Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Wuj napisał:

Czy akcja gmto jeszcze trwa? Można się dopisać?

pytających o żabki uprzedzam: mogą rysować buty drugiej stopy. 

Tak, choć "nabór" już zamknięty. Jednak jeden z chętnych zrezygnował więc jest miejsce. Po więcej szczegółów zapraszam na PW.

58 minut temu, FONos napisał:

Możesz przybliżyć co to za rozwiązanie tzn. kiedy warto je stosować?

Jest to dodatkowe wsparcie dla stóp, które cierpią na płaskostopie poprzeczne.

• Oceniam pozytywnie 1
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie kojarzę takiego tworu. Proponuję napisać do Vassa ( na mail sklepowy), z odpowiedzią bywa różnie, albo podaj nam jakim rozmiarem jesteś zainteresowany, to może ktoś z nas pomoże. Ja np. mogę pomierzyć swoje w rozm. 42. Mam w „kolekcji” egzemplifikowane kopyto F, P i P2.

Opublikowano
3 godziny temu, Tanatos70 napisał:

Nie kojarzę takiego tworu. Proponuję napisać do Vassa ( na mail sklepowy), z odpowiedzią bywa różnie, albo podaj nam jakim rozmiarem jesteś zainteresowany, to może ktoś z nas pomoże. Ja np. mogę pomierzyć swoje w rozm. 42. Mam w „kolekcji” egzemplifikowane kopyto F, P i P2.

O bardzo proszę. Ja mam 27.2cm stopę i noszę 7,5, 8 uk (42). Jakbyś mógł pomierzyć też swoją stopę długość i tęgość 

Opublikowano
W dniu ‎2018‎-‎04‎-‎02 o 20:00, 50groszy napisał:

O bardzo proszę. Ja mam 27.2cm stopę i noszę 7,5, 8 uk (42). Jakbyś mógł pomierzyć też swoją stopę długość i tęgość 

Ja mam podobnie 27,3...27,5 i nosze 8 uk. W  Warszawie przymierzysz Vassa F i K u Zaremby. F mi pasuje 8, K chyba brałbym 8,5.

Opublikowano

@50groszy. Moja lewa stopa (zbieżność z tytułem filmu. J. Sheridana nagrodzonym Oskarami przypadkowa), która jest większa i stąd kluczowa w wyborze:

dł. 27,6 cm, szer. 10,5 cm, obwód (wysokie podbicie) 25 cm.

P2 i F noszę w rozm. 42. Wymiary mogę podać w obecnej chwili tylko  dla P2 (dwie pary na F mam w kartonach na strychu):

dł. wkładki- 28,5 cm, zewnętrzne wymiary podeszwy- dł. 30 cm, szer. 10,7 cm.

Zarówno na kopycie P2 jak i F jest miejsce w podbiciu. F jest lekko ciaśniejsze i bardziej dynamiczne. Teoretycznie F w rozm. 42 powinno być dla Ciebie O.K. Przy P2 może być dobre 41,5. U mnie przy rozm. 42 jest jeszcze mały zapas. No, ale to musiałbyś rozpoznać organoleptycznie, bo może być różnie i np. będzie Tobie tych 2 mm brakować :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
58 minut temu, Wuj napisał:

Czy nadeszły jakieś niusy od kolegów z Vassa? Kiedy można spodziewać się pierwszych przesyłek?

Jutro dopiero 3 tydzien mija...:( skreslam w kalendarzu dni jakby mnie z ancla po cwiercwieczu mieli wypuscic...

• Like 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem w czym zachwyt nad Vassem, który jakby nie było jest 2 razy droższy choćby od Yanko. Właśnie przyszły do mnie monki od Zaremby  
https://zarembabespoke.com/pl/product/vass-shoes-double-monk/.

Pierwsza ocena -Skóra w niczym nie ustępuję od Yanko -które posiadam ,bynajmniej ja nie widzę różnicy. Jedyny plus to za podeszwę ,bo sprawia wrażenie solidniejszej lepszej chodź nie obyło się na niej o jakieś drobne dziurki foto niżej ,co i tak nie umniejsza moje pierwsze wrażenie.Kopyto F jak dla mnie bez szału nie dlatego ,że jak dla mnie może odrobinę za wąskie ale nie zwala.Osobiście  915 od Yanko zdecydowanie ładniejsze. Rozmiarowo podobne. Nie wiem jak jest u was z kupnem bezpośrednio od Vasa ale tak. W kartoniku dwa woreczki beżowe -krótko pisząc brzydkie i o gorszej jakości od Yanko. But zapakowany luzem bez żadnych wypełnię w postaci  np papieru itp czyli jak paczka zgnieciona but razem z nią.W żaden sposób nie zabezpieczona. Moje wnioski. Nie są wart swojej ceny nawet tej którą dałem czyli 1750 zł a już nie mówiąc o 2500 zł kosmos jak za taki but. Odnosząc się do Yanko mam na myśli nie wychwalanie ich ale takie właśnie posiadam. Byłem ciekaw jak jest u Vassa.

Rozmiar 42 u Vassa w F chyba ciut ciaśniejszy nić w 42 na kopycie 915 w Yanko,minimalnie chodź moje wrażenia są zbyt wczesne bo zakładając że będę je zwracał nie chciałem ich jakoś katować.Co do oceny jakości też bazuję na pierwszym wrażeniu nie na dłuższym użytkowaniu i być może moja ocena jest chybiona.   

32169249_2062582814017652_8253571140132274176_o.jpg

Opublikowano

Daj Panie spokój, mam i Edwardy Greeny, też nie zwala, trza samemu
Mistrzu jak mi powiesz , że te kopyto f od vassa jest ładniejsze aniżeli 915 od yanko to pozdrów swoje zielonki na bazarku xd . Podkreślam to jest moje zdanie nie robi żadnego wrażenia najwyraźniej żadnego przeskoku strasznego nie ma. Swoją drogą Monki od shoepassion skóra w nich jest zdecydowanie miększa z kolei vass i yanko na tym samym poziomie czyli twarda.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@50groszy przecież wygląd kopyta (Vass ma ich kilka!), kolor itp., to rzeczy względne i nie one decydują o cenie a np. jakość materiałów czy brak sztucznych usztywniaczy, których w Yanko i wszystkim innym w tej cenie niestety pełno. Poza tym na tym poziomie to zaczyna się snobizm ;) można kupić Picassa za miliony albo coś współczesnego za kilkadziesiąt złotych ... a przecież ani jakość ani wygląd nie decyduje tu o cenie a swego rodzaju marka :) Zawsze można też trafić piękne Baty które święcą triumfy w JBMDNS :) więc po co przepłacać za Yanko? ?

Opublikowano
50 minut temu, Wodzu napisał:

W dzisiejszych czasach to tylko trole potrafią rozruszać zastygłe wątki...

Ja tam tego kolegę mam od bardzo dawna na liście ignorowanych (trafił tam jako jeden z pierwszych!), niestety widzę od czasu do czasu jego posty bo ktoś je cytuje :( Zdaje się, że to już któreś z kolei konto kolegi, wcześniejsze to były bodajże "sznurówka", "robert_mal" i jeszcze parę innych. Wszystkie poprzednie dosyć szybko były banowane, niestety to od bardzo długiego czasu się utrzymuje. Na miejscu moderatorów już za sam brak poszanowania jakichkolwiek zasad gramatyki, ortografii i interpunkcji kasowałbym jego posty. Do tego dochodzą jeszcze posty bez jakiejkolwiek wartości merytorycznej, często naszpikowane emotikonkami w stylu "xD" i atakami personalnymi...  aaa no i jeszcze powtarzające się z kolejnych kont próby sprzedaży używanych butów.

Przepraszam za OT, musiałem się wyżalić. Moderatorzy pewnie oleją - jak zwykle. 

Żeby OT nie był całkowity - byłem na majówkę w Budapeszcie, przy okazji zajrzałem do obu sklepów Vassa. Planowałem kupić czarne austerity brogues na kopycie F. Niestety ten model buta na zdjęciach wygląda o wiele lepiej niż w rzeczywistości i zrezygnowałem z zakupu. Chyba wyleczyłem się z austerity brogues...

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 1