Zajac Poziomka Napisano 28 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2017 48 minut temu, Harth napisał: Do jakich sklepów oprócz EoE i Poszetka.com warto zajrzeć w poszukiwaniu krawata? Szukam krawata w stonowanym fiolecie z jakimś delikatnym, również w stonowanych barwach, wzorem. W dwóch wymienionych sklepach nie znalazłem zbyt wiele takich modeli. Drake's, Shibumi, Viola Milano, Sam Hober, Berg&Berg, E. Marinella, Turnbull&Asser. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harth Napisano 28 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2017 Teraz, Zajac Poziomka napisał: Drake's, Shibumi, Viola Milano, Sam Hober, Berg&Berg, E. Marinella, Turnbull&Asser. Czy jakościowo odpowiadają krawatom z EoE (z tego co czytałem są bardzo chwalone na forum)? A może są lepsze, gorsze? Zastanawiam się czy czekać na nowe kolekcje czy kupić coś od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 28 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2017 Krawaty wymienionych firm to cenowo wyższa a jakościowo co najmniej ta sama półka co EoE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 28 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2017 Poza Berg&Berg powiedziałbym, że wymienione firmy prezentują najwyższy poziom. Od siebie dodam Vanda Fine Clothing, która zbiera świetne recenzje na StyleForum, a z bardziej dostępnych opcji Republic of Ties, Miler Menswear i Zack Roman. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 28 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2017 Nawiązując do dyskusji, powiem, że przez moją szyję przewinęło się (i przewija) ze 20-30 krawatów Lamberta i kilka Bytomia. Bytom był tylko jeden ok, zaś Lamberty reprezentują drastycznie różny poziom tkanin głównych (choć wszystkie, które mierzyłem, są podobnie uszyte, dobrze się wiążą, a łezki bezproblemowe). 2/3 pozwracałem, a z 1/3 jestem bardzo zadowolony. Bardzo często używane, po kilkadziesiąt razy i do emerytury daleeeko. Kupione na przecenach za 29-39 zł. Niektóre z nich mają lepsze i trwalsze tkaniny niż ROT. Ale trzeba szukać matowych jedwabi, o wyraźnych fakturach itd. Typowe "gładkie" są marne. Jak powiedziałem, Lambert Lambertowi baaaaardzo nierówny - w wypadku tej firmy jakakolwiek generalizacja jest błędem. Ale trzeba szukać i sprawdzać. Dla jasności - mam porównanie, bo noszę też krawaty od Poszetki, EoE, ROT, MD itd., nosiłem też SuSu. Dobrze trafiony Lambert ma najlepszy z tego towarzystwa stosunek ceny do jakości (i na pewno nie wygląda tandetnie, w zestawieniu z marynarkami klasy MD czy nawet SuSu) krawat SuSu zdecydowanie najsłabszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harth Napisano 29 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2017 Czy biorąc pod uwagę jakość krawatów poniższe zestawienie będzie ok? HIGH TOPDrake's, Shibumi, Viola Milano, Sam Hober, Marinella, Turnbull&Asser MID TOPBerg&Berg, Vanda Fine Clothing, EoE, Poszetka TOPRepublic of Ties, Miler Menswear, Zack Roman Ps: podlinkowałem wszystko żeby było pod ręką 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 29 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2017 Hermes się nie zmieścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harth Napisano 29 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2017 42 minuty temu, mosze napisał: Hermes się nie zmieścił Jak patrzę na ceny to pewnie przydała by się kategoria powyżej High TOP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harth Napisano 5 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2018 Na czym polega różnica jakości krawatów z Miler Manswear a np. poszetka.com czy EoE? Jakość materiału, szycie, gorzej się wiążą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 11 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2018 W EoE musisz się namęczyć, żeby węzeł nie wyszedł. Poszetka bardzo mocno goni EoE. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harth Napisano 11 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2018 4 minuty temu, Wuj napisał: W EoE musisz się namęczyć, żeby węzeł nie wyszedł. Poszetka bardzo mocno goni EoE. Mam krawat z Poszetki i EoE, oba z grenadyny. Zamówiłem też kilka od Milera, z wełny oraz jedwabiu. Ciężko mi je porównać ponieważ są z różnych tkanin. Stąd moje pytanie o Wasze odczucia. Są to moje pierwsze dobrej jakości krawaty, więc nie wiem czy zostawić sobie te od Milera czy też czekać na nowe wzory Poszetki lub EoE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steppenwolf Napisano 12 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2018 W dniu 5.01.2018 o 16:25, Harth napisał: Na czym polega różnica jakości krawatów z Miler Manswear a np. poszetka.com czy EoE? Jakość materiału, szycie, gorzej się wiążą? Może to kwestia gustu, ale wzronictwo EoE jak dla mnie jest bezkonkurencyjne. Poszetka ostatnio ma moim zdaniem jakiś spadek formy, szykowałem się do sporego zamówienia, ale wzory które chciałem się pokończyły, a nowe jakoś do mnie nie przemawiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcelli Napisano 12 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2018 W wątku o promocjach pojawiła się informacja, że krawaty T&A mają obniżone ceny. Zajrzałem sobie na ich www. Powiększcie sobie zdjęcie poniższego krawata (zdjęcie od tyłu). Zwróćcie uwagę, że poszewka wszyta jest nierówno u dołu krawata (jeśli porównasz lewy i prawy brzeg). Za takie pieniądze? http://turnbullandasser.eu/ties-puna-jacquard-silk-geometric-mini-floral-check-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egonax Napisano 13 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2018 Przesadzasz. Zwróć uwagę jak dobrze jest wykończony dół krawata. Linia zagięcia jest równoległa ze wzorami po obu stronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcelli Napisano 13 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2018 Przesadzasz. Zwróć uwagę jak dobrze jest wykończony dół krawata. Linia zagięcia jest równoległa ze wzorami po obu stronach. Za takie pieniądze mam prawo wymagać b. wysokiej jakości. Zwróć uwagę na cenę wyjściową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2018 Skoro krawat nie spełnia wymagań to nie kupujesz, prosta sprawa.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcelli Napisano 13 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2018 Skoro krawat nie spełnia wymagań to nie kupujesz, prosta sprawa.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Nie miałem zamiaru go kupować. Link otworzył mi się przez przypadek Wrzuciłem na forum "just for fun" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diminished Napisano 17 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2018 Czy ktoś posiada krawaty Wólczanki? Mam dwa ośmiocentymetrowe, na obu za nic nie wychodzi mi łezka, choćbym nawet ręcznie próbował ją ukształtować. Wiążę albertem. Ja po prostu tak bardzo nie umiem wiązać czy te krawaty mają tak beznadziejne wypełnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano Napisano 18 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2018 @Diminished Mam parę Wólczanek i faktycznie nie jest to łatwe, ale przy odrobinie treningu udaje się uzyskać łezkę (oczywiście trzeba się wspomóc kształtując ją ręcznie), aczkolwiek dużo lepiej to wychodzi choćby z Lambertami czy RoT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 23 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2018 jako ciekawostka (nie ma tematu tylko o poszetkach): czasach podczas zakupów w różnych sklepach oglądałem i macałem sprzedawane przez nich poszetki. Jakość średnia, ceny też czasem nieadekwatne do jakości. Domyślając się co może mnie czekać podczas konfrontacji z poszetkami z allegro, skusiłem się na białą lnianą poszetkę sprzedaną przez użytkownika atelier_poszetki i muszę przyznać że jest bardzo pozytywnie zaskoczony. Zapakowana w kawałek folii i ułożona w skromnym, nie tandetnym niebieskim kartoniku, a sama poszetka bardzo ładnie wykończona, niemal idealny rulonik, cena śmiesznie niska. Zresztą oceńcie sami po zdjęciach 4 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 23 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2018 14 minut temu, Krzysiek_W napisał: czasach podczas zakupów w różnych sklepach oglądałem i macałem sprzedawane przez nich poszetki. Jakość średnia, ceny też czasem nieadekwatne do jakości. Przecież to marzenie każdego sprzedawcy - opchnąć kawałek jedwabiu, maszynowo obszytego, za stówę. 15 minut temu, Krzysiek_W napisał: skusiłem się na białą lnianą poszetkę sprzedaną przez użytkownika atelier_poszetki i muszę przyznać że jest bardzo pozytywnie zaskoczony. Zapakowana w kawałek folii i ułożona w skromnym, nie tandetnym niebieskim kartoniku, a sama poszetka bardzo ładnie wykończona, niemal idealny rulonik, cena śmiesznie niska. Zresztą oceńcie sami po zdjęciach Korzystałem (m.in. wymieniałem obszycie maszynowe na ręczne) i mogę polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 23 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2018 @Krzysiek_W dzięki za cynk, zamawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 23 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2018 30 minut temu, Krzysiek_W napisał: Domyślając się co może mnie czekać podczas konfrontacji z poszetkami z allegro, skusiłem się na białą lnianą poszetkę sprzedaną przez użytkownika atelier_poszetki i muszę przyznać że jest bardzo pozytywnie zaskoczony. Zapakowana w kawałek folii i ułożona w skromnym, nie tandetnym niebieskim kartoniku, a sama poszetka bardzo ładnie wykończona, niemal idealny rulonik, cena śmiesznie niska. Zresztą oceńcie sami po zdjęciach Mam z tego sklepu dwie białe poszetki "irlandzki len" (te większe, po 50 złotych za sztukę) i również jestem zadowolony. O ile zdarza mi się kupić drogą poszetkę ze względu na ciekawy wzór, o tyle za te w jednolitych kolorach nie ma co płacić więcej, tylko po to żeby mieć z "renomowanego" sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 23 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2018 O, skoro wątek się pojawił, to jest okazja zrehabilitować się za wrzutkę w wątku TKMaxxowym Przeszedł dziś do mnie... ale po kolei: Gdy dziś jechałem windą z paczką z Yooxa, na kolejnych piętrach rozlegały się zalotne westchnienia... ...choć dyskretnie otwierałem opakowanie w kąciku open-space, i tak stężenie damskich feromonów wzrosło o 184%... ...dobrze, że wychodziłem dziś wcześniej z roboty, bo nie wiadomo, co by się stało po godzinach Zatem przyszedł krawat. Six fold. Pewnej niszowej marki A tak serio - no krawat jak krawat, zwiewny żakard, idealny do letniego smart-casualu. Potwierdziło się w pełni to, co wyczytałem kiedyś na StyleForum - Kiton robi krawaty wyraźnie dłuższe niż standard i zarazem bardzo delikatne, aby uzyskać odpowiednią długość i łezkę, trzeba je wiązać Księciem Albertem i precyzyjnie wstrzelić się z długością, a nie 4inHand. Generalnie zatem z wiązaniem jest trochę zachodu, ale efekt końcowy jak należy. Jak koś chce spróbować, to jeszcze przez parę godzin można je upolować na Yooxie w śmiesznej jak na Kitona cenie. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 24 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2018 Do mnie dziś zawitała taka piękność Oczywiście TJMaxx, dałem równowartość 88 PLN po dłuższej obserwacji i kilku obniżkach ceny Bohaterem drugoplanowym jest marynarka, którą dostałem dziś od żony: 52% bawełny, 48% lnu. Przeceniona z 495$ na 39$ - to lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi