Skocz do zawartości

Forumowa poradnia stylistyczna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,
jeszcze krótkie pytanie odnośnie sklepu z tkaninami pod kamizelkę (krata KW), najlepiej w Warszawie.
Ktoś coś?

Fajnie żeby cena była rozsądna. Chętnie zdecydowałbym się na zakup u Szarmanta, ale ceny są wysokie - przy czym zdecydowanie nie dyskredytuje takiego wyboru, pewnie za taką jakość trzeba płacić - jednak wolałbym znaleźć coś taniej.

Opublikowano

Warto poszukać pod tymi adresami:B. Z. Matysiakowie - ul. Puławska 7/9, Warszawa

Orla 13 Tkaniny Włoskie - ul. Orla 13 (róg Al. Solidarności 95/99), W-wa

Tkaniny Merino - Al. Jana Pawła II (przy Ogrodowej 1a), Warszawa

Klan&Son - ul. Kolejowa 181, Łomianki

Mi na przykład ta się podoba w ich ofercie: http://www.tkaniny-sklep.com.pl/mobile/pl/p/Welniana-tkanina-marynarkowa--kostiumowa/593

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Proces rekrutacyjny do EA jako cabin crew, granatowy garnitur, biała koszula full cutaway, czarne wiedenki. Czy jednolity krawat z szantungu (kasztanowy) lub grenadyny (zieleń butelkowa) nie będzie 'underdress'? Bardzo lubię krawaty i jednocześnie mam sporą awersję do klasycznych jedwabiów, nie ważne czy gładkich czy drukowanych.

Opublikowano

Dzien Dobry,

Mam takie pytanie - zastanawiam sie nad kupnem garnituru z SS na jesien / zime. 

Garnitur chcialem rozkompletowac i nosic osobno, a czasem (rzadko) razem.

Marynarke nosilbym do chinosow lub jeansow - takie zestawy smart casualowe.

Spodnie do marynarek (np niebieskiego tweedu) i swetrow.

Pytanie - czy ten garnitur nie bedzie zbyt formalny do takiego rozkompletowania?

Patrzac na zdjecia, welna nie wydaje sie blyszczaca. A co z krojem?

Moze ktos juz taki ma i moglby sie wypowiedziec?

http://eu.suitsupply.com/en/suits/lazio-light-grey-plain/P3946.html?cgid=Suits&prefn1=collection&prefv1=Fall%2fWinter

Czy moze lepiej poczekac na pelna kolekcje F/W SS ?

Opublikowano

No to chyba jeszcze poczekam co SS pokaze na ten sezon z bardziej casualowych marynarek.

Z zapowiedzi poki co najbardziej podoba mi sie niebieski Washington w kratke. Ale jedna niebieska juz mam, wiec sie bije z myslami :)

Opublikowano

Cześć,

Udało mi się dzisiaj o lepszego fotografa niż samowyzwalacz, dlatego też foty mojego pierwszego ss. Co sądzicie? Oczywiście spodnie do skrócenia. W większym rozmiarze bym się utopił (szczerze jeżeli ten jest nie odpowiedni to nie widzę innego odpowiedniego w modelu Napoli i Lazio)

Marynarka rozjezdza się trochę na dole. Oprócz tego lekko obawiam się o barki..

Chociaż zważywszy na fakt ze jeszcze prawdopodobnie schudnę myślę że bd lepiej.

Pod marynarkę pójdzie jeszcze szara kamizelka w kratę KW.

Z góry dzięki za poświęcony czas i opinie.

post-5364-0-10537500-1439726951_thumb.jp

post-5364-0-31040100-1439726997_thumb.jp

post-5364-0-77658200-1439727044_thumb.jp

post-5364-0-60124800-1439727127_thumb.jp

Opublikowano

Teoretycznie dobrze, bo będzie poszerzał, choć może przytłaczać, szczególnie bardzo młodą osobę. Jeżeli będziesz czuł się w nim dobrze to dobrze, jak źle to źle:-)

Opublikowano

Wydaje mi się, że taki wzór wygląda szczególnie dobrze na szczupłej sylwetce, a osobie z nadwagą ten wzór by tylko by dodał paru kg.

Tak mi się wyjadę.

Zresztą, szczupłemu we wszystkim dobrze ;)

Opublikowano

Przyszedł do mnie dzisiaj garnitur z SuSu, według mnie nie wygląda to najlepiej, ale może uda się to jakoś uratować przeróbkami? Co o tym myślicie?

jtW7Xrc.png

lOyaPqM.png

nlGuEhM.png

XBlSLhe.png