trudniejszy do uzyskania, trzeba bowiem uwzględnić krzywiznę sylwetki i proporcje frontu i pleców. Nie wiem, czy uda się to odpowiednio wyważyć w zamówieniu online lub wytłumaczyć to w komentarzu doń tak, by w Oldze wiedzieli jak szyć. Można prosto przyjąć, że zaszewka to dodatkowe centymetry zdejmowane tylko z pleców, są więc istotne dla osób, które więcej materiału "konsumują" na przodzie/bokach koszuli - piwny brzuszek, duże boczki, wypchnięty brzuch/żebra/biodra. Mogą one sobie pozwolić wtedy na lepsze dopasowanie przy tych samych wymiarach w obwodzie, a nawet nieco większych. Mając 102 w talii i brzuch, będziemy dużo lepiej wyglądać w koszuli która ma 112 w obwodzie z zaszewkami niż w 110 bez zaszewek z równym frontem i tyłem. Oczywiście to tylko opis ogólny i w zależności od sylwetki, na wygląd koszuli mogą mieć wpływ różne wymiary i specyfika budowy danej osoby, więc nie doradzałbym zaszewek zawsze i dla każdego, ale wydaje mi się, że przy zamawianiu online, mogą być one dobrym rozwiązaniem. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Do osób zamawiających button-down: istnieje kołnierzyk Polo Grande, który ma wyłogi 9,5 cm (reszta jak w Polo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 3 godziny temu, Friedman napisał: Do osób zamawiających button-down: istnieje kołnierzyk Polo Grande, który ma wyłogi 9,5 cm (reszta jak w Polo). a jeśli ktoś chce (jak ja) pół-włoski to który najlepiej wybrać (cutaway, wide spread, ...)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Swego czasu zamawiałem koszulę z kołnierzykiem cutaway i tak IMO wygląda właśnie kołnierz pół-włoski. Tutaj moje zdjęcia: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Tutaj jakieś moje zdjęcia cutawaya z CO. Według mnie to bardzo ładny kołnierzyk, aczkolwiek wyłogi są dosyć krótkie, wbrew obowiązującej ostatnio modzie na wydłużanie wyłogów do karykaturalnych rozmiarów. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Moim zdaniem są wystarczająco długie, bo chowają się pod klapy marynarki. Mnie to wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 9 minut temu, Wodzu napisał: Moim zdaniem są wystarczająco długie, bo chowają się pod klapy marynarki. Mnie to wystarcza. Mnie również, dlatego napisałem że to bardzo ładny kołnierzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 @Wodzu @Zajac Poziomka dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Ja również, jak pisałem wyżej, jestem zadowolony z mojego cutawaya i powtórzę go w przynajmniej jednej koszuli w nowym zamówieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Taki materiał jak @Zajac Poziomka wybrałem na jedną z koszul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Czy w rozporkach przy mankietach standardowo są guziki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Dostałem bez guzików, więc obstawiam, że taki jest standard. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Nie ma. Mnie ich nie brakuje, rozporek nie jest za duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fashionpractice Napisano 20 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2017 Właśnie złożyłem zamówienie przez internet, odbiór osobisty, jak będzie coś do dodania, chętnie się podzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 20 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2017 Złożyłem zamówienie, więc mogę ocenić obsługę klienta. A ta naprawdę zasługuje na wyróżnienie - odpowiedzi udzielane szybko, szczegółowo, nawet zdjęcia niektórych rozwiązań w ich koszulach nie były problemem. W dodatku widać chęć jak najlepszego zaspokojenia potrzeb klienta - m.in. pomoc w wyborze kołnierzyka, gotowość do wprowadzenia elementów na żądanie (u mnie to guziki u rozporków). Jeśli tylko same koszule będą tak dobre jak obsługa, to zostanę klientem na dłużej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 22 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2017 Koledzy, pomóżcie, bo ja słabo widzę kolory. Ta krata Q-0208 jest niebieska czy fioletowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 22 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2017 Niebieska. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 24 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2017 Jak podajecie rozmiar szyi w zamówieniu bo chyba zwątpiłem. Generalnie ja mam zmierzony obwód szyi 39cm i kupuje koszule w rozmiarze 40 i jest ok (mam jedną 41 tzn. kupiona jako 40 ale tak trzyma rozmiarówkę, że faktycznie ma 41 niestety) i jest za luźna. Tymczasem Ola wg opisu karze do zmierzonego obwodu dodać 2 cm. Czy to nie za dużo? Bo nie wiem czy podać tak jak normalnie kupuję 40 czy faktycznie zmierzony obwód 39 czy dodać im te 2cm i podać 41? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 24 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2017 Ja podaje według instrukcji i w moim przypadku zgadałoby się to z kołnierzykiem w koszuli RTW. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostek Napisano 24 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2017 Mi też według instrukcji wyszedł rozmiar kołnierzyka, który noszę (40). Napisz może do nich i niech Ci doradzą, albo zmierz kołnierzyk ulubionej koszuli i daj im znać, że jest to miara zebrana z koszuli i taka Ci odpowiada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 24 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2017 Panowie, dwa pytanka: jeśli mam 118 w klatce i 83 w pasie, to jakie plecy zamówić u Pani Olgi? 2) wspomniany kołnierzyk BD - po wyborze kołnierzyka powinienem napisać, że chcę POLO GRANDE w komentarzach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi