mosze Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 Rękaw koszuli powinien mieć lekki zapas, inaczej może się chować pod marynarkę nawet, jeśli bez niej ma właściwą długość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RetroMike Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 12 godzin temu, mosze napisał: Rękaw koszuli powinien mieć lekki zapas, inaczej może się chować pod marynarkę nawet, jeśli bez niej ma właściwą długość. Czyli jak napisał wcześniej @Zajac Poziomka powinien być około 1-1.5 cm dłuższy od rękawa marynarki na luźno zwisającej ręce. Zaś ten (rękaw marynarki) powinien być też dopasowany długością do długości marynarki (lub na odwrót ), ale to już inny temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 Da się z czymś połączyć granatowe spodnie w białą kratę windowpane czy pozostaje tylko marynarka od kompletu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 21 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2016 z szarą gładką/melanżową marynarką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 22 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2016 Hm, ja bym nosił z szarym swetrem lub kamizelką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 23 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2016 Drodzy koledzy, Jaki krawat radzicie założyć do tej koszuli? https://osovski.pl/product-pol-636-Koszula-meska-OSOVSKI-MR-VINTAGE-MV0016.html Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 23 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2016 Niebieski/granatowy gładki albo w polka dots (dobrane skalą do pasków na koszuli), dla odważniejszych pastelowy żółty, zielony, fioletowy. Także jasnoszary, brązowy, w zależności od marynarki. Można nawet zarysykować delikatny druk (np. drobne niebieskie kwiatki i zielone listki na szarym tle, EoE chyba takie ma, fiolet z granatem). Taki drobny pasek jest wbrew pozorom dość uniwersalny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 23 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2016 Praktycznie dowolny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 23 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2016 9 godzin temu, Vaolin napisał: Drodzy koledzy, Jaki krawat radzicie założyć do tej koszuli? https://osovski.pl/product-pol-636-Koszula-meska-OSOVSKI-MR-VINTAGE-MV0016.html Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Polecam z szantungu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 23 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2016 Godzinę temu, xkoziol napisał: Dlaczego? Dla mnie tylko przy gładkich koszulach krawat z jedwabiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 23 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2016 45 minut temu, xkoziol napisał: Interesuje mnie dlaczego akurat z szantungu, a nie z x innych materiałów? odpowiedziałem,bo nie gładka koszula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 24 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2016 12 godzin temu, 50groszy napisał: Dla mnie tylko przy gładkich koszulach krawat z jedwabiu. A shantung to tkanina wełniana? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 24 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2016 Panowie , podejdzie do tej marynarki grenadyna grossa z poszetki w jasnym granacie ?( koszula biała z piki ) Czy może macie inny pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 24 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2016 Nada się grossa, chociaż ja bym wolał fina (na finie z odległości kroku prawie nie widać faktury, większa faktura grossy może stanowić konkurencję dla kratki na marynarce). Odzienie niebieskiego (od błękitnego po ciemny granat), brązy, wybór spory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 24 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2016 Myślę, że fioletowa i bordowa grenadyna też będzie pasowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 24 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2016 Ja do prawie identycznego garnituru preferuję niebieskie koszule. W zależności od rangi spotkania - łososiowy krawat EoE w grube pasy z szantungu / jakiś bordo krawat, albo odcienie granatu. Brąz z szarym mi jakoś nie podchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 24 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2016 brąz ciemny, doprecyzuje. Albo taki pomarańczowy. Fiolet jest w ogóle bardzo uniwersalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 24 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2016 Z grenadyny mam tylko finę bordową i faktycznie całkiem ładnie się komponuje ,nie jestem tylko pewien czy nie jest zbyt błyszcząca ,marynarka jest matowa ,wykonana z bawełny . Dzięki za rady . Kolejne zakupy mnie czekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba_P Napisano 24 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2016 Potrzebuję porady praktyków odnośnie długości spodni, czy nie są odrobinę za krótkie, teorię znam, zależy mi na obiektywnej opinii. Na początku po zakupie spodni i dopasowaniu ich do butów byłem niezwykle zadowolony, przez myśl mi nie przeszło, że mogą być jednak za krótkie, wątpliwości zaczęły się kilka tygodni temu i im dłużej się zastanawiam tym bardziej jestem głupi. Jeżeli chodzi o przód to wydaję mi się, że jest wszystko ok, natomiast wątpliwości mam co do tyłu spodni. W zależności od tego jaka będzie Wasza opinia albo utwierdzę się w przekonaniu, że jest ok, albo odrobinkę je wydłużę Poniżej kilka zdjęć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 24 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2016 Są OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2016 Jest kot, jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 24 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2016 Na moje są w granicach, gdzie to kwestia gustu i nie ma przegięcia w żadną stronę, ale z drugiej strony dochodzi opadnięcie spodni w ciągu dnia, jeśli nie używa się szelek, jak i podniesienie się przez zmarszczenia na kolanach. To pierwsze nie wydaje się problemem, ale przez to drugie, obawy co do tego, że są za krótkie, mogą okazać się zasadne, to by wymagało dalszej obserwacji na przestrzeni całęgo dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 Nogawka jest wąska, więc dłuższe z przodu raczej być nie mogą. Można by je wydłużyć z tyłu robiąc skos. Jednak chyba nie zostało wiele materiału do ewentualnego odwinięcia, poza tym na bawełnie może zostać ślad po zaprasowaniu. Lepiej zostawić, tak jak jest. Według mnie w spodnich nie garniturowych i bez kantów taka długość jest akceptowalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba_P Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 Dzięki wielkie za opinie Chodzę w tych spodniach do pracy, używam paska i nie wydaję mi się, żeby opadały, nie wiem może jestem przewrażliwiony od patrzenia się na długość nogawki wszędzie gdzie tylko się odbijam. Jeśli chodzi o skos to wolałbym go uniknąć - nie podoba mi się, aczkolwiek materiału do "korekt" jest wystarczająco (2cm), bo nie mówimy tu o dużym odwinięciu. A jakby pójść na kompromis, żeby nie słyszeć, że mam za krótkie spodnie i wydłużyć je o ok. 1 cm ? Tylko faktycznie może zostać ślad po zaprasowaniu. Mówicie, że są w granicach, po takim zabiegu też by chyba w nich pozostały ? Wyprowadźcie mnie z błędu, jeśli się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 O centymetr dłuższe też będą OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi