Skocz do zawartości

Forumowa poradnia stylistyczna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak widać po zdjęciach oferty SuSu, prawie wszystkie marynarki prezentowane są z jasnymi spodniami - bo najłatwiej je połączyć. Biele, szarości, beże - dużo zależy od kroju samych spodni i tkaniny. 

Opublikowano

Hej Panowie,
dostałem mój drugi Susu. O ile pierwszy był napewno za mały i poszedł już do zwrotu to wierzę, że z drugim można powalczyć już u krawcowej. Co sądzicie?
W barkach nie jest idealnie, ale rozmiar 52 byłby już za obszerny. Ponadto nie zdąże go dostać i przerobić do wesela.

Proszę o pomoc w wypunktowaniu niedociągnięc do zmiany:
1. spodnie do skrócenia
2. usunięcie fałdy poznańskiej
3. skrócenie rekawów marynarki

Dodaje zdjęcia obu, może komuś sie przydadzą kolory "na żywo" oba różne Napoli Blue Plain z poprzedniej kolekcji.

Z góry dziękuję,
Pozdrawiam serdecznie

post-5364-0-45306300-1441400019_thumb.jp

post-5364-0-70918300-1441400020_thumb.jp

post-5364-0-11586100-1441400022_thumb.jp

post-5364-0-35725200-1441400023_thumb.jp

post-5364-0-91337500-1441400024_thumb.jp

Opublikowano

Panowie pytanie: 

Taki garnitur SS:

http://eu.suitsupply.com/en/suits/sienna-blue-stripe/P3949.html?vpid=P394927

post-3154-0-97336000-1441451340_thumb.pn

Z jakiej materii "odd waistcoat"? Kolor, faktura? Stosowana do pracy, do w miarę regularnego używania. Kamizelka będzie szyta.

Moje przemyślenia:

- Kratka i prążek z założenia odrzucam, bo ciężko będzie spasować. Więc raczej gładkie tkaniny lub o delikatnie zarysowanej fakturze (np. birds eye). 

- Wyobrażam sobie, że odcienie szarości będą grały (praktycznie w pełnej skali odcieni),

- Zastanawiam się nad niebieskim w średnim odcieniu.

Jakieś inne pomysły?

Opublikowano

Z kredytów, które mnie interesują to tylko te, których nie trzeba spłacać :) Jakbyś mógł polecić jakiegoś dostawcę to z przyjemnością skorzystam :) W innym wypadku, nadal pomysł szycia całego garnituru odkładam na lepsze czasy :)

Opublikowano

Ja szybkie pytanie o długość chinosów z Benevento. Niby prosta sprawa ale potrzebuję porady. Zamówiłem trochę przy długie. Lewa nogawa podwinięta jest o 2cm a prawa o około 4cm. Dobrze czy jeszcze krócej? Jakieś inne komentarze? To dla informacji jest wersja slim.

post-5892-0-32333900-1441549299_thumb.jp

post-5892-0-21318600-1441549302_thumb.jp

Opublikowano

butelkowa zieleń

Wypada mi poprzeć tę sugestię. Widziałem na żywo zestaw w podobnym stylu (to znaczy garnitur bardzo podobny tylko nie SuSu) i naprawdę robił niesamowite wrażenie (nie tylko na mnie ;) ).

Pozdrawiam 

Opublikowano

@Hargin, skoro go widziałeś na żywo to może potwierdzić lub zaprzeczyć, że jego kolor to granatowo - szary, tak jak na zdjęciu? Z opisu wynika, że krata jest zielona :D.

@Kyle

Zbyt niski wzrost? Rękawy wydają się być wręcz za długie.

Opublikowano

@Aron - nie chcę Cię wprowadzić w błąd, ale wydaje mi się, że faktycznie miał jakieś przebłyski zielonego w kompozycji kraty.

Oglądałem go przez chwilę w CH Arkadia, a tam jest dość specyficzne oświetlenie. Zrobiłem małżonce quiz - wejdź i wskaż dwa garnitury, którymi byłbym potencjalnie zainteresowany. Nieomylnie odgadła - ten dwurzędowy i brązowy trzyczęściowy w kratę.

Opublikowano

Rękawy są trochę za długie, a jakby garnitur był na dobry wzrost, byłby sporo za długie. Taki urok ich rozmiarówki. Tutaj miarodajna jest długość samej marynarki (wg prawej ręki, lewa jest podniesiona, zdjęcie robione w ruchu).

Opublikowano

O webowej prezentacji oferty Vistuli można napisać pracę naukową - jak nie należy tego robić ;)

Dotychczas myślałem, że osiągneli szczyty, ale w tym sezonie uraczyli klientów nowym modelem, który bije wszystkich innych:

post-3154-0-13433000-1441618276_thumb.pn

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

... który bije wszystkich innych...

Jakieś przecieki zza kulis sesji?   :twisted:

...A tak poważnie, nie przesadzałbym - model jak model; wolę takich, niż gładkolicych chłopczyków o budowie 'gimnazjalisty'...  

• Oceniam pozytywnie 1