Borys-Tech Napisano 12 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2019 Panowie mam do was pytanie. Otóż biorę udział w zamówieniu grupowym w CO i szukam dwóch koszul dla siebie. Białej i niebieskiej tylko mam problem który materiał wybrać. Koszule mają nadawać się do codziennego noszenia razem z chino/jeans. Interesuje mnie coś z przedziału cenowego Classic lub Premium. Zastanawiam się nad standardowym TB-0001 i TA-0001. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 12 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2019 @Borys-Tech, w takim zestawieniu w jakim chcesz je nosić lepszym i bardziej uniwersalnym wyborem będą materiały typu oxford lub royal-oxford, a nie popeliny (ze względu na mniej formalny charakter, matowe wykończenie, wyraźny splot pasujący do luźniejszych zestawów). Oxfordy za 55 EUR są całkiem niezłe (mam zarówno białą jak i niebieską), choć moim zdaniem na początku trochę sztywne i trudniejsze w prasowaniu, po kilku praniach jest już wyraźnie lepiej, kiedy tkanina zmięknie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 12 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2019 Popieram przemowce. Lepszy grubszy materiał. Oksford lub twill.Choc w moim Oksfordzie za 55 € nie widać dużej poprawy w prasowaniu. Natomiast twill za 75€ to bardzo przyjemny materiał w użytkowaniu. Prasowanie też bez kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borys-Tech Napisano 12 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2019 W takiem razie myślicie że TA-0010 oraz TB-0006 to dobry wybór do casualowych zestawów? Wybrałem two-ply ze względu że nie lubię za bardzo prasować a skoro piszecie że z te za 55 € są średnie w prasowaniu to wolę dołożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 13 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2019 @Borys-Tech, tutaj masz test koszuli z royal-oxfordu za 75 EUR: http://alltiedup.pl/2017/04/koszula-mtm-camiceria-olga/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 13 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2019 Proszę o pomoc "na cito" ;) Żona zapomniała zebrać jednego wymiaru (waist). Jeśli mam chest 61 cm i hips 57cm to ile mniej więcej podać w talii przy fasonie Slim Fit ? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 13 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2019 Będąc ostrożnym myślę, że 54-55cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 13 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2019 @xkoziol, ironiczna mordka czy serio serio ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 13 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2019 3 minuty temu, Żorż Ponimirski napisał: @xkoziol, ironiczna mordka czy serio serio ?? A jak myślisz? Zastanawia mnie, na jakim odludziu aktualnie przebywasz, że nie masz możliwości zmierzenia się. A tak bardziej serio - jakaś tam baaaardzo ogólna zasada (którą swego czasu słyszałem m.in. od Ciro z Camiceria Olga) mówi, że koszula w biodrach "powinna" mieć tyle samo co w klatce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 13 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2019 4 minuty temu, Wodzu napisał: A jak myślisz? Zastanawia mnie, na jakim odludziu aktualnie przebywasz, że nie masz możliwości zmierzenia się. Jestem 1200km od domu, zabita dechami wiocha i ostatnie MB internetu, nie mam żadnych przyrządów mierniczych i chciałem oddać wymiary koszuli, której przy sobie nie mam. Nie wiem za bardzo jak odnieść wymiary rzeczywiste ciała do wymiarów koszuli stąd pytanie. Piszę to całkiem poważnie. 54-55cm będzie ok ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 13 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2019 ...albo/i jakąś swoją koszulę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 13 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2019 53 minuty temu, xkoziol napisał: Masz kartkę, np. A4? Dwie puste butelki po winie, 10 ostryg i wizję kaca nazajutrz. Koszula zamówiona. Bez odbioru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 13 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2019 1 godzinę temu, Żorż Ponimirski napisał: Jestem 1200km od domu, zabita dechami wiocha i ostatnie MB internetu 25 minut temu, Żorż Ponimirski napisał: Dwie puste butelki po winie, 10 ostryg Niespójności w scenariuszu jak w ostatnim sezonie Game of Thrones. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamrot Napisano 13 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2019 W dniu 12.05.2019 o 22:41, Borys-Tech napisał: ....Wybrałem two-ply ze względu że nie lubię za bardzo prasować a skoro piszecie że z te za 55 € są średnie w prasowaniu to wolę dołożyć. Moim zdaniem jeśli chodzi o prasowanie, to nie ma reguły, cena nie idzie w parze z łatwością prasowania. Pod tym względem moim najgorszym nabytkiem jest Triple ply za 110 €. Jak chcesz mieć pewność łatwości prasowania, to polecam Easy-Iron. Niestety materiał nie jest matowy ma delikatny połysk, podobny do mieszanki z jedwabiem, czy bawełny merceryzowanej. Trzeba też brać pod uwagę to, że większość zdjęć próbek jest ciemniejsza niż w rzeczywistości. Może się okazać że jasno-niebieski będzie prawie białym o zimnej dominancie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 14 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2019 17 godzin temu, Wodzu napisał: Niespójności w scenariuszu jak w ostatnim sezonie Game of Thrones. Człowieku małej wiary. Jeśli naprawdę zakładasz moją złą wolę i lenistwo, co sugeruje Twój komentarz to możesz zrobić prosty "fact check" i zaznaczyć cyrklem na mapie 1200km od Getyngi i wyjdzie Ci prawdopodobnie jedno miejsce na kontynentalnej Europie, które oferuje ostrygi - gdzieś na granicy Loary Atlantyckiej i Wandei. Mogę też podrzucić współrzędne na PW jeśli są jeszcze jakieś niespójności... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feriak Napisano 2 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2019 W sali klubowej szykuje się nowe zbiorowe zamówienie na koszule od Olgi Za pierwszym razem brałem błękitny oxford button down za 55euro, teraz chcę uzupełnić zapasy o coś z kołnierzykiem cutaway w błękitny i niebieski prążek, macie jakieś sprawdzone tkaniny w przedziale 55-75? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 2 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2019 Ja brałem prążki po 55 EUR i są fajne O takie konkretnie mam u siebie: R-0403 R-0303 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 3 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2019 Dają się łatwo uprasować czy droga przez mękę jak z Oxfordem za € 55?PS. Mam biały twill za €75 I materiał bajka. I w noszeniu i w prasowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 3 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2019 Nie wiem, sprzątaczka prasuje 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacio Napisano 3 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2019 3 godziny temu, JakubAnderwald napisał: Nie wiem, sprzątaczka prasuje W Warszawie łatwiej dziś o dobrą koszulę niż dobrą sprzątaczkę. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 7 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2019 @Mamrot, na przyszłość zapytam, jaki jest kod niebieskiego materiału koszuli z początku tej strony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamrot Napisano 7 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2019 @Żorż Ponimirski TU-0003 Jeans - Twill 100% cotton. Tak jak wcześniej pisałem, próbki w katalogu są ciemniejsze niż w rzeczywistości. To niby jeans, ale minimalne wytarcia widać tylko na krawędzi mankietu. PS. Może kogoś zainteresuje. Jeden z moich ulubionych materiałów TR-0411 Oxford - Two ply. Mankiet i rękaw to ten sam materiał. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 7 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2019 Panowie, jak było u was z wymiarem między barkami, opisywanym jako "SHOULDERS" na ich stronie? Chce zmówić koszulę w CO biorąc wymiary z już istniejącego produktu... Zmierzyłem sobie ten wymiar na kilku koszulach MTM, przykładając centymetr do szwu i idąc po łuku, i wchodzi mi ~42 cm. Tymczasem ich "standardowa" odległość między barkach dla kołnierzyka 38 wynosi 46 cm (patrząc na tabele gotowych koszul)! Zastanawiam się, czy coś źle robię, co po prostu jestem węższy w barkach iż standardowy człowiek :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamrot Napisano 8 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2019 Są dodatkowe pytania na PW dotyczą denimu od Olgi, odpowiadam w wątku. Materiał jest w miarę miękki i oddychający, nie jest to len o luźnym splocie, ale nie miałem problemu z lepieniem się w upały, gramatura jest z tych średnich na upał imo za ciepła. Pod względem sztywności to jest sztywniejszy od Etona ale miększy od Berga. Prasuje się bardzo łatwo. I teraz łyżka dziegciu żeby nie było za różowo. Koszula trzecia i czwarta od lewej to Olga, niby ten sam materiał katalogowy. Sprawdzałem w historii zamówień, o pomyłkę trudno bo to jedyny twill denim. Trzecia zamówiona półtora roku temu, czwarta wiosną tego roku. Materiał trzeciej się nie sprał, on taki był od nowości. Jaki będzie obecnie, trudno przewidzieć. Od lewej Eton, Berg, Olga i Olga. Tylko Eton był fabrycznie przecierany. @Velahrn Możesz dać link do tych gotowych koszul, bo ja tego nie mogę znaleźć. Ja mierzyłem wg instrukcji i po pierwszej koszuli i konsultacji z Cirro zmniejszyłem o centymetr. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feriak Napisano 9 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2019 Pytania odnośnie korekt wymiarów do CO kierujecie bezpośrednio na maila info@camiceriaolga.it ? Szybko odpisują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi