Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyszczenie po całości:
https://multirenowacja.pl/universal-cleaner-125ml-plyn-do-czyszczenia-skor.html

Profilaktyka po całości:
https://multirenowacja.pl/nano-protector-spray-400ml-high-tech-protektor-idealna-impregnacja-butow.html

Kolor można zregenerować niemal zawsze, ale napisz najlepiej w tej sprawie do Multirenowacji załączając zdjęcia eksponujące te odbarwienia, a support postara się już konkretny produkt/kolor zarekomendować.

• Like 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Hej ! Mam buty do renowacji, trochę już przeszły i potrzeba im dawnego blasku. Jakie produkty byście polecili do czarnej skory? Dzięki za inforacje

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano
27 minut temu, dawidowo napisał:

Hej ! Mam buty do renowacji, trochę już przeszły i potrzeba im dawnego blasku. Jakie produkty byście polecili do czarnej skory? Dzięki za inforacje

Te same, które polecamy do skóry brązowej, granatowej i burgundowej. Wystarczy zadać sobie odrobinę trudu i przeczytać parę stron tego tematu.

• Like 1
Opublikowano
Zależy o jaką renowację chodzi, jakie są uszkodzenia skóry, czy chodzi tylko o przywrócenie blasku?

Hej Filip. Trochę więcej niż blask:( skóra wyglądają jakby była sucha, zaczyna się jakby marszczyć itp wiec czegoś jej brakuje

Opublikowano
Zależy o jaką renowację chodzi, jakie są uszkodzenia skóry, czy chodzi tylko o przywrócenie blasku?

Jak mówiłem, tak czynie. Zdjęcia :)
But (pollini) jest dość już zmęczony życiem. Jaka najlepiej mógłbyś drogę renowacji zaproponować ? Dziękuje bardzo za informacje 0bd29d54be4f67a78f5ce2d6ec5f7f1b.jpg69a8b4eb25babab176be60765c8ddb4b.jpgb6c74019f13f07e22433062678c700c0.jpg6ad9565cd3c8ce7ce26ca923011aa730.jpg

Opublikowano
W dniu 4.02.2018 o 10:33, dawidowo napisał:

Jak mówiłem, tak czynie. Zdjęcia :)
But (pollini) jest dość już zmęczony życiem. Jaka najlepiej mógłbyś drogę renowacji zaproponować ? Dziękuje bardzo za informacje

Jeśli mam być szczery, to bym te buty wyrzucił. Dlaczego? Należą, w sensie typu, do kategorii najbardziej eleganckiego obuwia, nadającego się na bal w operze, ślub, czy jakieś eleganckie wyjście wieczorem. Niestety, ich stan - nie tylko marny wygląd skóry, ale także utrata fasonu (pomarszczony nosek itp.) powoduje, że trudno je sobie w takiej roli wyobrazić.

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

@szewc24.pl Pies zaatakował nowe trzewiki. Reszta jest w nienaruszonym stanie. Czy szewc może coś z tym zrobić, np. wyrównać krawędzi, żeby chociaż lepiej wyglądało? Para jest wystawiona na sprzedaż po niskiej cenie i zastanawiam się, czy warto nabyć.....

Screen Shot 2018-02-13 at 16.43.51.png

Opublikowano

Witam wszystkich.

Kilka lat temu zakupiłem buty marki WOJAS. Przyznam się, że nie dbałem najlepiej o Swoje buty. Buty były chodzone w śniegu, w deszczu, dlatego je zakupiłem na zimę. Buty naprawdę bym ciepłe i nie przemakały. Ze względu na to, że niestety zrobiły się dziury w podeszwie, musiałem chodzić w innych butach. Powiem, że buty buty już nie posiadają gwarancji. W tamtym tygodniu oddałem buty do szewca, aby naprawił podeszwy. Teraz pięknie wygląda, lecz mam inny problem. Buty nie raz były przemoczone i dlatego chciałbym się dowiedzieć, czy mogę jakoś odnowić skórę jak buty ze sklepu ? Chciałbym z tym coś zrobić, szkoda Mi naprawdę je wywalać na śmietnik. W moim mieście znalazłem kilka salonów z renowacją obuwia ze skórą, ale czy to naprawdę nie wyjdzie drożej ? Proszę o pomoc z radami, co mogę z Nimi zrobić. Przesyłam zdjęcia z aktualnego stanu obuwia oraz nowe buty ze sklepu. Pozdrawiam.

Buty ze sklepu : https://wojas.pl/produkt/26031/jasno-brazowe-meskie-botkii-6153-53

IMG_0413.JPG

IMG_0414.JPG

IMG_0415.JPG

IMG_0416.JPG

IMG_0417.JPG

Opublikowano

Usunąłem off-topic.

Co do forumowicza Szewc24.pl, chciałbym tylko wspomnieć, że Forum BwB nie jest i nigdy nie było oficjalnym kanałem komunikacji Szewca24 z klientami - Szewc24 pisał tu i wysyłał wiadomości jako prywatna osoba, na takiej zasadzie, jak każdy z nas. Zachęcam do kontaktu z nim poprzez jeden z kanałów komunikacji podanych na jego stronie w rubryce Kontakt - jest tam podany i mail, i telefon.

Opublikowano
4 godziny temu, mzddk napisał:

Witam wszystkich.

Kilka lat temu zakupiłem buty marki WOJAS. Przyznam się, że nie dbałem najlepiej o Swoje buty. Buty były chodzone w śniegu, w deszczu, dlatego je zakupiłem na zimę. Buty naprawdę bym ciepłe i nie przemakały. Ze względu na to, że niestety zrobiły się dziury w podeszwie, musiałem chodzić w innych butach. Powiem, że buty buty już nie posiadają gwarancji. W tamtym tygodniu oddałem buty do szewca, aby naprawił podeszwy. Teraz pięknie wygląda, lecz mam inny problem. Buty nie raz były przemoczone i dlatego chciałbym się dowiedzieć, czy mogę jakoś odnowić skórę jak buty ze sklepu ? Chciałbym z tym coś zrobić, szkoda Mi naprawdę je wywalać na śmietnik. W moim mieście znalazłem kilka salonów z renowacją obuwia ze skórą, ale czy to naprawdę nie wyjdzie drożej ? Proszę o pomoc z radami, co mogę z Nimi zrobić. Przesyłam zdjęcia z aktualnego stanu obuwia oraz nowe buty ze sklepu. Pozdrawiam.

Buty ze sklepu : https://wojas.pl/produkt/26031/jasno-brazowe-meskie-botkii-6153-53

Według mnie buty są nieodwracalnie zniszczone przez sól i nadają się do wyrzucenia. Próba renowacji skóry jest trudna i kosztowna, i raczej się nie powiedzie, ale jeśli chcesz, podaję link do poradnika.

Opublikowano
Godzinę temu, Velahrn napisał:

Według mnie buty są nieodwracalnie zniszczone przez sól i nadają się do wyrzucenia. Próba renowacji skóry jest trudna i kosztowna, i raczej się nie powiedzie, ale jeśli chcesz, podaję link do poradnika.

I właśnie dlatego brakuje mi tu użytkownika szewc24. 

Ani buty nie są nieodwracalnie zniszczone, ani nie nadają się do wyrzucenia, ani uszkodzenia nie pochodzą od soli. Buty były wielokrotnie przemoczone i nie miały wkładanych prawideł. Popękały Ci podeszwy - wymieniłeś je. Bardzo dobrze.

Teraz czas odświeżyć skórę w trzech krokach:

Nawilżenie, uzupełnienie barwnika i pastowanie. Potrzebujesz 3 produktów i może być to mało opłacalne dla tylko tej jednej pary, ale może Twój szewc ma odpowiednie środki i odświeży je za opłatą ? Na przyszłość drewniane prawidła to podstawa.

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Kamil1987 napisał:

Ani buty nie są nieodwracalnie zniszczone, ani nie nadają się do wyrzucenia, ani uszkodzenia nie pochodzą od soli. Buty były wielokrotnie przemoczone i nie miały wkładanych prawideł.

Przepraszam, ale skąd to wiesz?

Właściciel tych butów pisze o "chodzone w śniegu, w deszczu, dlatego je zakupiłem na zimę. Buty naprawdę bym ciepłe i nie przemakały". Używanie butów w polskiej zimie oznacza nieustanną walkę ze śniegiem i solą. Ślady na butach są typowe dla soli - wielokrotnie miałem podobne na swoich butach. Buty wyglądają obecnie paskudnie i znając Wojasa, zrobione są z niskogatunkowej skóry. Nie ma wobec tego sensu podejmowanie prób ich ratowania czy naprawiania - nadają się do kosza.

Opublikowano

Koszt tego przedsięwzięcia pewnie wyniesie tyle co zakup samych butów w Wojasie. Na marginesie dodam, że mam jak najgorsze doświadczenia z tą marką. Np. nowe półbuty odłożone na zimę do szafki po kilku miesiącach miały skórę pękniętą w poprzek. Nie warto w to inwestować

Opublikowano

Kolega @mzddk potrafi robić ładne zdjęcia. Trzy ostatnie są moim zdaniem tak dobrze zrobione, że nawet najbrzydsze rzeczy mogą nabrać swoistej estetyki. Trudno powiedzieć, czy tak jest w rzeczywistości. Odpowiedź na pytanie czy warto, należy szukać już faktycznie w zakresie filozofii ubioru. 

• Like 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kupiłem nowe kajaki. Kolor okazał się nieco inny niż na zdjęciach i myślę o pomalowaniu butów. Chce uzyskać jednolity kolor na całej powierzchni. W zasadzie to chciałbym go tylko nieco ożywić i przyciemnić. Jakie jest ryzyko niepowodzenia takiej akcji? Skóra jest dobrej jakości, bardzo miękka i mięsista nawet jak na chukka

etecl8B.jpg