Hargin Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2015 Jak widać po zdjęciach oferty SuSu, prawie wszystkie marynarki prezentowane są z jasnymi spodniami - bo najłatwiej je połączyć. Biele, szarości, beże - dużo zależy od kroju samych spodni i tkaniny. Cytuj
nynu Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2015 Dzięki za trop. Jakimś cudem zapomniałem o SuSu. Przeglądam... Cytuj
Tadam Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2015 Hej Panowie,dostałem mój drugi Susu. O ile pierwszy był napewno za mały i poszedł już do zwrotu to wierzę, że z drugim można powalczyć już u krawcowej. Co sądzicie?W barkach nie jest idealnie, ale rozmiar 52 byłby już za obszerny. Ponadto nie zdąże go dostać i przerobić do wesela.Proszę o pomoc w wypunktowaniu niedociągnięc do zmiany:1. spodnie do skrócenia2. usunięcie fałdy poznańskiej3. skrócenie rekawów marynarkiDodaje zdjęcia obu, może komuś sie przydadzą kolory "na żywo" oba różne Napoli Blue Plain z poprzedniej kolekcji.Z góry dziękuję,Pozdrawiam serdecznie Cytuj
Jakub Wieczorek Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2015 Coś Ci się przykleiło do tyłu głowy Cytuj
Tadam Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2015 Dzięki. Juz odkleilem;). Może ktoś coś więcej merytorycznego? Cytuj
Jakub Wieczorek Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2015 Można by lekko skrócić rękawy. Cytuj
Hargin Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2015 Panowie pytanie: Taki garnitur SS: http://eu.suitsupply.com/en/suits/sienna-blue-stripe/P3949.html?vpid=P394927 Z jakiej materii "odd waistcoat"? Kolor, faktura? Stosowana do pracy, do w miarę regularnego używania. Kamizelka będzie szyta. Moje przemyślenia: - Kratka i prążek z założenia odrzucam, bo ciężko będzie spasować. Więc raczej gładkie tkaniny lub o delikatnie zarysowanej fakturze (np. birds eye). - Wyobrażam sobie, że odcienie szarości będą grały (praktycznie w pełnej skali odcieni), - Zastanawiam się nad niebieskim w średnim odcieniu. Jakieś inne pomysły? Cytuj
Whitesnake Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2015 Jak ma być odd, to kamizelka ciemne bordo i ciemnobordowe buty. 4 Cytuj
p_b Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2015 Jakieś inne pomysły? A może lepiej pójść na całość i wszystko u krawca z tego samego prążka? Cytuj
Hargin Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2015 @p_b: zajmujesz się "chwilówkami" ? Oczywiście, że lepiej uszyć Tak jak lepiej być pięknym i bogatym. U mnie wszystko w deficycie. Tak więc poprzestanę na szaleństwie szycia kamizelki Cytuj
p_b Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2015 A wiesz, że z tą chwilówką to nie taki odosobniony pomysł? Powiem więcej, czerpiesz od najlepszych: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/12-z-mediów-co-powiedziano-w-tematach-nas-interesujących/?p=13021 Cytuj
Hargin Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2015 Z kredytów, które mnie interesują to tylko te, których nie trzeba spłacać Jakbyś mógł polecić jakiegoś dostawcę to z przyjemnością skorzystam W innym wypadku, nadal pomysł szycia całego garnituru odkładam na lepsze czasy Cytuj
CherryMorello Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2015 Ja szybkie pytanie o długość chinosów z Benevento. Niby prosta sprawa ale potrzebuję porady. Zamówiłem trochę przy długie. Lewa nogawa podwinięta jest o 2cm a prawa o około 4cm. Dobrze czy jeszcze krócej? Jakieś inne komentarze? To dla informacji jest wersja slim. Cytuj
roelegant Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2015 O 4cm skrócenie daje lepszy efekt choć osobiście sprobowalbym jeszcze centymetr lub dwa mniej. Cytuj
mosze Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2015 Ja bym skrócił lekko po skosie tak, aby nogawka dotykała buta (i tak nieco opadnie). Swoją drogą, niesamowita (praktycznie prosta) linia kantu z boku - na moich nogach niemożliwa do uzyskania Cytuj
musa19 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2015 butelkowa zieleń Wypada mi poprzeć tę sugestię. Widziałem na żywo zestaw w podobnym stylu (to znaczy garnitur bardzo podobny tylko nie SuSu) i naprawdę robił niesamowite wrażenie (nie tylko na mnie ). Pozdrawiam Cytuj
Aron Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2015 W Vistuli pojawił się dwurzędowy!! garnitur Lantier. http://vistula.pl/garnitury/garnitur,id-70631 Czy w marynarkach dwurzędowych guziki nie powinny być niżej, czy może to jest normalne? Cytuj
Hargin Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2015 Widziałem ten garnitur na żywo i faktycznie ma wysokie nałożenie się klap. Normy chyba nie ma, a ten mocno nawiązuje do stylistyki znanej z pierwszych sezonów "Boardwalk Empire". Cytuj
Kyle Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2015 Tradycyjnie w Vistuli model ma na sobie garnitur na zbyt niski wzrost, gdyby miał o rozmiar wyżej, guziki wyszłyby optycznie trochę niżej. Cytuj
Aron Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2015 @Hargin, skoro go widziałeś na żywo to może potwierdzić lub zaprzeczyć, że jego kolor to granatowo - szary, tak jak na zdjęciu? Z opisu wynika, że krata jest zielona . @Kyle Zbyt niski wzrost? Rękawy wydają się być wręcz za długie. Cytuj
Hargin Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2015 @Aron - nie chcę Cię wprowadzić w błąd, ale wydaje mi się, że faktycznie miał jakieś przebłyski zielonego w kompozycji kraty. Oglądałem go przez chwilę w CH Arkadia, a tam jest dość specyficzne oświetlenie. Zrobiłem małżonce quiz - wejdź i wskaż dwa garnitury, którymi byłbym potencjalnie zainteresowany. Nieomylnie odgadła - ten dwurzędowy i brązowy trzyczęściowy w kratę. Cytuj
Kyle Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2015 Rękawy są trochę za długie, a jakby garnitur był na dobry wzrost, byłby sporo za długie. Taki urok ich rozmiarówki. Tutaj miarodajna jest długość samej marynarki (wg prawej ręki, lewa jest podniesiona, zdjęcie robione w ruchu). Cytuj
Hargin Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2015 O webowej prezentacji oferty Vistuli można napisać pracę naukową - jak nie należy tego robić Dotychczas myślałem, że osiągneli szczyty, ale w tym sezonie uraczyli klientów nowym modelem, który bije wszystkich innych: 3 Cytuj
Koval Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2015 ... który bije wszystkich innych... Jakieś przecieki zza kulis sesji? ...A tak poważnie, nie przesadzałbym - model jak model; wolę takich, niż gładkolicych chłopczyków o budowie 'gimnazjalisty'... 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi