saphir.pl Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2017 Czyszczenie po całości:https://multirenowacja.pl/universal-cleaner-125ml-plyn-do-czyszczenia-skor.html Profilaktyka po całości:https://multirenowacja.pl/nano-protector-spray-400ml-high-tech-protektor-idealna-impregnacja-butow.html Kolor można zregenerować niemal zawsze, ale napisz najlepiej w tej sprawie do Multirenowacji załączając zdjęcia eksponujące te odbarwienia, a support postara się już konkretny produkt/kolor zarekomendować. 1 Cytuj
dawidowo Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2018 Hej ! Mam buty do renowacji, trochę już przeszły i potrzeba im dawnego blasku. Jakie produkty byście polecili do czarnej skory? Dzięki za inforacjeSent from my iPhone using Tapatalk Cytuj
MH_fan Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2018 27 minut temu, dawidowo napisał: Hej ! Mam buty do renowacji, trochę już przeszły i potrzeba im dawnego blasku. Jakie produkty byście polecili do czarnej skory? Dzięki za inforacje Sent from my iPhone using Tapatalk Te same, które polecamy do skóry brązowej, granatowej i burgundowej. Wystarczy zadać sobie odrobinę trudu i przeczytać parę stron tego tematu. 1 Cytuj
eye_lip Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2018 Zależy o jaką renowację chodzi, jakie są uszkodzenia skóry, czy chodzi tylko o przywrócenie blasku? Cytuj
dawidowo Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2018 Zależy o jaką renowację chodzi, jakie są uszkodzenia skóry, czy chodzi tylko o przywrócenie blasku? Hej Filip. Trochę więcej niż blask:( skóra wyglądają jakby była sucha, zaczyna się jakby marszczyć itp wiec czegoś jej brakujeSent from my iPhone using Tapatalk Cytuj
dawidowo Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2018 Zależy o jaką renowację chodzi, jakie są uszkodzenia skóry, czy chodzi tylko o przywrócenie blasku? Jak mówiłem, tak czynie. Zdjęcia But (pollini) jest dość już zmęczony życiem. Jaka najlepiej mógłbyś drogę renowacji zaproponować ? Dziękuje bardzo za informacje Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj
eye_lip Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2018 Te zmarszczki wynikają z niskiej jakości zastosowanej skóry, więc nic z tym nie zrobisz. Sama skóra nie wygląda aby potrzebowała czegoś więcej niż zwykły krem. 2 Cytuj
mosze Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2018 W dniu 4.02.2018 o 10:33, dawidowo napisał: Jak mówiłem, tak czynie. Zdjęcia But (pollini) jest dość już zmęczony życiem. Jaka najlepiej mógłbyś drogę renowacji zaproponować ? Dziękuje bardzo za informacje Sent from my iPhone using Tapatalk Jeśli mam być szczery, to bym te buty wyrzucił. Dlaczego? Należą, w sensie typu, do kategorii najbardziej eleganckiego obuwia, nadającego się na bal w operze, ślub, czy jakieś eleganckie wyjście wieczorem. Niestety, ich stan - nie tylko marny wygląd skóry, ale także utrata fasonu (pomarszczony nosek itp.) powoduje, że trudno je sobie w takiej roli wyobrazić. 1 1 Cytuj
Nowoanglik Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2018 @szewc24.pl Pies zaatakował nowe trzewiki. Reszta jest w nienaruszonym stanie. Czy szewc może coś z tym zrobić, np. wyrównać krawędzi, żeby chociaż lepiej wyglądało? Para jest wystawiona na sprzedaż po niskiej cenie i zastanawiam się, czy warto nabyć..... Cytuj
saphir.pl Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2018 Są specjaliści od takiej roboty https://www.wbutach.pl/topic/2815-pogryzione-buty-czyli-wątek-pod-psem/ Nie jestem pewien czy i z tym sobie jeden czy drugi Szewc poradzi, ale może warto po prostu skonsultować z kilkoma zakładami, bo mam wrażenie, że większość nie podejmie jednak wyzwania. 1 Cytuj
Szydlowsky Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2018 @Nowoanglik przecież te buty wyglądają na/są używane . Ja bym odpuścił , psu się nie podobały . 1 Cytuj
rumcajs43 Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2018 Przyciąć oba przed ostatnią dziurką i będzie ok Cytuj
mzddk Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2018 Witam wszystkich. Kilka lat temu zakupiłem buty marki WOJAS. Przyznam się, że nie dbałem najlepiej o Swoje buty. Buty były chodzone w śniegu, w deszczu, dlatego je zakupiłem na zimę. Buty naprawdę bym ciepłe i nie przemakały. Ze względu na to, że niestety zrobiły się dziury w podeszwie, musiałem chodzić w innych butach. Powiem, że buty buty już nie posiadają gwarancji. W tamtym tygodniu oddałem buty do szewca, aby naprawił podeszwy. Teraz pięknie wygląda, lecz mam inny problem. Buty nie raz były przemoczone i dlatego chciałbym się dowiedzieć, czy mogę jakoś odnowić skórę jak buty ze sklepu ? Chciałbym z tym coś zrobić, szkoda Mi naprawdę je wywalać na śmietnik. W moim mieście znalazłem kilka salonów z renowacją obuwia ze skórą, ale czy to naprawdę nie wyjdzie drożej ? Proszę o pomoc z radami, co mogę z Nimi zrobić. Przesyłam zdjęcia z aktualnego stanu obuwia oraz nowe buty ze sklepu. Pozdrawiam. Buty ze sklepu : https://wojas.pl/produkt/26031/jasno-brazowe-meskie-botkii-6153-53 Cytuj
Egonax Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2018 Poniźej zamieszczam Ci link do poradnika. https://multirenowacja.pl/news/show/id/5 Znajdziesz tam również poradniki jak dbać o buty. I jeszcze jedna rzecz. Kup prawidła. https://multirenowacja.pl/news/show/id/10 Cytuj
Velahrn Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2018 Usunąłem off-topic. Co do forumowicza Szewc24.pl, chciałbym tylko wspomnieć, że Forum BwB nie jest i nigdy nie było oficjalnym kanałem komunikacji Szewca24 z klientami - Szewc24 pisał tu i wysyłał wiadomości jako prywatna osoba, na takiej zasadzie, jak każdy z nas. Zachęcam do kontaktu z nim poprzez jeden z kanałów komunikacji podanych na jego stronie w rubryce Kontakt - jest tam podany i mail, i telefon. Cytuj
Velahrn Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2018 4 godziny temu, mzddk napisał: Witam wszystkich. Kilka lat temu zakupiłem buty marki WOJAS. Przyznam się, że nie dbałem najlepiej o Swoje buty. Buty były chodzone w śniegu, w deszczu, dlatego je zakupiłem na zimę. Buty naprawdę bym ciepłe i nie przemakały. Ze względu na to, że niestety zrobiły się dziury w podeszwie, musiałem chodzić w innych butach. Powiem, że buty buty już nie posiadają gwarancji. W tamtym tygodniu oddałem buty do szewca, aby naprawił podeszwy. Teraz pięknie wygląda, lecz mam inny problem. Buty nie raz były przemoczone i dlatego chciałbym się dowiedzieć, czy mogę jakoś odnowić skórę jak buty ze sklepu ? Chciałbym z tym coś zrobić, szkoda Mi naprawdę je wywalać na śmietnik. W moim mieście znalazłem kilka salonów z renowacją obuwia ze skórą, ale czy to naprawdę nie wyjdzie drożej ? Proszę o pomoc z radami, co mogę z Nimi zrobić. Przesyłam zdjęcia z aktualnego stanu obuwia oraz nowe buty ze sklepu. Pozdrawiam. Buty ze sklepu : https://wojas.pl/produkt/26031/jasno-brazowe-meskie-botkii-6153-53 Według mnie buty są nieodwracalnie zniszczone przez sól i nadają się do wyrzucenia. Próba renowacji skóry jest trudna i kosztowna, i raczej się nie powiedzie, ale jeśli chcesz, podaję link do poradnika. Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2018 Godzinę temu, Velahrn napisał: Według mnie buty są nieodwracalnie zniszczone przez sól i nadają się do wyrzucenia. Próba renowacji skóry jest trudna i kosztowna, i raczej się nie powiedzie, ale jeśli chcesz, podaję link do poradnika. I właśnie dlatego brakuje mi tu użytkownika szewc24. Ani buty nie są nieodwracalnie zniszczone, ani nie nadają się do wyrzucenia, ani uszkodzenia nie pochodzą od soli. Buty były wielokrotnie przemoczone i nie miały wkładanych prawideł. Popękały Ci podeszwy - wymieniłeś je. Bardzo dobrze. Teraz czas odświeżyć skórę w trzech krokach: Nawilżenie, uzupełnienie barwnika i pastowanie. Potrzebujesz 3 produktów i może być to mało opłacalne dla tylko tej jednej pary, ale może Twój szewc ma odpowiednie środki i odświeży je za opłatą ? Na przyszłość drewniane prawidła to podstawa. 1 Cytuj
Velahrn Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2018 13 minut temu, Kamil1987 napisał: Ani buty nie są nieodwracalnie zniszczone, ani nie nadają się do wyrzucenia, ani uszkodzenia nie pochodzą od soli. Buty były wielokrotnie przemoczone i nie miały wkładanych prawideł. Przepraszam, ale skąd to wiesz? Właściciel tych butów pisze o "chodzone w śniegu, w deszczu, dlatego je zakupiłem na zimę. Buty naprawdę bym ciepłe i nie przemakały". Używanie butów w polskiej zimie oznacza nieustanną walkę ze śniegiem i solą. Ślady na butach są typowe dla soli - wielokrotnie miałem podobne na swoich butach. Buty wyglądają obecnie paskudnie i znając Wojasa, zrobione są z niskogatunkowej skóry. Nie ma wobec tego sensu podejmowanie prób ich ratowania czy naprawiania - nadają się do kosza. Cytuj
mosze Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 Równieź uważam, że nie warto ich ratować. 1 Cytuj
gajdowskip Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 Koszt tego przedsięwzięcia pewnie wyniesie tyle co zakup samych butów w Wojasie. Na marginesie dodam, że mam jak najgorsze doświadczenia z tą marką. Np. nowe półbuty odłożone na zimę do szafki po kilku miesiącach miały skórę pękniętą w poprzek. Nie warto w to inwestować Cytuj
Midlife-Crisis Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 Kolega @mzddk potrafi robić ładne zdjęcia. Trzy ostatnie są moim zdaniem tak dobrze zrobione, że nawet najbrzydsze rzeczy mogą nabrać swoistej estetyki. Trudno powiedzieć, czy tak jest w rzeczywistości. Odpowiedź na pytanie czy warto, należy szukać już faktycznie w zakresie filozofii ubioru. 1 Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2018 U mnie dwuletnie Wolverine 1000mile po kilku burzach śnieżnych: Oraz po małej kuracji Saphirem do skór tłuszczowych, preparatem do brzegów podeszwy Fieblinga i woskiem do zabezpieczenia szwów podeszwy: 1 1 Cytuj
Izaar Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2018 Witam, czy macie pomysł co z tym można zrobić? Oprócz wyczyszczenia Wyciąć ten kawałek czy oddać do szewca? Da się to jakoś skleić? Cytuj
Bażant Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Kupiłem nowe kajaki. Kolor okazał się nieco inny niż na zdjęciach i myślę o pomalowaniu butów. Chce uzyskać jednolity kolor na całej powierzchni. W zasadzie to chciałbym go tylko nieco ożywić i przyciemnić. Jakie jest ryzyko niepowodzenia takiej akcji? Skóra jest dobrej jakości, bardzo miękka i mięsista nawet jak na chukka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi