Solecalupo Napisano 28 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2018 4 godziny temu, Wodzu napisał: - Vass może "wbudować" dodatkowe wsparcie dla stopy (arch support) w cenie butów Możesz przybliżyć co to za rozwiązanie tzn. kiedy warto je stosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 28 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2018 Godzinę temu, Wuj napisał: Czy akcja gmto jeszcze trwa? Można się dopisać? pytających o żabki uprzedzam: mogą rysować buty drugiej stopy. Tak, choć "nabór" już zamknięty. Jednak jeden z chętnych zrezygnował więc jest miejsce. Po więcej szczegółów zapraszam na PW. 58 minut temu, FONos napisał: Możesz przybliżyć co to za rozwiązanie tzn. kiedy warto je stosować? Jest to dodatkowe wsparcie dla stóp, które cierpią na płaskostopie poprzeczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamrot Napisano 28 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2018 Jakby jeszcze ktoś zrezygnował to jestem chętny, Proszę dopisać mnie na listę rezerwową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baw Napisano 15 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2018 Tak w sumie zapytam bez większego entuzjazmu. Nikt z zamówienia się nie wykruszył i nie ma wolnego miejsca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 15 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2018 Zamówienie już poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baw Napisano 16 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2018 Dzięki za odpowiedź. Cóż, każdego szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 16 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2018 Pewnie za kilka miesięcy będzie następne ... ja już mam pomysł na kolejne buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo86 Napisano 16 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2018 Ja tez... chwile się wahałem czy 3pary nie wziąć...ale poczekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 2 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2018 Czy posiada ktoś tabele rozmiarów kopyt na wzór od patine Czyli długość buta tęgość itp .Interesuję mnie kopyto P2, F i ewentualnie R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 2 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2018 Nie kojarzę takiego tworu. Proponuję napisać do Vassa ( na mail sklepowy), z odpowiedzią bywa różnie, albo podaj nam jakim rozmiarem jesteś zainteresowany, to może ktoś z nas pomoże. Ja np. mogę pomierzyć swoje w rozm. 42. Mam w „kolekcji” egzemplifikowane kopyto F, P i P2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 2 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2018 3 godziny temu, Tanatos70 napisał: Nie kojarzę takiego tworu. Proponuję napisać do Vassa ( na mail sklepowy), z odpowiedzią bywa różnie, albo podaj nam jakim rozmiarem jesteś zainteresowany, to może ktoś z nas pomoże. Ja np. mogę pomierzyć swoje w rozm. 42. Mam w „kolekcji” egzemplifikowane kopyto F, P i P2. O bardzo proszę. Ja mam 27.2cm stopę i noszę 7,5, 8 uk (42). Jakbyś mógł pomierzyć też swoją stopę długość i tęgość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 2 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2018 W dniu 2018-04-02 o 20:00, 50groszy napisał: O bardzo proszę. Ja mam 27.2cm stopę i noszę 7,5, 8 uk (42). Jakbyś mógł pomierzyć też swoją stopę długość i tęgość Ja mam podobnie 27,3...27,5 i nosze 8 uk. W Warszawie przymierzysz Vassa F i K u Zaremby. F mi pasuje 8, K chyba brałbym 8,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 2 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2018 @50groszy. Moja lewa stopa (zbieżność z tytułem filmu. J. Sheridana nagrodzonym Oskarami przypadkowa), która jest większa i stąd kluczowa w wyborze: dł. 27,6 cm, szer. 10,5 cm, obwód (wysokie podbicie) 25 cm. P2 i F noszę w rozm. 42. Wymiary mogę podać w obecnej chwili tylko dla P2 (dwie pary na F mam w kartonach na strychu): dł. wkładki- 28,5 cm, zewnętrzne wymiary podeszwy- dł. 30 cm, szer. 10,7 cm. Zarówno na kopycie P2 jak i F jest miejsce w podbiciu. F jest lekko ciaśniejsze i bardziej dynamiczne. Teoretycznie F w rozm. 42 powinno być dla Ciebie O.K. Przy P2 może być dobre 41,5. U mnie przy rozm. 42 jest jeszcze mały zapas. No, ale to musiałbyś rozpoznać organoleptycznie, bo może być różnie i np. będzie Tobie tych 2 mm brakować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 11 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2018 Czy nadeszły jakieś niusy od kolegów z Vassa? Kiedy można spodziewać się pierwszych przesyłek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo86 Napisano 11 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2018 58 minut temu, Wuj napisał: Czy nadeszły jakieś niusy od kolegów z Vassa? Kiedy można spodziewać się pierwszych przesyłek? Jutro dopiero 3 tydzien mija...:( skreslam w kalendarzu dni jakby mnie z ancla po cwiercwieczu mieli wypuscic... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 12 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2018 A czuć jakby szło na trzeci miesiąc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Solecalupo Napisano 9 Maj 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2018 Nie mogąc doczekać się zamówienia forumowego, takie oto buty dziś przyniósł mi kurier 5 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 9 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2018 Nie wiem w czym zachwyt nad Vassem, który jakby nie było jest 2 razy droższy choćby od Yanko. Właśnie przyszły do mnie monki od Zaremby https://zarembabespoke.com/pl/product/vass-shoes-double-monk/. Pierwsza ocena -Skóra w niczym nie ustępuję od Yanko -które posiadam ,bynajmniej ja nie widzę różnicy. Jedyny plus to za podeszwę ,bo sprawia wrażenie solidniejszej lepszej chodź nie obyło się na niej o jakieś drobne dziurki foto niżej ,co i tak nie umniejsza moje pierwsze wrażenie.Kopyto F jak dla mnie bez szału nie dlatego ,że jak dla mnie może odrobinę za wąskie ale nie zwala.Osobiście 915 od Yanko zdecydowanie ładniejsze. Rozmiarowo podobne. Nie wiem jak jest u was z kupnem bezpośrednio od Vasa ale tak. W kartoniku dwa woreczki beżowe -krótko pisząc brzydkie i o gorszej jakości od Yanko. But zapakowany luzem bez żadnych wypełnię w postaci np papieru itp czyli jak paczka zgnieciona but razem z nią.W żaden sposób nie zabezpieczona. Moje wnioski. Nie są wart swojej ceny nawet tej którą dałem czyli 1750 zł a już nie mówiąc o 2500 zł kosmos jak za taki but. Odnosząc się do Yanko mam na myśli nie wychwalanie ich ale takie właśnie posiadam. Byłem ciekaw jak jest u Vassa. Rozmiar 42 u Vassa w F chyba ciut ciaśniejszy nić w 42 na kopycie 915 w Yanko,minimalnie chodź moje wrażenia są zbyt wczesne bo zakładając że będę je zwracał nie chciałem ich jakoś katować.Co do oceny jakości też bazuję na pierwszym wrażeniu nie na dłuższym użytkowaniu i być może moja ocena jest chybiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 9 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2018 Ja też zupełnie nie kumam o co kaman - w moich Gino Rossi też są sznurówki, i nawet dłuższe niż Vass daje. 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. eye_lip Napisano 9 Maj 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2018 Kopyto F jak dla mnie bez szału nie dlatego ,że jak dla mnie może odrobinę za wąskie ale nie zwala. Daj Panie spokój, mam i Edwardy Greeny, też nie zwala, trza samemu 8 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 9 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2018 Wychodzi, że Chińczycy mają lepszą kontrolę jakości Może te za 2500zł by tego nie miały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 9 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2018 Daj Panie spokój, mam i Edwardy Greeny, też nie zwala, trza samemu Mistrzu jak mi powiesz , że te kopyto f od vassa jest ładniejsze aniżeli 915 od yanko to pozdrów swoje zielonki na bazarku xd . Podkreślam to jest moje zdanie nie robi żadnego wrażenia najwyraźniej żadnego przeskoku strasznego nie ma. Swoją drogą Monki od shoepassion skóra w nich jest zdecydowanie miększa z kolei vass i yanko na tym samym poziomie czyli twarda. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 10 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2018 @50groszy przecież wygląd kopyta (Vass ma ich kilka!), kolor itp., to rzeczy względne i nie one decydują o cenie a np. jakość materiałów czy brak sztucznych usztywniaczy, których w Yanko i wszystkim innym w tej cenie niestety pełno. Poza tym na tym poziomie to zaczyna się snobizm można kupić Picassa za miliony albo coś współczesnego za kilkadziesiąt złotych ... a przecież ani jakość ani wygląd nie decyduje tu o cenie a swego rodzaju marka Zawsze można też trafić piękne Baty które święcą triumfy w JBMDNS więc po co przepłacać za Yanko? 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 10 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2018 W dzisiejszych czasach to tylko trole potrafią rozruszać zastygłe wątki... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 10 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2018 50 minut temu, Wodzu napisał: W dzisiejszych czasach to tylko trole potrafią rozruszać zastygłe wątki... Ja tam tego kolegę mam od bardzo dawna na liście ignorowanych (trafił tam jako jeden z pierwszych!), niestety widzę od czasu do czasu jego posty bo ktoś je cytuje Zdaje się, że to już któreś z kolei konto kolegi, wcześniejsze to były bodajże "sznurówka", "robert_mal" i jeszcze parę innych. Wszystkie poprzednie dosyć szybko były banowane, niestety to od bardzo długiego czasu się utrzymuje. Na miejscu moderatorów już za sam brak poszanowania jakichkolwiek zasad gramatyki, ortografii i interpunkcji kasowałbym jego posty. Do tego dochodzą jeszcze posty bez jakiejkolwiek wartości merytorycznej, często naszpikowane emotikonkami w stylu "xD" i atakami personalnymi... aaa no i jeszcze powtarzające się z kolejnych kont próby sprzedaży używanych butów. Przepraszam za OT, musiałem się wyżalić. Moderatorzy pewnie oleją - jak zwykle. Żeby OT nie był całkowity - byłem na majówkę w Budapeszcie, przy okazji zajrzałem do obu sklepów Vassa. Planowałem kupić czarne austerity brogues na kopycie F. Niestety ten model buta na zdjęciach wygląda o wiele lepiej niż w rzeczywistości i zrezygnowałem z zakupu. Chyba wyleczyłem się z austerity brogues... 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi