Aron Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Za pomocą tego produktu Saphir zmiękczyłem właśnie skórę na piętkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Za pomocą tego produktu Saphir zmiękczyłem właśnie skórę na piętkach. Myślałem , że należy aplikować na buty 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Nie wiem czy Ci to pomoże, nie sądzę. Shoe stretche, w tym polecane przez Kolegów powyżej, są dobre i pomocne, ale w przypadku hm...nie wiem jak to zgrabnie ująć, pracujących części buta. Na czubkach i piętkach skóra jest grubsza i bardziej sztywna. Próbowałem rozbić buty na czubkach stretchem od Tarrago, bez powodzenia. Natomiast w śródstopiu - zadziałał super. Nie wiem czy pomogła Twoja rada czy też sam rozciągacz się przyczynił, ale podziałało! Co więcej, nie trzeba było całej nocy a raptem 6h od rana. Fakt, że założyłem 2 skarpety na prawidło też nie bez znaczenia narazie czekają na wyjście bo skóra wewnątrz jeszcze mokra, ale już przesyłam podziękowania za rady, bo po włożeniu stopy i spacerze po mieszkaniu już spora poprawa. Odezwę się po 1 testach ulicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Nie wiem czy Ci to pomoże, nie sądzę. Shoe stretche, w tym polecane przez Kolegów powyżej, są dobre i pomocne, ale w przypadku hm...nie wiem jak to zgrabnie ująć, pracujących części buta. Na czubkach i piętkach skóra jest grubsza i bardziej sztywna. Próbowałem rozbić buty na czubkach stretchem od Tarrago, bez powodzenia. Natomiast w śródstopiu - zadziałał super. Podejrzewam, że brak efektów "shoe stretch" mógł wynikać z tego, że jest to chyba środek przeznaczony do zmiękczania skóry, a usztywnienie nosków i pięty bywa plastikowe (np. Meermin Classic, prawdopodobnie Berwick, chyba eye_lip pisał również w wątku o Skoaktiebolaget że Carmina używa na piętach celastiku). Edycja: odnośnie plastikowego usztywnienia pozwolę sobie zacytować post ze styleforum (jeżeli chodzi o Meermina, to mowa jest o Classic, w LM jest skórzane usztywnienie pięty): "Loake 1880, Meermin etc and below=everyone use plastic heel- and toe stiffeners. In the mid price range with brands like C&J, Carmina, Church's and so on it's also very common, just in some cases that they use leather heel stiffener, still plastic for the toe though. Actually, even the finest RTW brands like Edward Green use plastic toe stiffeners as well, but leather for the heel (since the possibility to adjust shape better to the foot is more important there, one tend to take the extra cost of using leather at least there). But for example John Lobb Paris use plastic both for heel- and toe stiffener." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 A Yanko też mają plastikowe usztywnienia w noskach? Pytam, bo myślę nad użyciem tego rozciągacza właśnie do noska w Yanko. Co do Berwicka, to jedna para uciskała mnie w nosku, a po kilku wyjściach popuściło i jest OK, więc może nie ma tam plastiku, co prawda uścisk nie był tragiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Jeżeli to co jest napisane w zacytowanym przeze mnie poście to prawda, to w butach RTW praktycznie nie występuje usztywnienie nosków inne niż plastikowe. Jedynie na pięcie zdarza się skórzane usztywnienie (w tańszych butach robią tak np. Meermin Linea Maestro oraz Carlos Santos). To, że usztywnienie jest plastikowe nie oznacza że z czasem buty się nie rozbiją, a jedynie to że "shoe stretch" raczej w tym nie pomoże, bo zmiękcza skórę a nie plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Podejrzewam, że brak efektów "shoe stretch" mógł wynikać z tego, że jest to chyba środek przeznaczony do zmiękczania skóry, a usztywnienie nosków i pięty bywa plastikowe (np. Meermin Classic, prawdopodobnie Berwick, chyba eye_lip pisał również w wątku o Skoaktiebolaget że Carmina używa na piętach celastiku). Mogę tylko powtórzyć, to co usłyszałem od właściciela klasycznebuty.pl. Poruszyłem z nim ten temat właśnie przy tamtej okazji - usztywnienie na noskach (o piętki nie pytałem) jest skórzane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Nie wiem czy pomogła Twoja rada czy też sam rozciągacz się przyczynił, ale podziałało! Co więcej, nie trzeba było całej nocy a raptem 6h od rana. Fakt, że założyłem 2 skarpety na prawidło też nie bez znaczenia narazie czekają na wyjście bo skóra wewnątrz jeszcze mokra, ale już przesyłam podziękowania za rady, bo po włożeniu stopy i spacerze po mieszkaniu już spora poprawa. Odezwę się po 1 testach ulicznych Cieszę się, że pomogło . Ja śpię własnie zazwyczaj ok. 6 h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Mogę tylko powtórzyć, to co usłyszałem od właściciela klasycznebuty.pl. Poruszyłem z nim ten temat właśnie przy tamtej okazji - usztywnienie na noskach (o piętki nie pytałem) jest skórzane. W takim razie ryzykuję i zamawiam rozciągacz, mam nadzieję, że w Yankach też noski są całe ze skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Dzisiaj wypróbuję to http://multirenowacja.pl/shoe-stretch-100ml-rozciagacz-do-obuwia-spray.html Wypróbowałem i mam mieszane uczucia, faktycznie tam gdzie jest miękka skóra to działa, ale w Berwickach na pięcie już nie. Psikałem tylko w środku buta, na wierzchu się bałem i chyba dobrze, ponieważ wewnątrz zostały zacieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Ja zamówiłem Saphira, niby lepsza marka - to może coś podziała z tym noskiem w Yanko i jednym bucie Berwick. Jutro dojdzie - napiszę, czy działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 27 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2016 W witrynie sklepu Brogs (Wrocław) widziałem buty Berwick. Wygląda na to, że pojawiło się kolejne miejsce, gdzie można je nabyć stacjonarnie. Trzeba przyznać, że obok Loake z serii 1880 wyglądają bardzo dobrze, niczym im nie ustępują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 27 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2016 O! Fajnie. Rozmawiałem z właścicielem Brogsa dość niedawno i jeszcze był w trakcie wybierania modeli Berwicka, ciekaw jestem, co ostatecznie weszło. Trza się będzie wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 27 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2016 Trzeba przyznać, że obok Loake z serii 1880 wyglądają bardzo dobrze, niczym im nie ustępują. Trzeba przyznać że Berwicki w niczym nie ustępują Loake 1880? Otóż nie trzeba. Według mnie jednak ustępują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 27 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2016 To bardzo fajnie kiedy już możemy zobaczyć Berwicki obok Loaków w witrynie i powiedzieć, że niczym im nie ustępują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Czy ktoś może użytkuje Berwicki 3637 w rozmiarze 7,5 i mógłby napisać jakie prawidła ze sklepu szewskiego byłyby dobre? Myślałem o rozmiarze 41. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Żadne, bo jak firma działa tak jak na allegro, to jest duże prawdopodobieństwo, że dostaniesz popękane, ja w Berwickach rozmiar buta 7,5 (inny niż Twój model) zakupiłem u nich 42/43 i załóżmy, że po regulacji śróbami są ok, bez tego jedno prawiło jest szersze o 5mm, a więc sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Posiadam Berwicki 3010 w rozmiarze 7,5, są ok. Myślę nad tym modelem:http://www.sklep.klasycznebuty.pl/538,berwick-2561-black.htmlI mam do was pytanie, czy ktoś może posiada te buty i może coś powiedzieć o kopycie, rozmiarach etc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Kopyto 130 jest szerokie i komfortowe, a jednocześnie ładnie wyprofilowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Posiadam Berwicki 3010 w rozmiarze 7,5, są ok. Myślę nad tym modelem: http://www.sklep.klasycznebuty.pl/538,berwick-2561-black.html I mam do was pytanie, czy ktoś może posiada te buty i może coś powiedzieć o kopycie, rozmiarach etc? Ja mam burgundowe. To jest berwickowe G. Jeżeli skóra Ci nie przeszkadza, a masz szeroką stopę to są to b. ładne buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko.osw Napisano 4 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2016 Czołem Panowie, Dostałem dziś swoje pierwsze buty goodyear welted tj, Berwick 3010 Black. Są piękne, w sam raz na ślub. Jednakże założenie i siedzenie w nich to tortura. O chodzeniu nie ma mowy. Spójrzcie jak rozchodzi się przyszwa. Mam problem i proszę o sugestie - wymienić na większe, czy dać szansę tej parze? Na co dzień chodzę w rozmiarze 44, a te na zdjęciu to 7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SMaciej Napisano 4 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2016 Berwick 3571 Tan. Wrzucam zdjęcia gdyby ktoś się nad nimi zastanawiał. Dodam tylko że prezentują się bardzo dobrze (kolor). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dublekil Napisano 4 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2016 @macko.osw musisz je wymienić na większy rozmiar. Jeżeli nie możesz w nich nawet siedzieć to przeskoczyć musisz przynajmniej o rozmiar, a podejrzewam, że może nawet o 1,5. Ja noszę buty sportowe 44, klasyczne 43, a Berwicki 42,5, ale mam szeroką stopę i raczej dla takich są Berwicki dedykowane. Podaj długość swojej, zmierz między jakimiś książkami, bo odrysowując można się pomylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 4 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2016 Czołem Panowie, Dostałem dziś swoje pierwsze buty goodyear welted tj, Berwick 3010 Black. Są piękne, w sam raz na ślub. Jednakże założenie i siedzenie w nich to tortura. O chodzeniu nie ma mowy. Spójrzcie jak rozchodzi się przyszwa. Mam problem i proszę o sugestie - wymienić na większe, czy dać szansę tej parze? Na co dzień chodzę w rozmiarze 44, a te na zdjęciu to 7. Nie tknęło Cię, że coś jest nie tak gdy kupowałeś rozmiar 41 samemu nosząc 44 ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JankoMuzykant Napisano 4 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2016 A ja dostałem dziś swoje Berwicki od Tomka Milera i powiem tak, buty pasują ale mają pewne mankamenty w wyglądzie i fakturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi