Jump to content

Biznes - kontakty

Arkadyjczyk
 Share

Recommended Posts

Mój zawód co prawda biznesowy nie jest, ale jak ktoś potrzebuje informacji o jakiejś książce (najlepiej starej), ew. szybkiej kwerendy bibliograficznej, to u mnie, polecam też swoje usługi jako korepetytor z zakresu historii sztuki -wysoka skuteczność-jeszcze żaden mój uczeń nie oblał matury.

Odnoszę wrażenie, że temat nie jest zbyt trafiony :( Zaki, Immune - skasujcie poproszę.

Ja uważam że jest trafiony. Proszę kolegów o powagę. Wyraźnie jest napisane: biznes - kontakty w temacie, więc proszę także używać odpowiedniego języka.

Zaki, tylko Ty i ja potraktowaliśmy to tak jak miałem na myśli, skasuj poproszę!

Skasowałem tylko niepoważne posty. Panowie to jest to wątek do wymiany kontaktów biznesowych. Wszelkie niepoważnie wpisy będą kasowane, tak samo jak próby dyskusji na ten temat. Proszę żartować w innych tematach. Na takiej wymianie kontaktów jaką zaproponował xkoziol opiera się świat biznesu. Jak z tego drwicie, to świadczy o tym że nic nie macie wspólnego z tym światem i wątek nie jest przeznaczony dla Was

Ja zatrudniam specjalistów, którzy są w stanie zoptymalizować:

- wybór kredytu hipotecznego osobom fizycznym lub inwestycyjnego firmom,

- strategię inwestycyjną osób fizycznych (fundusze inwestycyjne, inwestycje alternatywne, wealth management, produkty strukturyzowane, alternatywy dla lokat bankowych, emerytury),

- ubezpieczenia na życie i majątkowe (np. mieszkaniowe).

Panowie,

Teleinformatyka, sieci, transmisja głosu, danych, ...etc

Szerokorozumiane IT od centrali telefonicznej, poprzez sieci, bezpieczeństwo, na infrastrukturze dla operatorów skończywszy...

Widze, że mamy bardzo różne zawody i różnorodność branż :)

• 2 weeks later...

1. Freelancer - tłumacz pisemny i ustny (tłumaczenia symultaniczne i konsekutywne). Języki z których i na które tłumaczę: polski (ojczysty), ukraiński (ojczysty), łemkowski (ojczysty), angielski, niemiecki. Specjalizuję się w badaniach rynku, marketingu, polityce, artykułach naukowych oraz tekstach prasowych i podróżniczych.

2. Tłumacz literatury pięknej (poezja i proza).

3. Nauczyciel angielskiego i ukraińskiego w biznesie; prowadzę również praktycznie wszelkie kursy egzaminacyjne z angielskiego.

Z wykształcenia - historyk.

Dziennikarz - robiłem chyba wszystko w tej branży. Pracowałem dla najważniejszych dzienników ("GW", "RZ"), telewizji (TVP). Piszę też książki. Zajmowałem się też PR (na początku l.90) teoretycznie i praktycznie (z dziedziny dość rzadkiej, bo dot. dużej inwestycji budowlanych).

Ponadto mam duże doświadczenie praktyczne, jeśli chodzi o działalność różnych organizacji i stowarzyszeń (bo trochę w życiu różnych rzeczy organizowałem).

Fajny temat, niekoniecznie do networkingu, ale ciekawy przegląd forum. :) Niech i ja się dołożę: jestem redaktorem (co oznacza, że moją ambicją jest być oczko wyżej nad dziennikarzem - tu ukłony dla red. Frankensteina). Niestety jak dotąd nie udało mi się w pełni uciec od dziennikarstwa, ale nie przeszkadza mi to zbytnio, bo pisanie przychodzi mi z łatwością. Obecnie pracuję w branży czasopism biznesowych, wcześniej - w prasie lokalnej.

• 3 months later...

Hmm, motion design (dżingle, czołówki inne formy animowane i nieruchome) . Obecnie pracuję dla jednej z trzech dużych platform cyfrowych / telewizji. Projektuję również logotypy, tworzę komunikację itd.

Chętnie pomogę jeśli czas mi pozwoli.

Uu przydana, przydatna branża!

Jak tylko będę wdrażał kolejny projekt z pewnością się skontaktuję z kolegą ;)

Pozdrawiam,

Stylius

PS: gdybym mógł prosić na PM jakiś próbnik możliwości byłbym wdzięczny.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...