Servetch Napisano 3 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2021 Nie wydaje mi się, żeby należało zwężać nogawki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kdz1 Napisano 3 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2021 41 minut temu, Gocławianin napisał: @kdz1nie wiem, czy znajdziesz coś lepszego, ta marynarka 182/92 z tyłu ogólnie rzecz biorąc leży bardzo średnio, ale biorąc pod uwagę Twoje wymiary może być ciężko ze znalezieniem z wieszaka czegoś lepszego. Suitsupply? Suitsupply raczej nie jest jest w moim budżecie 😕 Ten kupiłem z Vistuli. 32 minuty temu, Servetch napisał: Nie wydaje mi się, żeby należało zwężać nogawki. Ogólnie to kupiłem jeszcze spodnie do przymiarki na wzrost 170 (sam mam 181), w pasie są ok, ale na długość chyba za krótkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 3 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2021 @kdz1 Z zamierzchłych czasów pamiętam, że Lancerto w niektórych modelach (na pewno w dwóch, które przymierzałem z linii Comfort Plus) miało węższe ramiona i klatkę też niż Vistula w analogicznych rozmiarach. Z drugiej strony wołają za te garnitury zdecydowanie więcej niż "promocyjna" Vistula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 9 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2021 W dniu 3.03.2021 o 19:53, kdz1 napisał: W spodniach trzeba będzię zwęzić trochę nogawkę i je skrócić Skrócić tak, ale nie zwężałbym nogawki. Wąskie nogawki potęgują wrażenie dużych butów i powiększą Ci je optycznie co zaburzy proporcje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wianek Napisano 9 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2021 Chciałbym się podpytać Was, który model butów będzie bardziej praktyczny. Lancerto Edison granatowe: https://www.lancerto.com/pl/buty-granatowe-edison-bt104120000020-granat.html Czy Lancerto Edison brązowe: https://www.lancerto.com/pl/buty-brazowe-edison-bt104120000019-braz.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 9 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2021 @Wianekw przypadku butów brąz jest bardziej uniwersalny/praktyczny od granatu/niebieskiego. W przeciwieństwie do góry (spodnie, marynarki, koszule, etc.), chociaż tutaj dużo zależy od karnacji- w granatowym garniturze każdy wygląda dobrze, w brązowym nieliczni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 9 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2021 Popieram, ale tych butów nikt do garnituru nie będzie nosił 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 9 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2021 Brązowe zdecydowanie. Granat to opcja na którąś parę z kolei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wianek Napisano 10 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2021 Dziękuję Panowie. Zamówiłem do sklepu obie pary celem przymiarki. Wybiorę na miejscu jak dotrą. Podzielę się z Wami, że Lancerto pomimo, że np nie ma juz towaru w sklepie internetowym, ma możliwości przekierowywania towarów między sklepami. Np gdy tych butów nie ma juz w rozmiarze 45 i wydaje się że już ich nie będzie, zawsze warto zadzwonić na sklep lancerto, który jest blisko nas i zamówić towar na sklep. Przymierzyć itd i jak nam nie odpowiada nie musimy kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 10 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2021 16 godzin temu, Servetch napisał: Popieram, ale tych butów nikt do garnituru nie będzie nosił Dlatego pisałem o "butach", a nie o "tych butach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 10 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2021 Dziękuję Panowie. Zamówiłem do sklepu obie pary celem przymiarki. Wybiorę na miejscu jak dotrą. Podzielę się z Wami, że Lancerto pomimo, że np nie ma juz towaru w sklepie internetowym, ma możliwości przekierowywania towarów między sklepami. Np gdy tych butów nie ma juz w rozmiarze 45 i wydaje się że już ich nie będzie, zawsze warto zadzwonić na sklep lancerto, który jest blisko nas i zamówić towar na sklep. Przymierzyć itd i jak nam nie odpowiada nie musimy kupować. Ja! Ale to Lancerto jest na prawdę wspaniałe! Gratuluję Ci tak cudownego pracodawcy. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wianek Napisano 10 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2021 4 godziny temu, pablocito napisał: Ja! Ale to Lancerto jest na prawdę wspaniałe! Gratuluję Ci tak cudownego pracodawcy. Nie nie pomyłka.. Zajmuję się trochę inną dziedziną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 50 minut temu, mayor napisał: Prawdziwy facet nie nosi bielizny pod garniturem. Pod nie... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 2 godziny temu, lubo69 napisał: Pod nie... Do basenu trzeba, dowolnie pod, lub na garnitur.,W przeciwnym razie ratownik wygoni gościa z wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzechoo88 Napisano 27 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2021 Witam Państwa, dopiero rozpoczynam swoją przygodę ze smart casual, więc moja wiedza w zakresie dopasowania, fasonów itp jest mizerna. Dodatkowo ponadnormatywny obwód pasa nie ułatwia:) Wiem że rękawy marynarki na pewno do skrócenia, co jeszcze? Jako tako może być czy tragedia totalna? Paska nie ma, są szelki. Poproszę o wszelkie uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nebhe Napisano 27 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2021 @Grzechoo88 przydałyby się zdjęcia w większej rozdzielczości i z zapiętą marynarką w naturalnej pozycji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzechoo88 Napisano 27 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 27 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2021 @Grzechoo88 - z rzeczy które na pewno da się poprawić możesz skrócić rękawy i nie zapinać drugiego guzika Poza tym może jest jakiś zapas, który po wypuszczeniu pozwoli zmniejszyć marszczenia w dolnej części pleców (moim zdaniem marynarka jest tam za ciasna). A na przyszłość zwróć uwagę na długość samej marynarki, ta jest za krótka (powinna dzielić sylwetkę na pół i zakrywać pośladki). 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub84 Napisano 27 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2021 Na pewno bardziej doświadczeni Koledzy przekażą więcej precyzyjnych porad, ja mam wątpliwości co do długości (zbyt krotka) i zbyt wysokiego umieszczenia gornego guzika. To co moge na pewno powiedzieć: 1. Klapy marynarki sa za wąskie; 2. Skróciłbym tez spodnie, poniewaz tworzą sie fałdy na dole; 3. Pomyślałbym o koszuli z klasycznym kołnierzykiem, ten jest za mały, o rodzajach kołnierzyków możesz poczytać np tu (na początku rys historyczny, ale potem już konkrety): https://janadamski.eu/2020/02/kolnierzyki-koszuli-od-cesarskiego-do-wloskiego/ 4. Marynarka jednorzędową z dwoma guzikami powinna być zapięta tylko na górny guzik. Mam nadzieje, ze trochę pomogłem i trzymam kciuki za Twoja przygodę z klasyczna elegancja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nebhe Napisano 27 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2021 Podzielam uwagi kolegi @blekit, spodnie także do znacznego skrócenia. Ja bym także szedł w marynarki z szerszymi klapami, szczególnie przy Twojej posturze i w koszule z wyłogami, które będą bardziej chowały pod marynarką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzechoo88 Napisano 27 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2021 Dziękuje kolegom za celne uwagi, pozwolą mi one wyeliminować podobne błędy na przyszłość. Odnośnie skrócenia nogawek - czy można przy okazji pokusić się o ich zwężenie o jakieś 1,5 - 2 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizantyjczyk Napisano 27 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2021 Można, ale wtedy mogą okazać się za ciasne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 27 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2021 Moje dodatkowe trzy grosze: Do takich spodni lepszy byłby pasek. Szelki lepiej pasują do spodni, które nie mają centralnie umieszczonego guzika. Unikałbym marynarek z bajerami typu czerwona butonierka i fikuśne guziki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalek Napisano 30 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2021 Cześć, mam prośbę o pomoc - dostałem od SuSu mój garnitur custom made. Z przodu wygląda okej, natomiast tył brzydko się układa, co widać na poniższych zdjęciach. Kupować rozmiar większy i przerabiać, czy tutaj coś pokombinować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 30 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2021 Rozmiar większy będzie za duży w ramionach. Ten jest zbyt szczupły w tali. W ramionach leży fajnie. Pytanie do krawca czy jest z czego puścić. Plus lewy rękaw być może nieco za krótki, albo koszulka zbyt mocno wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi