szewc24 Napisano 20 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2016 W przypadku stóp o klasycznie anatomicznym kształcie i standardowej tęgości buty klejone mogą być dobrą alternatywą (znacznie tańszą) dla butów szytych - mowa oczywiście o butach ze skórzaną podpodeszwą (w mniejszym stopniu podeszwą). Znaczna różnica w wygodzie i przede wszystkim trwałości obuwia pojawia się w momencie kiedy stopy są nieregularne, występuje problem halluksów, palców młotkowatych, zwiększonej tęgości, itp. Buty szyte (szczególnie metodą Blake) o wiele łatwiej dopasują się do stóp, a co najważniejsze w butach szytych praktycznie nie dochodzi do przerwań cholewki przy podstawie spodu. Myślę, że to jedna z najważniejszych zalet jeżeli chodzi o trwałość obuwia i przewagę butów szytych nad klejonymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 21 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2016 Buty szyte (szczególnie metodą Blake) o wiele łatwiej dopasują się do stóp, a co najważniejsze w butach szytych praktycznie nie dochodzi do przerwań cholewki przy podstawie spodu. Myślę, że to jedna z najważniejszych zalet jeżeli chodzi o trwałość obuwia i przewagę butów szytych nad klejonymi. Racja, ale za to buty klejone mogą być lżejsze i mniej sztywne. Dobre buty są dobre, a słabe nie... to jedyna, ogólna prawda. Zawsze mnie zastanawiało skąd się wziął mit o wyższości butów GYW. Może to stąd, że 5 lat temu, na rynku było dużo mniej dobrych i stosunkowo niedrogich butów wykonywanych w inny sposób. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 21 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2016 Dlaczego Twoim zdaniem buty klejone sa gorsze od szytych? .. a nie jest to blogowo-forumowym dogmatem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2016 Rzadko można u nas trafić obuwie nie szyte (szyte = gyw, blake czy inne techniki) wykonane z dobrych materiałów (dobrej jakości skóry wierzchnie, dobre podeszwy, dobre wyściółki) stąd to mylne przeswiadczenie o wyższości mitycznych gyw nad innymi butami. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 12 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2016 Co do Blake i GYW można sie spierać. Ale bardzo mało jest klejonych butów ktore wykorzystują dobre skory wiec myśle stad to sie wzięło. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 10 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2016 Teraz już wiem skąd się wzięły kwadratowe noski butów tak popularne u wszelkiej maści pracowników biurowych Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 10 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2016 A więc to jednak element klasycznej elegancji. Kolejny przykład, który utwierdza mnie w pozycji "wiem, że nic nie wiem" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 13 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2016 Magnanni to buty, nad którymi się często zastanawiałem, bo są w Monachium dostąpne i często pojedyncze pary w wyprzedaży. Wiedziałem, że produkują dużo w "odważnych dizajnach", ale takiego czegoś bym się po nich nie spodziewał. Poniższy model to tylko jeden z wielu podobnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 13 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2016 I weź to teraz podzeluj, ehhh ;/ 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 16 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2016 Te Magnanni skojarzyły mi się z... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 16 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2016 5 godzin temu, Wuj napisał: Te Magnanni skojarzyły mi się z... Mi też, tylko jeszcze o tym nie wiedziałem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 1 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2016 To Church's chyba z linii Shanghai (nowe!), a cena tutaj: http://www.mybestbrands.de/marken/church-s/schuhe/herren/23439586.html Wyglądają jak po 10-dniowej wycieczce parafialnej po Chinach z noclegami w autokarze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 1 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2016 Prada, przyjacielu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 1 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2016 21 minut temu, R50 napisał: Prada, przyjacielu. Napisał byś o tym coś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 1 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2016 http://www.theshoesnobblog.com/2012/04/downfall-of-churchs-shoes.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 1 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2016 2 godziny temu, Midlife-Crisis napisał: To Church's chyba z linii Shanghai (nowe!), a cena tutaj: http://www.mybestbrands.de/marken/church-s/schuhe/herren/23439586.html Wyglądają jak po 10-dniowej wycieczce parafialnej po Chinach z noclegami w autokarze. Było o tym na forum. Po raz pierwszy model Shanghai został wypuszczony przez Church's w 1929 roku. Firma sprzedaje celowo "postarzone" nowe buty, tak żeby sprawiały wrażenie że jest to but sprzed kilkudziesięciu lat. Zadbali nawet o takie detale, jak fabryczne "zużycie" wkładki. Poniżej wklejam link to posta z forum i dyskusji wywołanej tym postem, gdzie było to dosyć dokładnie opisane: Dla mnie to taka sama ciekawostka jak "buckshot brogues" od Cheaney - mnie się nie podobają, ale rozumiem że są osoby które chcą to kupić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 1 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2016 (edytowane) @Zajac Poziomka Dziękuję. Właśnie przerabiałem po ostatnim wpisie. Edit Rozumiem, że w roku 1929 nie były jeszcze stylizowane na używane buty z CCC Edytowane 1 Październik 2016 przez Midlife-Crisis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 9 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2017 Betito shoes czyli tęgie Aladyny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 29 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2017 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 30 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2017 Breloczek w sklepie bo sprzedawcy myślą że ktoś chciałby takie tygrysie monki podprowadzić... ciekawe czy te tygrysy są klejone czy szyte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roter6 Napisano 28 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2017 no nie wiem Panowie czy to się da przebić: https://www.vitkac.com/pl/p/buty-ze-skarpeta-loewe-buty-tan-navy-blue-56797 To może być szach i mat w tym wątku;) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 28 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2017 @roter6 To miało być coś na wzór Nike Flyknit? Edit: wszedłem w link i teraz ten but mnie prześladuje, ło matko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roter6 Napisano 28 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2017 @BrotherM tak, mają mocny retargeting. Też musiałem wyłączyć bo nie mogłem na to patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacio Napisano 28 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2017 Czyli to są chyba... ćwierćbuty. A przy okazji: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 28 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2017 4 godziny temu, roter6 napisał: no nie wiem Panowie czy to się da przebić: https://www.vitkac.com/pl/p/buty-ze-skarpeta-loewe-buty-tan-navy-blue-56797 To może być szach i mat w tym wątku;) Cieszę się, że Vitkac nadal w formie, jeśli chodzi o sprzedawanie koszmarnie brzydkich rzeczy :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi