Pepo Napisano 24 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2015 Tak, 54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 24 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2015 To przymierz się do 26 lub 27. Rękawy mogą być zbyt krótkie, ale to sam porównaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 25 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2015 Szukam szarej marynarki na zimę, która pasowałaby do ciemnych jeans'ów. Co myślicie o tych propozycjach? http://eu.suitsupply.com/en/suits/hudson-grey-plain/P3969.html?vpid=P396904 http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-grey-plain/C710.html?cgid=Jackets&prefn1=color&prefv1=Grey http://eu.suitsupply.com/en/suits/havana-light-grey-plain/P4731.html?vpid=P473104 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 25 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2015 Generalnie każda dobra, ale mi najbardziej podchodzi druga. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 25 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2015 Z uwagi na kolor, najbardziej pasowałaby mi pierwsza. Ostatnia zbyt jasna i przy jasnej koszuli już nie na każdą okazję zimową się będzie nadawać. Tylko ta pierwsza drażni tą nakładaną kieszonką. Dlatego ostatecznie, chyba jednak druga 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 25 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2015 Co do tego najjaśniejszego garnituru, to mam właśnie wątpliwości, czy tak jasne spodnie byłyby dobre na nasze zimowe warunki pogodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yavi Napisano 25 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2015 Wiem, że na wyrozumiałość nie mam co liczyć, ale zbliża się mój ślub więc najwyższa pora przyjąć krytykę. Co sądzicie o takim garniturze? Był już skracany (rękawy marynarki i spodnie), ale wydaje mi się, że za mało. Marynarka z tyłu nie układa się jakoś wybitnie, ale z tego co mierzyłem szukając stroju i tak wypadła chyba najlepiej. Poza tym jeszcze chciałem podpytać o szare spodnie - myślicie, że warto je trochę skrócić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 25 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2015 1. Nie chodzi o wyrozumiałość lub nie, warto pytać przed zakupem. Moim zdaniem, obie marynarki sa kiepskie - kanciasta, mało finezyjna linia ramion, w pierwszej zbyt wąskie wyłogi, obie są do tego podejrzanie któtkie, ale z tych zdjęć ciężko jest oceniać proporcje, być może tak powinno być. Druga marynarka jest dodatkowo zbyt szeroka w ramionach. 2. Tak, skrócić pod kątem, aby załamywały się lekko bądź wcale. Pierwsze spodnie (te od garnituru) trzeba jeszcze bardziej skrócić (łamią się "na boki", czyli są o wiele za długie). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yavi Napisano 26 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2015 1. Nie chodzi o wyrozumiałość lub nie, warto pytać przed zakupem. Moim zdaniem, obie marynarki sa kiepskie - kanciasta, mało finezyjna linia ramion, w pierwszej zbyt wąskie wyłogi, obie są do tego podejrzanie któtkie, ale z tych zdjęć ciężko jest oceniać proporcje, być może tak powinno być. Druga marynarka jest dodatkowo zbyt szeroka w ramionach. 2. Tak, skrócić pod kątem, aby załamywały się lekko bądź wcale. Pierwsze spodnie (te od garnituru) trzeba jeszcze bardziej skrócić (łamią się "na boki", czyli są o wiele za długie). Dzięki za odpowiedź. Akurat co do długości to są chyba w porządku. Na zdjęciach wyszedłem wyższy, niż jestem w rzeczywistości, dłuższe marynarki wyglądałyby na mnie śmiesznie. Rękawy w pierwszej marynarce jeszcze do skrócenia trochę, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 26 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2015 ja bym chyba jeszcze pierwszą wytaliował mocniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yavi Napisano 26 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2015 ja bym chyba jeszcze pierwszą wytaliował mocniej Tego może nie widać tak na zdjęciach, ale figura mi nie pozwala . Dlatego też miałem duży problem w ogóle ze znalezieniem czegokolwiek sensownego - jestem niewysoki, "przy kości" i mam wystającą pupę (sic!). Przez to większośc marynarek była zbyt ciasna lub okropnie układała się w okolicy pośladków/przy klapach. W marynarce pierwszej skrócę trochę rękawy, no i jeszcze zajmę się skróceniem spodni. W przyszłośći faktycznie muszę zwracać większą uwagę na szerokość ramion, chociaż w rzeczywistości jest chyba trochę lepiej niż na zdjęciach, szczególnie jeśli pamiętam o ich prostowaniu. Na szerokość klap nie zwróciłem w ogóle uwagi, obiecuję poprawę przy następnych zakupach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 26 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2015 ja bym chyba jeszcze pierwszą wytaliował mocniej To by tylko pogłębiło problem na plecach. [...] jestem niewysoki, "przy kości" i mam wystającą pupę (sic!). Przez to większośc marynarek była zbyt ciasna lub okropnie układała się w okolicy pośladków/przy klapach. Dobrze zdiagnozowałeś problem. Całość układa się słabo przez Twoją postawę. Żeby marynarka leżała na Tobie dobrze, plecy, boki i przody musiałyby być inaczej skrojone a rękawy wszyte pod innym kątem. Niestety w gotowej marynarce to raczej niepoprawialne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yavi Napisano 26 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2015 Bespoke byłby idealny, niestety ani budżet, ani czas na to nie pozwoliły. Może i dobrze, teraz będę przynajmniej wiedział czego oczekiwać od garnituru - to w sumie mój pierwszy. Zaraz wybieram się do krawcowej - oprócz spodni i pierwszej marynarki skracać coś jeszcze? Zastanawiam się, czy koszula (rękawy) krótsza o 1-1,5 cm nie byłaby lepsza. e: Koszula też oddana do skrócenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 3 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2015 Przyszedł dzisiaj rozmiar 27 granatowego napoli z SuSu. Co do poprawy, i czy da się poprawki zrealizować niezbyt dużym nakładem kosztów u zwykłej krawcowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 3 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2015 Czarno widzę - w barkach sporo za szeroki jest, a to nie jest łatwa przeróbka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 3 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2015 Spróbowałbym rozmiar mniejszy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 3 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2015 Spróbowałbym rozmiar mniejszy. Pozdrawiam. nie ma tej możliwości już niestety. Chyba trzeba będzie się w takim razie przejść do bytomia albo vistuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 3 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2015 Witam Panowie Ostatnio kupiłem sobie granatowe wełniane spodnie w kratę windowpane. Strasznie mi się spodobały. Potem zdałem sobie sprawę, że za bardzo nie wiem jaka "góra" by do tych spodni pasowała. Rzućcie parę propozycji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 3 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2015 Granatowe spodnie jest ciężko łączyć z innymi marynarkami, a co dopiero jeszcze w kratę. Jedna możliwość to jasna beżowa / jasno szara / błękitna marynarka lub na smutasa grafitowa gładka. Można też spróbować z odcieniem brązowego, ale będzie to trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 3 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2015 Dlaczego granatowe spodnie ciężko łączyć z innymi marynarkami? Przykładowo granatowe spodnie i szara marynarka? Oczywiście obydwa elementy z odpowiedniego materiału, nie z "formalnej" gładkiej wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 3 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2015 dlatego, m.in., że kolor wpływa na "ciężkość" wrażenia, które sprawia ubranie. jasnoszara marynarka + granatowe spodnie = (pomijając krój, co często nie wpłynie na wynik równania) bardzo ciężki dół i lekka góra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 3 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2015 No dobrze, a zestaw granatowe jeansy i szara marynarka z grubszej welny? Wydaje mi się, że to dobra kompzycja i dość popularna szczególnie zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 3 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2015 Granatowe spodnie, szara marynarka i niebieska koszula z granatowym lub bordowym krawatem to bardzo dobry zestaw. Trzeba zrównoważyć tony kolorystyczne, ale ogólnie to bezpieczna kombinacja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 3 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2015 Zgoda, ale nie jest to takie do końca proste: granat może być zimny, ciepły, przechodzić w niebieski (jasna krata - optycznie rozjaśnia). Połączenie ciepłego granatu z zimnym szarym już tworzy pewien rozjazd. Szary też ma wiele odcieni - najlepiej jakby może był lekko ciemniejszy, z lekkim przechodzeniem w niebieski (nota bene dość popularny odcień w siecówkach) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 4 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2015 Panowie, Z ciemnogranatowego garnituru w kredowy prążek ostała mi się tylko (ino) marynarka. Możecie służyć radą odnośnie spodni, które dobrze szłyby z nią w parze. Dodam, że tkanina z jakiej uszyta jest marynarka to raczej taka typowa dla blezerów: nie błyszczy się i raczej większa gramatura. Podobna do tej od Brooks Brothers, choć zestaw od BB (to chyba szare spodnie?) całkowicie do mnie nie przemawia. Sparowałem ją jak na razie z białymi spodniami, jest nieźle, ale ..... Macie jakieś pomysły czy nic z tego nie da się więcej wyciągnąć i pozostaje żałować, że się dwóch par spodni nie zamówiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi