White Haven Napisano 18 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2012 Na brzuchu jest lekko opięte ale w normie, chodziło mi bardziej o barki, ramiona. Przy koszulach RTW przyzwyczaiłem się, że mam w ramionach pełną swobodę ruchów, a tu coś jakby się opina - generalnie po prostu czuć koszule na ramionach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 18 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2012 Na to wpływa szerokość karczka (zaszewki na plecach), długość rękawów i szerokość otwóru na rękę. Aby mieć idealnie niestety trzeba samemu wycyrklować, przy czym zabawa się powtarza przy zamawianiu od innego producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 18 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2012 Ok dzięki za sugestie. A i jednego nie rozumiem - piszesz, że koszula za bardzo opina się na brzuchu, a z drugiej strony doradzasz lepsze (większe?) taliowanie? I jeszcze jeden drobiazg - 2 czy 3 guzki z macicy perłowej są lekko odkształcone - prosić o wymianę czy to taki urok tego materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 18 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2012 Chodzi o zwężenie nad brzuchem, pod klatką, czyli tak parę centymetrów nad teoretyczną talią - dzięki temu powstaje efekt lepszego dopasowania, a jednocześnie nie ma ściśnięcia w brzuchu. Materiał przy siadaniu napina się poniżej tej linii. W przeciwieństwie do marynarki, tutaj nie ma problemu z tym, że wyskakują "damskie biodra" przy zbyt dużej różnicy między wymiarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 21 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2012 Co sądzicie o takim połączeniu wzorów, kolorów i faktur w jesienno-zimowych pół-formalnych zestawach dziennych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 21 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2012 W drugim wszystko mi gra. W pierwszym rażą IMO zbyt kontrastowe prążki marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 21 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2012 Jak wyżej - drugie wygląda fajnie; na pierwszym ja z kolei zmieniłbym krawat na bardziej stonowany (np. jednolity granat). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 W drugim wszystko mi gra. W pierwszym rażą IMO zbyt kontrastowe prążki marynarki.Uważam podobnie. W pierwszym za dużo się dzieje i tak trochę wszystko z innej bajki:) Drugi zestaw mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierre Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 A mi się właściwie oba podobają, choć drugi rzeczywiście lepiej się trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czocher Napisano 24 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2012 Witam, mam pytanie odnośnie tego garnituru na wesele. Wydaje mi się, że marynarka jest w porządku i nie wymaga zmian. Natomiast wydaje mi się, że spodnie są jeszcze trochę zbyt szerokie (były raz zwężane). Jak Wy myślicie? Jest ok, czy trzeba jeszcze trochę zwęzić? http://images35.fotosik.pl/1482/04d97e6693f8f8bcgen.jpg http://images40.fotosik.pl/1663/05633d0d16374bcbgen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2012 Marynarka jest na Ciebie za duża i niedopasowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czocher Napisano 24 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2012 Niestety muszę iść w tym, na razie nie mogę sobie pozwolić na taki wydatek. W grę wchodzą tylko poprawki w tym. Byłbym wdzięczny właśnie o jakieś rady co i jak zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czocher Napisano 24 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2012 Jak dużo skrócić rękawy? Dokąd powinny one sięgać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 24 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2012 Polecam pierwszy z rzędu przykład: viewtopic.php?p=66226#p66226 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 26 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2012 Panowie, mam drobny problem . Z którym krawatem ta koszula wygląda lepiej/ciekawiej? Być może z którymś z nich wygląda słabo? Bardzo proszę o radę. http://desmond.imageshack.us/Himg18/scaled.php?server=18&filename=dsc0156zj.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg846/scaled.php?server=846&filename=dsc0157hi.jpg&res=landing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 26 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2012 Z obydwoma wygląda słabo. Krawaty są ok, ale koszula kiepska do noszenia z krawatem. Zbyt duża skala wzoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 26 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2012 Z obydwoma wygląda słabo. Krawaty są ok, ale koszula kiepska do noszenia z krawatem. Zbyt duża skala wzoru. Wielkie dzięki za radę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 29 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2012 Zegarek z brązowym paskiem mam w naprawie, a zakładam dziś brązowe buty i pasek. Lepiej założyć zegarek z czarnym paskiem, czy wcale - a posiłkować się czasem z telefonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 29 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2012 Ja tam w ogole olewam kwestię doboru paska od zegarka do butòw. Zbyt dużo odcieni i rodzajòw skòr, a paska nigdy nie chce mi się zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 29 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2012 Zegarek z brązowym paskiem mam w naprawie, a zakładam dziś brązowe buty i pasek. Lepiej założyć zegarek z czarnym paskiem, czy wcale - a posiłkować się czasem z telefonu? Jeśli miałbyś się z tym źle czuć, to nie zakładaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psu Napisano 29 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2012 Zegarek z brązowym paskiem mam w naprawie, a zakładam dziś brązowe buty i pasek. Lepiej założyć zegarek z czarnym paskiem, czy wcale - a posiłkować się czasem z telefonu? Proponuję o posiłkowanie się czasem z telefonu. Wypadało by jednak ustawić w nim tapetę na kolor brązowy ; ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 29 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2012 He he, dziękuję za odpowiedzi. Ja też tego nie traktuję, jak kwestii życia i śmierci - po prostu byłem ciekaw, co się w takiej sytuacji powinno zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 29 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2012 Moim zdaniem posiadanie zawsze idealnie dobranego paska do butów i paska jest świadectwem nadzwyczajnego przywiązywania wagi do stroju (albo też ktoś ma bogatą kolekcję zegarków na każdą okazję), a niezgranie raczej błędem bardzo niskiego priorytetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 30 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2012 Pozornie, to szczegół. W rzeczywistości, zegarek i buty to te elementy ekspresji klasycznej męskiej elegancji, na które zwraca się uwagę w pierwszej kolejności. Układ brąz/czarny byłby poważnym dysonansem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 30 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2012 A jak brązowe buty maja czarne obcasy i podeszwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi